ogończyk
A jednak zastanawiałem się później na tym i proponuję teraz, aby każdy z nas spróbował zdefiniować co ta "ogarowatość" dla niego znaczy
Jesteśmy różni.Cóż, w moim przypadku, "ogarowatość" u moich psów to ich naturalna umiejętność nienachalnego wtapiania się w otaczającą Przyrodę.
Ładnie to napisałeś ogonczyku ,wynika to zapewne ze sposobu na życie ,ty lubisz plenery ,przyrodę ,mówisz o krzakach

( to mi sie podoba ) na jakieś zagajniki czy młode lasy ,poza tym dusza u Ciebie chyba poetycka też

i w ten sposób ,piękny, patrzysz na swoje ukochane ogary ,tutaj w ogarkowie każdy jest chyba zakochany w swoim psie ,czy psach może nawet niekoniecznie TYLKO w ogarach ,
Na szczęscie piękno też w różnorodności ,no bo nie każdy mieszka blisko łona natury ,wtedy nasz ogr może właśnie nam dać chociaż namiastkę tego ,może właśnie za tym tęsknimy ?
bea
Rasa wyhodowana jako nie wydumana i nie udziwniona w kształcie i wyrazie.
Właśnie
Osobiście pomimo tego ,że wychowałam się w mieście to ciągnie mnie do ...lasu ... dlatego 20 lat już mieszkam na wsi ,a odkąd są ze mną psy (a to niestety raptem od 4 lat )to bliżej jestem własnie tych drzew ,tej trawy bosko zielonej na wiosnę i coraz ciemniejszej ,tych ptaków już teraz rozrabiających pomiędzy drzewami

po prostu dzięki psom (bo przecież nie mam czasu a wyjść muszę )niekoniecznie ogrom ) jestem bliżej ziemi
a ogry ,ogry tak jak napisałes ogończyku wtapiają sie
wtapiaja się też w mieszkanie i nieco je przerobiły na swoją modłę
dla mnie ogarowatosc u moich ogrów to taka ich ciekawośc na każdy odgłos ,na każdy zapach ,niestety nie zawsze jestem jednomyślna z ogrami co do zapachów

,to jest również ich upartość ,u Zojki zawzietość ,trudno mi pisać o ich pasji łowieckiej ,bo to wszystko przed nami
w domu to łagodność ,u Łazika niesamowita wylewność ,chłopak bardzo uczuciowy ,ale też ogarowatość to taka pewna niedostepność ...i upór też w pozytywnym znaczeniu
jest też i jakas pozytywna duma i dostojnośc (jakże by jej nie było

),ale też widzę w tej ogarowatości wiele takich śmiesznych cech ,które chyba mnie najbardziej przyciągaja ,sa śmieszne ,ludzkie ,ukrywane ...np. dla mnie zapach moich ogrów to tez ogarowatość ,piekny
nie wszystko da się napisać i opisać