Entropia to nie wszystko.. jakie wady może miec Ogar????
Entropia to nie wszystko.. jakie wady może miec Ogar????
Czytając wątek o entropii doczytałam ,że bijemy pianę o entropii a że są inne wady tej rasy..
We wzorcu są takie:
Zbyt długie lub za małe i odstające uszy.
Głowa bez wyraźnie zarysowanej potylicy i ze słabymi łukami brwi.
Zbyt jasne oko.
Czarna kufa.
Słabe umięśnienie.
Rozlazła stopa.
Wisząca pęcina.
Ogon cienki, za krótki lub za długi i źle owłosiony, zakręcony .
Słabo rozwinięta klatka piersiowa.
Wadliwy zgryz.
Chrapliwy głos.
Niektóre to wady psów w ogóle dyskwalifikujące (np. jak zgryz czy słabe umięśnienie)...
Czy są inne?Ktoś napisze jakie???? Chodzi mi nie o typowa dla psów w ogóle ale dla Ogarów....
We wzorcu są takie:
Zbyt długie lub za małe i odstające uszy.
Głowa bez wyraźnie zarysowanej potylicy i ze słabymi łukami brwi.
Zbyt jasne oko.
Czarna kufa.
Słabe umięśnienie.
Rozlazła stopa.
Wisząca pęcina.
Ogon cienki, za krótki lub za długi i źle owłosiony, zakręcony .
Słabo rozwinięta klatka piersiowa.
Wadliwy zgryz.
Chrapliwy głos.
Niektóre to wady psów w ogóle dyskwalifikujące (np. jak zgryz czy słabe umięśnienie)...
Czy są inne?Ktoś napisze jakie???? Chodzi mi nie o typowa dla psów w ogóle ale dla Ogarów....
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Re: Entropia to nie wszystko.. jakie wady może miec Ogar????
Ech..ja myślę że oprócz
Wadliwy zgryz.
Chrapliwy głos.
to są usterki...a nie wady...odpowiednim doborem par mozna je łatwo wyeliminować....
choc np. jasne oko...
nie tak łatwo...
Wadliwy zgryz.
Chrapliwy głos.
to są usterki...a nie wady...odpowiednim doborem par mozna je łatwo wyeliminować....
choc np. jasne oko...

No to o jakich wadach powinniśmy rozmawiać?? To są wady ze wzorca.. rozumiałam że dyskwalifikujące Ogara.
Ostatnio zmieniony środa 07 sty 2009, 21:08 przez dorob62, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pies może nauczyć małego chłopca wierności, wytrwałości oraz tego, żeby przed snem zakręcić się trzy razy w miejscu" - Robert Benchley
- weszynoska
- Kontakt:
czy ktoś mogłby zrobic takiego miksa...z wadami...w jakims fotocoś...
ciekawe czy to byłby jeszcze ogar...
sory...wzrokowiec jestem...
ciekawe czy to byłby jeszcze ogar...
sory...wzrokowiec jestem...
- weszynoska
- Kontakt:
trudno jest rozmawiac o wadach swojego psa...ja akceptuję Diunkę taka jaka jest....dorob62 pisze:No to o jakich wadach powinniśmy rozmawiać?? To są wady ze wzorca.. rozumiałam że dyskwalifikujące Ogara.
o całej populacji...nie śmiem...bo za mało wiem...
ale np. w ocenach z wystaw mam opis...długonożna , słabo rozwinięta klatka piesiowa....
Jeny.. ja też akceptuję swojego psa w całej rozciągłości:) Ale chodzi mi o to , że jak biliśmy pianę o entropii, to odezwały się głosy że są inne ważne wady... o których nie wolno zapominać bo Ogar to całość a nie tylko entropia. Więc z czystej ciekawości pytam hodowców i długostażowców.. JAKIE to wady????
Myśmy byli w sumie poza baby klubową na jednej gdzie same superlatywy i opis "wspaniały charakter"....Opole będzie sprawdzianem tak naprawdę:) Bo mam nadzieję na super stawkę:)
Myśmy byli w sumie poza baby klubową na jednej gdzie same superlatywy i opis "wspaniały charakter"....Opole będzie sprawdzianem tak naprawdę:) Bo mam nadzieję na super stawkę:)
Idę się napić.... Entropia jest ok, a chrapliwy głos to wada? Miałem ciężki dzień w pracy, chyba muszę odpocząć...weszynoska pisze:Ech..ja myślę że oprócz
Wadliwy zgryz.
Chrapliwy głos.
choc np. jasne oko...nie tak łatwo...
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
- weszynoska
- Kontakt:
jasne....oko mozna naprawić...a głosu nie.....to uzytkowa wada...Józef pisze:Idę się napić.... Entropia jest ok, a chrapliwy głos to wada? Miałem ciężki dzień w pracy, chyba muszę odpocząć...weszynoska pisze:Ech..ja myślę że oprócz
Wadliwy zgryz.
Chrapliwy głos.
choc np. jasne oko...nie tak łatwo...
weszynoska
A ogon? a kolor kufy?
z umięśnienie?
a kształt i długość uszu???
To taki bigos z tych wad......
A ogon? a kolor kufy?
z umięśnienie?
a kształt i długość uszu???
To taki bigos z tych wad......
Józef idź...a potem wyluzuj i znajdź gdziekolwiek wpis, w którym pojawiło się stwierdzenie, że entropia jest ok i ktokolwiek się nią zachwyca.Józef pisze: Idę się napić.... Entropia jest ok, a chrapliwy głos to wada? Miałem ciężki dzień w pracy, chyba muszę odpocząć...
Jak znajdziesz to ja przy najbliższej okazji postawię ci piwo...a podkreślam, że nie zwykłam mężczyznom fundować trunków.