Mój pies ma 8 miesięcy i przed sobą -mam nadzieję -świetlaną karierę wystawową

Moderator: BACHMATsforanemroda
Może ale to nie jest tak że powinien.Małgorzata pisze:Witam ,
Mój pies ma 8 miesięcy i przed sobą -mam nadzieję -świetlaną karierę wystawowąZa sobą na razie tylko jedną wystawę...Myślę ,że powinien w każdej klasie być wystawiony przynajmniej raz , ale czy powinien ?
Nie planować nic specjalnie bo to trudno zaplanować, ponieważ:Małgorzata pisze:Jak zaplanować psu kariere wystawową , czym sie kierować ?
Wystawy międzynarodowe i klubowa mają większą rangę niż krajowe. Na miedzynarodwoych i klubówce jest też często (choć nie zawsze) większa konkurencja.Małgorzata pisze:Czy ważniejsze są pewne rodzaje wystaw a inne mniej ?
Tak jak pisali poprzednicy - do 15 m-cy można zrobić młodzieżowego championa.Małgorzata pisze: Załóżmy , że chciałabym ,żeby był w przyszłości reproduktorem...czytałm , że jak skończy 15 mies...i tak dalej a do wieku 15 miesięcy to jest tylko obycie z wystawami i satysfakcja wystawiającego czy zdobyte w tym czasie oceny służą czemuś więcej ?
Małgorzata pisze: co decyduje o tym , że mając psa np.16-sto miesięcznego wystwiam go w klasie młodzieży a nie pośredniej ?
Nie tylko w TwoimAnia W pisze:Tytuły fajna rzecz ale tak naprawdę w moim odczuciu nie decydują o wartości psa, nawet jeżeli chodzi o eksterier.