Poród i wszytsko co go dotyczy
Poród i wszytsko co go dotyczy
Ponieważ stoi przede mną odpowiedzialne zadanie przyjęcia na świat pierwszego miot proszę doświadczonych hodowców z pokorą o wszystkie wskazówki.
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Re: Poród i wszytsko co go dotyczy
Na kiedy masz termin...i jak sie suczka czuje??
co masz juz przygotowane?? gdzie bedzie rodzic???
co masz juz przygotowane?? gdzie bedzie rodzic???
Ja mogę dać wsparcie psychologiczne:) taką szkołę rodzenia:) Dla Pańci:)
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
Dzięki za wsparcie psychiczne, ale bardziej potrzebne rzeczowe. Pisała i coś znikło, więc jescze raz. 59 dzień wypada 26 stycznia. Robimy jej kojec pod schodami, każda ściana obłożona płytą, zagrodzone z każdej strony dla szceniaków. Jakieś koce, prześcieradła, folia po spód, materacyk i co jeszce Suka czuje się dobrze ma apetyt i spi. To jej ostatnio 2 ulubione zajęcia
- weszynoska
- Kontakt:
folii nie lubię stosować....polecam za to grube kartony..pod spód...
od lat wykładam na początku karton na dno kojca...jest bardzo wsiąkliwy..miękki i bardzo izolacyjny...
i nie zwija sie pod drapiącymi dno pazurkami suki...
to jeszcze 3 tygodnie....suczka teraz bedzie spać..nabierac sił...jeść...nie przekarmajcie...bo sie otłuści...najwięcej jedzenia daje sie suni jak juz karmi...
od lat wykładam na początku karton na dno kojca...jest bardzo wsiąkliwy..miękki i bardzo izolacyjny...
i nie zwija sie pod drapiącymi dno pazurkami suki...
to jeszcze 3 tygodnie....suczka teraz bedzie spać..nabierac sił...jeść...nie przekarmajcie...bo sie otłuści...najwięcej jedzenia daje sie suni jak juz karmi...
Dzieki za rady i proszę o kolejne. Z jedzeniem staram się uważac, ale ona nie chce się teraz ruszać i zaczęła zaglądać w talerze, a jedzenie nie było jej hobby.
- weszynoska
- Kontakt:
No i na czas porodu...ja zbieram stare przescieradła ręczniki...czasami robie wypad do szmateksu...takiego na wage...i znajduje tam fajne kołderki dziecięce itp...prześcieradła frotte za 1 zł..wszystko to piore i na czas samego porodu często zmieniam...potem to wywalam...
poza tym...jak juz sie urodzą maluchy to nie podkladam suni za duzo kołder...mały szczeniaczek bardzo łatwo się w takim posłaniu zagubi i może się udusić...
poza tym...jak juz sie urodzą maluchy to nie podkladam suni za duzo kołder...mały szczeniaczek bardzo łatwo się w takim posłaniu zagubi i może się udusić...
Moje łóżko porodowe wygląda tak: legowisko typu ponton, na dno kładę koc lub cieńką kołdrę, gruby ręcznik, potem na to piankę z folią taką pod panele podłogowe w rolce- fajnie izoluje, nie roluje się, nie przemaka, łatwo utrzymać w czystości (w marketach budowlanych na metry kosztuje grosze), a na sam wierzch jakieś prześcieradło, najfajniejsze są flanelowe, prześcieradła zmieniam bardzo często. W te wszystkie prześcieradełka, kołdry, koce zaopatruję się jak Węszynoska w szmateksach- kosztują grosze i nie żal wyrzucić jak się nie da uprać. Moja babcia Tereska- dobry duch naszego domu, już się ze mnie śmieje, że pościeli dla psów mam więcej niż dla dzieci... No co ja poradzę, że lubię mieć takie rzeczy w zapasie?
- Kate
- Gadu-Gadu: 8801519
Też polecam kartony... No i jeszcze (za radą Węszynoski) miałam w kojcu gruszkę, taką dla niemowlaków
Może być przydatna- w moim przypadku była

- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
A do czego ta gruszka