A ja robię tak
1.
Ziemniaczki myję ( nie obieram ), kroję na pół i pakuję w folię alu takie połóweczki doprawione
masłem, przyparwami, ziołami .... i na grill ....
2.
Kupuję ser pleśniowy "Turek" ( okrągły ), naturalny i on jest oryginalnie zapakowany w taką folię.
Tak kładę grill i trzymam, dopóki nie zrobi się mięciutki i ciepły ...
Otwieram ser i kładę na niego dużą łyżkę konfitury z żurawinami
2.
Sałatka grecka:
Sałata zielona, lodowa, roszponka ( jak kto lubi

)
rzodkiewki, ogórek zielony, pomidory, ser Feta ( niebieski ),
sól, pieprz, wyciśnięte kilka ząbków czosnku, bazylia, oregano, oliwa do skropienia.
Pokroić, wymieszać i smacznego
3.
Plastry boczku przypieczone na grillu a do tego...
Sos tzatziki :
jogurt grecki, ogórek zielony ( świeży ) kilka ząbków czosnku, sól i piepr.
Ogórka zetrzeć na tarce na większych oczkach, dodać sól, pieprz i czosnek ... wymieszać.
Wody z ogóka nie wylewać tylko dodać do tego jogurt i wymieszać.
Pychotka
