
Sałatka będzie z kurczakiem

A więc:
- kapusta pekińska
- pomidory
- świeży ogórek
- rzodkiewka
- żółta papryka
- marchewka
- pierś z kurczaka
- paprykowo - ziołowy sos Knorra
- majonez
Kapustę pekińską kroimy na drobne kawałki (lub rwiemy, wedle uznania), dodajemy skrojone ogórki, rzodkiewkę, pokrojona na cienkie paseczki paprykę, starkowaną na drobnych oczkach marchewkę. Pierś z kurczaka posypujemy przyprawami (na ostro bądź łagodnie jak kto woli), najlepiej robimy to na samym początku żeby zdążyła przejść przyprawami. Potem smażymy w panierce na złocisty kolor. Po wystygnięciu kroimy w kostkę i wrzucamy do reszty składników. Dodajemy też pokrojone w ćwiartki pomidory. Majonez mieszamy z sosem ziołowym i dodajemy do reszty.
To by chyba było wszystko
