Re: Przepisy na drinki, w koncu Sylwester nadchodzi ;)
: wtorek 11 lis 2008, 19:11
A ja zaproponuję coś innego ( na tego Sylwestra):
Jeśli nie macie pomysłu, po prostu podajcie świeże pieczywo i do tego pasty do smarowania. Bagietka, grzanki, pumpernikiel z kolorowymi smarowidłami to najprostsze danie świata. Wystarczy podać pasty, masło smakowe (miękkie masło z posiekanym szczypiorem, koperkiem czy zmiażdżonym czosnkiem).
Największą zaletą past jest ich niewielki koszt i nieskończone możliwości łączenia wszystkiego ze wszystkim. W domu, w lodówce zawsze znajdzie się przecież coś, z czego można przygotować pastę: kawałek sera, majonez, jajko, cebula, keczup.
Łączenie składników i przygotowanie różnych wersji pasty podstawowej (z keczupem i bez, z pieprzem lub curry, z majonezem lub jogurtem), to znakomita zabawa.
Z resztkami też nie ma kłopotu, trzeba połączyć wszystko, co pozostało, w jednej salaterce, dodać kilka pokrojonych grzybków w occie lub ogórek konserwowy i nowa pasta gotowa.
Na początek:
Pasta prowansalska
Składniki
•15 dag sera topionego
•10 dag sera rokpol
•jogurt naturalny
•cebula
•zioła prowansalskie
Etapy przygotowania
1.Rokpol rozgnieć widelcem.
2.Wymieszaj z serem topionym, posiekaną cebulą, jogurtem i ziołami prowansalskimi.
Prawda, że proste? A jakie pyszne:):)
Jeśli nie macie pomysłu, po prostu podajcie świeże pieczywo i do tego pasty do smarowania. Bagietka, grzanki, pumpernikiel z kolorowymi smarowidłami to najprostsze danie świata. Wystarczy podać pasty, masło smakowe (miękkie masło z posiekanym szczypiorem, koperkiem czy zmiażdżonym czosnkiem).
Największą zaletą past jest ich niewielki koszt i nieskończone możliwości łączenia wszystkiego ze wszystkim. W domu, w lodówce zawsze znajdzie się przecież coś, z czego można przygotować pastę: kawałek sera, majonez, jajko, cebula, keczup.
Łączenie składników i przygotowanie różnych wersji pasty podstawowej (z keczupem i bez, z pieprzem lub curry, z majonezem lub jogurtem), to znakomita zabawa.
Z resztkami też nie ma kłopotu, trzeba połączyć wszystko, co pozostało, w jednej salaterce, dodać kilka pokrojonych grzybków w occie lub ogórek konserwowy i nowa pasta gotowa.
Na początek:
Pasta prowansalska
Składniki
•15 dag sera topionego
•10 dag sera rokpol
•jogurt naturalny
•cebula
•zioła prowansalskie
Etapy przygotowania
1.Rokpol rozgnieć widelcem.
2.Wymieszaj z serem topionym, posiekaną cebulą, jogurtem i ziołami prowansalskimi.
Prawda, że proste? A jakie pyszne:):)