Kamień nazębny
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Kamień nazębny
Ostatnio dostaliśmy preparat na kamień ProDen PlaqueOff Animal - zdrowe zęby psa i kota, jakaś nowość i dość droga czy ktoś z Was słyszał o czymś takim?
A może jakieś inne cuda macie skuteczne na kamień?
A może jakieś inne cuda macie skuteczne na kamień?
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Re: Kamień nazębny
To jakaś nowinka...glon zmieniający skład sliny...
ciekawe czy działa
ciekawe czy działa

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Podobno jest skuteczne, jestem na etapie podawania....
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
No ciekawe...i ile podajesz tak jak dla ludzi...ampułke dziennie???
Do tej pory na kamień to nic nie pomagało oprócz umiejętnego usuwania
Na dość zniszczone zęby u naszej Smugi pomogło jedzenie barfa...myslę, że pod wpływem gryzienia surowych kości ząbki się same wyczyściły
Do tej pory na kamień to nic nie pomagało oprócz umiejętnego usuwania
Na dość zniszczone zęby u naszej Smugi pomogło jedzenie barfa...myslę, że pod wpływem gryzienia surowych kości ząbki się same wyczyściły
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
Na ulotce jest napisane po 2 miarki dziennie, ja tez daje kości albo gryzaki ale może macie jeszcze jakieś inne metody?
Kasiu to napisz co zaobserwujesz
Przeczytałam ,że to jest preparat wspomagający
utrudniający powstawanie płytki nazębnej
Kamień nad i poddziąsłowy tworzy się na płytce ,kamień ,który już jest trzeba usunąc ,jeżeli go nie ma to może być dobry preparat , napisz co zauważysz
Kamień trzeba odróżnić od przebarwień np.u starszych psów ,jest też osad troszkę w innych miejscach powstaje niż kamień ,a kamień odkłada się na zębach przy dziąśle i pod dziąsłem ,przy zwykłej diecie u psa zdrowego + higiena chociażby jakięś minimalne szczotkowanie powinno być ok. bez preparatu
u pieska karmionego słodyczami ,klejącym pokarmem nie wiem np.grysik
,zero higieny to ten preparat nie pomoże
poza tym te glony ,czy substancje ,które one wytwarzają ,nie wyeliminują bakterii ,zresztą to byłoby bardzo złe(rozwiną się grzyby ) ,bakterie są potrzebne i na szczęście nie ma możliwości ich całkowicie usunąc u zdrowego psa
na razie wielkie koncerny produkujące zwykłe szczoteczki i pasty do zębów nie bankrutują

Przeczytałam ,że to jest preparat wspomagający

Kamień nad i poddziąsłowy tworzy się na płytce ,kamień ,który już jest trzeba usunąc ,jeżeli go nie ma to może być dobry preparat , napisz co zauważysz
Kamień trzeba odróżnić od przebarwień np.u starszych psów ,jest też osad troszkę w innych miejscach powstaje niż kamień ,a kamień odkłada się na zębach przy dziąśle i pod dziąsłem ,przy zwykłej diecie u psa zdrowego + higiena chociażby jakięś minimalne szczotkowanie powinno być ok. bez preparatu
u pieska karmionego słodyczami ,klejącym pokarmem nie wiem np.grysik

poza tym te glony ,czy substancje ,które one wytwarzają ,nie wyeliminują bakterii ,zresztą to byłoby bardzo złe(rozwiną się grzyby ) ,bakterie są potrzebne i na szczęście nie ma możliwości ich całkowicie usunąc u zdrowego psa

na razie wielkie koncerny produkujące zwykłe szczoteczki i pasty do zębów nie bankrutują

http://www.biodistra.se/pl/info/poa.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu jest napisane, że i usuwa...
Dla mnie higiena jamy ustnej i szczotkowanie zębów u suki to największy problem z jej higieną, pomimo moich starań ma trochę kamienia, tez szukam czegoś, co by go może usunęło, martwi mnie wizja usuwania kamienia w narkozie.
Tu jest napisane, że i usuwa...

Dla mnie higiena jamy ustnej i szczotkowanie zębów u suki to największy problem z jej higieną, pomimo moich starań ma trochę kamienia, tez szukam czegoś, co by go może usunęło, martwi mnie wizja usuwania kamienia w narkozie.
U nas na kamień u wszystkich psów pomaga barf.
Ciekawa jestem tego preparatu, bo próbowałam różne, ale nie pomagały.
A w wielu przypadkach moich pacjentów, gdzie psy nie mogły jeść kości pomagało tylko codzienne mycie zębów =- ale do tego ja jestem za leniwa.
Ciekawa jestem tego preparatu, bo próbowałam różne, ale nie pomagały.
A w wielu przypadkach moich pacjentów, gdzie psy nie mogły jeść kości pomagało tylko codzienne mycie zębów =- ale do tego ja jestem za leniwa.
Rozwiązaniem jest wizyta u ...........stomatologia.
Ania moja żona (stomatolog) usuwa Amonowi mniej więcej raz na rok kamień metodą ludzką. Ma już Amon swój zestaw sprzętowy w domu.
Jak go tylko zobaczy jak go wyjmujemy jest paniczna ucieczka
(pamiętliwa bestia), a potem stoi jak zamurowany a Ania mu skrobie. 

Jak go tylko zobaczy jak go wyjmujemy jest paniczna ucieczka

Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
- Malgosiaczek_27
Ja myje Nucie zęby tak średnio raz w tygodniu. Od czasu do czasu zje gryzaka, koche i jak "na moje oko" problemu z kamieniem nazębnym nie ma. "Odpukać w niemalowane"
A tego preparatu tez jesteśmy ciekawi, bo niestety Nucisko nie przepada za szczotkowaniem zębów, siedzi co prawda grzecznie ale tak "mieli językiem" że ciężko cokolwiek zrobić