Obudzilismy się i może zgłosilibyśmy Wierną na Krajówkę do Chojnic ale nie wiemy co ze zgłoszeniem do ZKwP. wiem, wiem ...czytałam regulamin ale brak nam pewności. Podpowiedzcie prędziutko!!!
Idziesz do ZK z metryka i portfelem składasz o rodowód i dostajesz numer rejestracji który wystarczy do zgłoszenia na wystawę max do klasy młodzieży
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
A ponieważ zgłoszenia internetowe do Chojnic są do dzisiaj do 24 godz. a oddział ZKwP w Bydgoszczy czynny jest dzisiaj do 19 to albo pędzisz już do Bydgoszczy po numer rejestracyjny (z metryką) albo dzwonisz do nich i prosisz o poradę jak to masz załatwić (może pójdą ci na rękę i dadzą a`konto numer rejestracyjny a dojedziesz do nich i załatwisz formalności w następnym "dniu urzędowania") Adres i nr tel na stronie: http://www.zkwp.bydgoszcz.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak dla pewnosci mozna sprawdzic, czy jutro formularz zgloszenia na wystawe online nadal nie bedzie dzialal - czasem termin ostateczny zgloszen jest przesuwany. No ale i tak musielibyscie wybrac sie szybciutko do oddzialu Zwiazku zarejestrowac sunie.
Co do ostatniego pytania - formalnie nie mozna. Jednak w praktyce czesto wyglada to tak, ze przy wejsciu sprawdzana jest tylko ksiazeczka zdrowia psa (a dokladniej - czy sa aktualne szczepienia na wscieklizne), zgloszenia nikt nie oglada. Chyba tylko na miedzynarodowych wystawach dokladnie sprawdzaja dokumenty. Mozna sprobowac sie wybrac, biorac pod uwage opcje, ze Was nie wpuszcza. Ale na krajowke powinniscie raczej wejsc.
Ostatnio zmieniony wtorek 20 lip 2010, 19:20 przez irie, łącznie zmieniany 1 raz.
Raczej ale niekoniecznie np w Gorzowie sprawdzali zgłoszenie a książeczki mogły zostać w domu
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Teoretycznie pewnie nie można, ale myślę, że to nie jest wielka wystawa i spokojnie wejdziesz z psem. Koniecznie weź książeczkę zdrowia ze szczepieniem na wściekliznę.
Ale ja bym jeszcze próbowała zadzwonić... Na stronie Chojnic jest nr tel. kom. Myślę, że organizatorzy pójdą Ci na rękę... Zresztą - próba nie strzelba...
eh, to chyba nie bedziemy Werki na darmo męczyć. szkoda że tak zakręcona jestem i na czas nie zdążyłam pozałatwiać. mam ogromną ochotę na ogórkowe spotkanie