Acha oczywiście jest własny dom ,działka ogrodzona
No właśnie taknulka pisze:Ja też nie mam zamiaru nikogo przekonywać na siłę,tylko jak to powiedzieć ,że np. dla mnie ogary mają to coś ,czego nie mają labki
Dlaczego?Mogę mieć kundelki, inne rasy...ale ogara chciałabym mieć zawsze w moim stadku
Potwierdzam, Ania robi świetną spacerową reklamę ogarom od wielu lat. Dowodem jest ŚwitekAnia W pisze:Z chętnymi , którzy do mnie trafiali i się zastanawiali umawiałam się np. na spacer. Była okazja do swobodnej rozmowy, obejrzenia sobie psa na żywo...a ostateczne decyzje bywały różne.
Kupowanie psa, dlatego, że rasa jest modna to jakieś nieporozumienie.Aszemi pisze:nie jest modny chociaż dla kogoś może być to wadą jednak takiemu bym Ogara nie sprzedała![]()
Przepraszam za małego offa...hania pisze:Ale jeśli się zdecydują na laba to przekonaj ich, żeby koniecznie kupili z rodowodem po rodzicach bez dysplazji. To dużo większy problem niż entropia u ogarów, bo z dysplazją i pies i właściciele męczą się całe życie psa.
Być może obowiązku nie ma (nie wiem jak to jest) ale jeśli ja byłabym kupującym i na moja prośbę hodowca nie pokazałby mi ich to nie kupiłabym od takiego człowieka w życiu szczeniaka. To świadczy o nim i robi sobie tylko nie fajna reklamęPaula pisze: Przepraszam za małego offa...Czy hodowca jest zobligowany do pokazania przyszłym nabywcom wyników badań na dysplazję rodziców szczeniąt? Bo ostatnio słyszałam, że nie ma obowiązku i to zależy od jego dobrej woli. Trochę mi się to w głowie nie mieści...