Strona 2 z 2
Re: Nasze grile
: poniedziałek 02 sie 2010, 20:56
autor: weszynoska
Pieczonka to mieszanka samych pysznych smakołyków grilowych
plastry boczku, kawałki kiełbaski, plasterki pieczarek, papryka, różne jarzynki, ziemniaki w plasterkach, poszatkowana kapusta, wszystko wymieszane, doprawione i upieczone na grilu w saszetkach z folii
lub w specjalnym garnku do pieczonek

Re: Nasze grile
: sobota 07 sie 2010, 02:34
autor: wszoleczek
Jeśli macie dostęp do jagnięciny, to polecam na grila

. Przez dwa tygodnie tylko to jadłam (kolega muslim) i muszę wam powiedzieć, że jak nie zdobędę toge mięsa u mnie, to chyba łąki za domem zagospodaruje

Re: Nasze grile
: sobota 07 sie 2010, 07:26
autor: weszynoska
sama jagnięcina to nic.....a gdzie przepis na danie z grila?????

Re: Nasze grile
: środa 18 sie 2010, 19:54
autor: wszoleczek

Przepraszam, ale to on robił

. A najciekawsze, że używał polskich przypraw, a po polsku nie gada, więc przyprawiał wszystko po zapachu co mu pasowało

Re: Nasze grile
: piątek 27 sie 2010, 11:40
autor: weszynoska
a u nas dziś grilek
o napitkach nie będzie

ale na ruszt dzis wrzucam marynowane skrzydełka ( miód , papryka, czosnek)
żeberka ( w piwie)
standardowo kiełbaska i kaszanka
mam sałatkę z oliwek i z czymś tam jeszcze
mam ogromna ochotę na koniec wrzucić w żar ziemniaczki
a zła jestem bo 3 dni temu kliknęłam na allegro na kociołek i gość nie daje odpowiedzi ani nie włącza telefonu...więc kasy nie wysyłam bo się boję , że pójdzie się paść
a tak bym juz zjadła danie z kociołka

Re: Nasze grile
: sobota 28 sie 2010, 11:08
autor: kasiawro
weszynoska pisze:
mam sałatkę z oliwek i z czymś tam jeszcze
A to coś tam to konkretnie co.... jeśli można wiedzieć bo tak jakoś w kuchni mało improwizująca jestem i domyślna ?
Re: Nasze grile
: sobota 28 sie 2010, 13:15
autor: weszynoska
oliwki papryka czerwona kukurydza jajka kiszony ogórek i pierożki ravioli , a to wymieszane z majonezem
mozna tez dodac żółty ser pokrojony w kostkę
ale powalająca ta sałatka nie była

ot miałam pierozki i nie wiedziałąm co z nimi robić
Re: Nasze grile
: sobota 28 sie 2010, 14:04
autor: irie
weszynoska pisze:oliwki papryka czerwona kukurydza jajka kiszony ogórek i pierożki ravioli , a to wymieszane z majonezem (...)
a ja czytam i zachodze w glowe, co to jest ta czerwona kukurydza

Re: Nasze grile
: sobota 28 sie 2010, 15:39
autor: weszynoska
irie pisze:weszynoska pisze:oliwki papryka czerwona kukurydza jajka kiszony ogórek i pierożki ravioli , a to wymieszane z majonezem (...)
a ja czytam i zachodze w glowe, co to jest ta czerwona kukurydza

ech ja dziś porodowo zamotana to zapominam o przecinkach

Re: Nasze grile
: wtorek 24 maja 2011, 09:39
autor: EiMI
Dip czosnkowy rodem z Lubieszyna sprzed wstąpienia do UE

(szczecinianki dojrzałe stażem tambylczym będą zorientowane

)
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
2 łyżki ketchupu (najlepiej Pudliszki pikantny)
mniej więcej 2 ząbki świeżego czosnku - jak kto lubi - zmiażdżonego
garść posiekanych świeżych ziół (np. bazylii lub oregano - jak komu bardziej pasuje)
wymieszać do uzyskania jednolitego koloru, można troszeczkę dosolić...
z braku laku czosnek i zioła mogą być suszone - zwłaszcza czosnek jeśli ktoś obawia się późniejszego kuszącego oddechu w kontakcie ze światem zewnętrnym.
Nadaje się właściwie do wszystkiego... od frytek i kanapek po wszelkie grilowane mięsa, kiełbaski, kaszanki... Nie nadaje się do ryb
