Nowy regulamin wystaw
Moderator: BACHMATsforanemroda
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Nowy regulamin wystaw
Dostępny pod adresem http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Regula ... h_ZKwP.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Nowy regulamin wystaw
A ktoś może wyłowił co się zmieniło?
Skasowało mi całego posta gdzie wypisałam zmiany, które wyłowiłam
To teraz w skrócie już:
- dodano klasę baby na wszystkich wystawach, bez dolnej granicy wieku
- nie wolno używać lakierów, farb itp, trzymać psa zbyt długo na stole trymerskim
- dodano nowy tytuł - Międzynarodowy Champion Wystawowy (wcześniej nie było go w regulaminie tylko jako rozporządzenie FCI) - dla ras podlegających próbom pracy
Skasowało mi całego posta gdzie wypisałam zmiany, które wyłowiłam

To teraz w skrócie już:
- dodano klasę baby na wszystkich wystawach, bez dolnej granicy wieku
- nie wolno używać lakierów, farb itp, trzymać psa zbyt długo na stole trymerskim
- dodano nowy tytuł - Międzynarodowy Champion Wystawowy (wcześniej nie było go w regulaminie tylko jako rozporządzenie FCI) - dla ras podlegających próbom pracy
Ostatnio zmieniony sobota 26 gru 2009, 12:01 przez hania, łącznie zmieniany 1 raz.
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
doszła klasa baby, oraz zakaz uzywania kosmetyków zmieniającyhc strukturę włosa, zakaz farobowania czegokolwiek i trzymania psów na stole trymerskim dłużej niz konieczne
a takich zakazów dotyczących kosmetyków wcześniej nie było?
Ciekawe jak stwierdzą że pies jest trzymany na stole trymerskim dłużej niż to konieczne...
Ciekawe jak stwierdzą że pies jest trzymany na stole trymerskim dłużej niż to konieczne...
W Polsce w regulamnie wystaw według mnie nie było.
Bardzo Amon by się dziwił jak bym chciał go podmalować albo wstawić na stół.Ania W pisze:a takich zakazów dotyczących kosmetyków wcześniej nie było?

Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
O ile zauważyłam odnośnie opłat. To nie ma zapisu , że Rasy polskie są bezpłatnie
"Zagraj ma ton niemal basowy.Śpiewak trochę wyższy i spełnia rolę barytonu. Lutnia ma piękny matowy głos, a Nutka najcieniej i najwyżej ciągnie. Wszystkie tworzą chór.
To jest myśliwski śpiew, w którym dźwięczy cała psia radość życia "
To jest myśliwski śpiew, w którym dźwięczy cała psia radość życia "
Według mnie nie było i w poprzednim regulaminie.
Jest to:
"Zarząd Główny i organizatorzy wystawy mogą niektóre rasy i grupy psów zwolnić od opłaty."
I tak chyba było.
Zmianą jest też to:
"Tytuł Zwycięzca mogą otrzymać, w każdej rasie, psy i suki z ocenami doskonałymi i I-szymi lokatami z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. porównaniu. Wyjątek mogą stanowić rasy występujące w kilku, ocenianych oddzielnie, odmianach np. umaszczenia, szaty, wielkości. Wykaz tych ras oraz zasady przyznawania im tytułu zawarte są w załączniku do niniejszego
regulaminu."
Tzn tu chyba tytuł zmienia się za każdym razem.
To jest według mnie nowość:
"15. Na wystawach nie przeprowadza się przeglądów hodowlanych. "
Nie pamiętam czy to już było w poprzednim regulaminie - bo przez jakiś czas dotyczyło tylko wystaw międzynarodowych:
"Klasa użytkowa organizowana jest wyłącznie dla ras, które w nazewnictwie FCI wymienione są jako rasy podlegające próbom pracy."
Nie wiem czy to było:
"Na wystawach klubowych, na wniosek Klubu zatwierdzony przez Zarząd Główny, można tworzyć inne dodatkowe klasy (np. juniorów, honorową itp.)."
Jest to:
"Zarząd Główny i organizatorzy wystawy mogą niektóre rasy i grupy psów zwolnić od opłaty."
I tak chyba było.
Zmianą jest też to:
"Tytuł Zwycięzca mogą otrzymać, w każdej rasie, psy i suki z ocenami doskonałymi i I-szymi lokatami z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. porównaniu. Wyjątek mogą stanowić rasy występujące w kilku, ocenianych oddzielnie, odmianach np. umaszczenia, szaty, wielkości. Wykaz tych ras oraz zasady przyznawania im tytułu zawarte są w załączniku do niniejszego
regulaminu."
Tzn tu chyba tytuł zmienia się za każdym razem.
To jest według mnie nowość:
"15. Na wystawach nie przeprowadza się przeglądów hodowlanych. "
Nie pamiętam czy to już było w poprzednim regulaminie - bo przez jakiś czas dotyczyło tylko wystaw międzynarodowych:
"Klasa użytkowa organizowana jest wyłącznie dla ras, które w nazewnictwie FCI wymienione są jako rasy podlegające próbom pracy."
Nie wiem czy to było:
"Na wystawach klubowych, na wniosek Klubu zatwierdzony przez Zarząd Główny, można tworzyć inne dodatkowe klasy (np. juniorów, honorową itp.)."
Jeszcze jedno, dość ważne - dostosowanie się do przepisu FCI, który obowiązywał od jakiegoś czasu - nie ma zakazu wystawiania suk z cieczką.