Przedwczoraj podczas dochodzenia dzika,w którym brały udział moje ogary i gończa suka kolegi który strzelał, w momencie kiedy się okazało że dzik uszedł, Jara rzuciła się z furią na gończą, i miałem poważny problem żeby ją opanować

Obawiam się, że nie będzie to takie proste, na wystawach próbuje kąsać wszystko co w zasięgu zębów(Aszemi miała okazję obserwować to na wystawie w Szczecinie).Ja natomiast muszę trzymać ją bardzo krótko, i bacznie ją obserwować, "strzela" do przodu jak 'kobra".bea100 pisze:było do tego konkretnego psa
W Twoim przypadku to co innego - masz dorosłego psa od kilku dni zaledwie więc duuuużo pracy musicie włożyć żeby był karnywszoleczek pisze:masz szczęście, że pies Cię słucha, bo mój to normalnie....
ale my przez cały czas ćwiczymy
mirek pisze:Jara nie robi tego ze strachu tylko ma wredny charakter
Mirku nie chcę się wtrącać bo za mały ze mnie pikuś ale czy w takim przypadku Jara powinna być rozmnażanamirek pisze:Wystawy też mogę sobie odpuścić bo suka już hodowlana i czekam na rejestrację porzydomka
w ten weekend znowu robimy konfrontacje z ChrobrymAszemi pisze:W Twoim przypadku to co innego - masz dorosłego psa od kilku dni zaledwie więc duuuużo pracy musicie włożyć żeby był karny![]()
Myślę, że nie w tym rzecz, bo ona przecież nie była taka od początku, a z tą wystawą w Szczecinie, to przesadzacieAszemi pisze: Mirku nie chcę się wtrącać bo za mały ze mnie pikuś ale czy w takim przypadku Jara powinna być rozmnażana