"NIEZWYKLE SUBTELNY OGAR"
- ogończyk
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
"NIEZWYKLE SUBTELNY OGAR"
Nie wiem! Moje Ogary mają wrażliwość 50 kilogramowego worka ziemniaków.
Ostatnio zmieniony środa 18 sty 2012, 01:46 przez ogończyk, łącznie zmieniany 2 razy.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Re: "NIEWZYKLE SUBTELNY OGAR
szukamy subtelności w ogarach????
są wrażliwe na niesprawiedliwość...na urażanie godności.....jak się wyzłosliwisz za jakąś sytuację i akurat trafisz na ogara....to rzuci w Ciebie spojrzeniem...

są wrażliwe na niesprawiedliwość...na urażanie godności.....jak się wyzłosliwisz za jakąś sytuację i akurat trafisz na ogara....to rzuci w Ciebie spojrzeniem...

- wladekbud
No, ale z drugiej strony ta "subtelność" rozpędzonej lokomotywy przy powitaniach
(tak, wiem, to moja wina, muszę ją tego oduczać)

"Whoever loveth me, loveth my hound." - Thomas More
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
wladekbud pisze:No, ale z drugiej strony ta "subtelność" rozpędzonej lokomotywy przy powitaniach![]()
taaaaaa...akurat
powitania bywają "subtelne"

- miszakai
- Kontakt:
Mimo ukłonów na powitanie z zahaczaniem pazurami o stopy to jednak to subtelniejsze powitanie w porównaniu z szalejącym jak piłka np. bokserem w sile wieku
Cygaro jest moim pierwszym psem ale słyszę od osób porównujących z poprzednimi rożnymi rasami jakie mieli w domu, że nie jest namolny, nie naprasza się; potrafi się nawet obrazić jak go się zlekceważy...Może wynika to z jego samodzielności; to nie lab wpatrujący się w oczy swojego Pana przez 3/4 spaceru. Ale coś w tym jest. Cygaro nie goni za rowerami, dziećmi, nie zalizuje nas na zabój no i się przytula. Tak po prostu kładzie łeb na ramieniu i przykleja się bez akcji ślina, drapanie, dyszenie
Jak byliśmy z wizytą u bei to fajne było to, że Harmonia i Dunia w ogóle nie liżą tylko trykają nosami...to bardzo subtelne, nieprawdaż?...
Nasz pies nigdy nie piszczy chcąc wyjść np. - po prostu kładzie się wtedy przy drzwiach i patrzy...Jak zamykamy drzwi od pokoju czeka przed - nie drapie, nie skacze, nie skamle...
Czasem jest niezdarnie przyciężki jak się bardzo ucieszy ale w końcu ma 9 miesięcy. Zawsze miałam wrażenie, że jest "stary malutki"; nawet jak miał 5 miesięcy był poważny a np. laby chyba do 2 lat - szaleństwo...
Przy dzieciach zrównoważony, spokojny, w przedszkolu położył się a wokoło dwadzieścioro krzykaczy
Jak jest mu dobrze - leży i ktoś zaczyna go głaskać, drapać to...dziwne...bo nie spotkałam się z czymś takim...bardzo nisko mruczy, tak prawie warczy - długo nie wiedzieliśmy o co mu chodzi a on mruczy...jak wielki stary...kocur

Cygaro jest moim pierwszym psem ale słyszę od osób porównujących z poprzednimi rożnymi rasami jakie mieli w domu, że nie jest namolny, nie naprasza się; potrafi się nawet obrazić jak go się zlekceważy...Może wynika to z jego samodzielności; to nie lab wpatrujący się w oczy swojego Pana przez 3/4 spaceru. Ale coś w tym jest. Cygaro nie goni za rowerami, dziećmi, nie zalizuje nas na zabój no i się przytula. Tak po prostu kładzie łeb na ramieniu i przykleja się bez akcji ślina, drapanie, dyszenie

Nasz pies nigdy nie piszczy chcąc wyjść np. - po prostu kładzie się wtedy przy drzwiach i patrzy...Jak zamykamy drzwi od pokoju czeka przed - nie drapie, nie skacze, nie skamle...
Czasem jest niezdarnie przyciężki jak się bardzo ucieszy ale w końcu ma 9 miesięcy. Zawsze miałam wrażenie, że jest "stary malutki"; nawet jak miał 5 miesięcy był poważny a np. laby chyba do 2 lat - szaleństwo...
Przy dzieciach zrównoważony, spokojny, w przedszkolu położył się a wokoło dwadzieścioro krzykaczy

Jak jest mu dobrze - leży i ktoś zaczyna go głaskać, drapać to...dziwne...bo nie spotkałam się z czymś takim...bardzo nisko mruczy, tak prawie warczy - długo nie wiedzieliśmy o co mu chodzi a on mruczy...jak wielki stary...kocur

- ogończyk
- Kontakt:
Miszakai
Ja to nazywam szlachetnością. Ogary to szlachetne psy.
Natomiast subtelność nie ma w Nich za grosz!
Pzdr.

"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
- miszakai
- Kontakt:
No dla mnie pomruki są subtelne a nie szlachetneogończyk pisze:Natomiast subtelność nie ma w Nich za grosz!

- wladekbud
Taa... subtelność, po pochłonięciu michy z żarciem i bęknięciu słyszanym w drugim pokojumiszakai pisze:... a subtelność rozczula

"Whoever loveth me, loveth my hound." - Thomas More
- miszakai
- Kontakt:
Widzę uporczywy powrót do fizjologii... No jasne...Cygaro nie beka ale wszystko inne tak - smród z pyska mało subtelny; kupa, rzygi, bąki...Ale wątek był o innej sferze i wydaje mi się, że coś w ogarze jest - czy to nazwiemy szlachetnością czy subtelnością - sprawia, że jak wokół mnie skacze bokser albo labek wjeżdża z piłką setny raz między nogi to jakoś Cygaro bardziej lubię 
O bekach to w wątku przestrogi...tam można się wyżyć

O bekach to w wątku przestrogi...tam można się wyżyć

Ja też uważam, ze w ogarach jest coś takiego co można nazwać "subtelnością". I dotyczy to cech charakteru a nie sposobów jedzenia i trawienia. Wielokrotnie miałam okazję obserwować tę subtelność w trakcie zajęć z dogoterapii.