Ogrodzenie
- Małgorzata
- Gadu-Gadu: 1028837
Ogrodzenie
Witam ,
Pewna firma wykonała wybieg dla mojego psa. Niestety uważam , że zrobili to niekoniecznie dobrze .Pies szarpie ogrodzenie ,niszczy siatkę i ostatecznie wychodzi na zewnątrz .Niestety udało mu sie już kilka razy dlatego na pewno będzie próbował. Jak go zniechęcić ? założeniem jest ,że będzie przebywał na tym wybiegu kilka godzin dziennie...może powinnam była raczej zrobić mu kojec...ale ma wybieg i nie wiem jak zrobić ,żeby z niego nie uciekał .
Pewna firma wykonała wybieg dla mojego psa. Niestety uważam , że zrobili to niekoniecznie dobrze .Pies szarpie ogrodzenie ,niszczy siatkę i ostatecznie wychodzi na zewnątrz .Niestety udało mu sie już kilka razy dlatego na pewno będzie próbował. Jak go zniechęcić ? założeniem jest ,że będzie przebywał na tym wybiegu kilka godzin dziennie...może powinnam była raczej zrobić mu kojec...ale ma wybieg i nie wiem jak zrobić ,żeby z niego nie uciekał .
- Załączniki
-
- ogrodzenie wybiegu.JPG (199.19 KiB) Przejrzano 5991 razy
Małgorzata z WIERNY-m
Re: Ogrodzenie
Czy to jest powlekana siatka?
- Małgorzata
- Gadu-Gadu: 1028837
Tak .To jest siatka powlekana i jakaś taka bardzo przyjazna dla zębów 

Małgorzata z WIERNY-m
Jeżeli siatka jest powlekana to nie wróże jej zbyt długiego żywota
- psy uwielbiają gryżć takie siatki.
Jeżeli ta szpara na dole jest na tyle duża, że wciśnie w nią kufę to będzie też próbował tamtędy.
Do tego dochodzi fakt, że już kilka razy wyszedł - nauczył się, że się da i najprawdopodobniej nauczył się, że to fajne.
Ja widzę takie wyjścia z sytuacji
- zostawienie tego ogrodzenia i wybudowanie kojca (krytego i najlepiej z prętów) w którym pies będzie zamykany podczas Waszej nieobecności, a na wybiegu będzie zamykany jak będziecie w domu i będziecie mogli czasem na niego zerkać
- wymiana całej siatki na inną i powieszenie jej niżej
- dołączenie do tej siatki innej siatki albo tanich paneli ogrodzeniowych
- pastuch - który może się nie sprawdzić jeśli pies nie przechodzi górą czy dołem a wygryza dziury w siatce

Jeżeli ta szpara na dole jest na tyle duża, że wciśnie w nią kufę to będzie też próbował tamtędy.
Do tego dochodzi fakt, że już kilka razy wyszedł - nauczył się, że się da i najprawdopodobniej nauczył się, że to fajne.
Ja widzę takie wyjścia z sytuacji
- zostawienie tego ogrodzenia i wybudowanie kojca (krytego i najlepiej z prętów) w którym pies będzie zamykany podczas Waszej nieobecności, a na wybiegu będzie zamykany jak będziecie w domu i będziecie mogli czasem na niego zerkać
- wymiana całej siatki na inną i powieszenie jej niżej
- dołączenie do tej siatki innej siatki albo tanich paneli ogrodzeniowych
- pastuch - który może się nie sprawdzić jeśli pies nie przechodzi górą czy dołem a wygryza dziury w siatce
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
albo pociągnąć pastucha ale tego zakopywanego wtedy nie będzie do siatki nawet podchodził ztym że to większy wydatek.
Z drugiej strony ja bym złożyła reklamacje
Z drugiej strony ja bym złożyła reklamacje

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
My mamy identyczną siatkę też powlekaną i psy jej nie gryzą, bardziej zainteresowanie jest drewnianą bramą.
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Myślę, że błąd tkwi w tym, że od razu wpuściliście psa na dłużej i pozwoliliście mu pomyśleć, że może się wydostawać.
Trzeba go było chyba przyzwyczajać pomalutku
Czy ten wybieg jest daleko od domu?? łączy się w jakiś sposób z domem?? pies Was widzi??
Siatka powlekana nie jest dobrym pomysłem jesli chodzi o ogrodzenie dla psa, firma wykonująca ogrodzenia mogła nie wiedzieć, nie znają się na psach tylko na wykonaniu
Drut w środku siatki jest dużo cieńszy niż ten na ocynku.
Spróbujcie psa zaprzyjaźnić z wybiegiem dając mu tam jeść i bawiąc się z nim...może uzna za swój teren i da sobie spokój z wydostawaniem
Trzeba go było chyba przyzwyczajać pomalutku
Czy ten wybieg jest daleko od domu?? łączy się w jakiś sposób z domem?? pies Was widzi??
Siatka powlekana nie jest dobrym pomysłem jesli chodzi o ogrodzenie dla psa, firma wykonująca ogrodzenia mogła nie wiedzieć, nie znają się na psach tylko na wykonaniu

Drut w środku siatki jest dużo cieńszy niż ten na ocynku.
Spróbujcie psa zaprzyjaźnić z wybiegiem dając mu tam jeść i bawiąc się z nim...może uzna za swój teren i da sobie spokój z wydostawaniem
Jak psy nie gryzą to nie ma problemu. Ale jak już się przekonają, że gryzienie takiej siatki jest fajne tokasiawro pisze:My mamy identyczną siatkę też powlekaną i psy jej nie gryzą, bardziej zainteresowanie jest drewnianą bramą.

- wszoleczek
- Gadu-Gadu: 3431453
- Kontakt:
Najważniejsze to porządna podmurówka
Ja mam grodzić się za domem, gdzie pies będzie miał stały dostęp i myślałam zrobić doś takiego:
http://allegro.pl/item1068204666_siatka ... tazem.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub całe ogrodzenie betonowe, czyli coś takiego (wydaje mi się bezpieczniejsze jeśli chodzi o chęć ucieczek!)
http://allegro.pl/item1068758397_ogrodz ... rwale.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pies nie byłby odizolowany od świata, bo teren byłby połączony z kojcem, z którego widac przód domu i z jednej strony teren graniczy z jego 'kolegą', przy którym lecą największe śliny

http://allegro.pl/item1068204666_siatka ... tazem.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub całe ogrodzenie betonowe, czyli coś takiego (wydaje mi się bezpieczniejsze jeśli chodzi o chęć ucieczek!)
http://allegro.pl/item1068758397_ogrodz ... rwale.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pies nie byłby odizolowany od świata, bo teren byłby połączony z kojcem, z którego widac przód domu i z jednej strony teren graniczy z jego 'kolegą', przy którym lecą największe śliny

Natalia i Nero
Moje też nie gryzą ,ale wystarczy,że Zojka mocniej przyłoży głowę do niej i rozplątuje się bez oporu i Zojka za ogrodzeniem ,zwykłej siatki by nie ruszyła ,jest dużo twardsza !kasiawro pisze:My mamy identyczną siatkę też powlekaną i psy jej nie gryzą, bardziej zainteresowanie jest drewnianą bramą.
Pewno będziemy się za pastuchem rozglądać