Hańcza z Sarmackiej Tradycji

Awatar użytkownika
Monika M-S
Gadu-Gadu: 0

Hańcza z Sarmackiej Tradycji

Post autor: Monika M-S »

Tydzień temu, Jacek z Ruczajem i Zakusą wzięli mnie z Hańczą na ścieżkę tropową :happy3: Była to pierwsza ścieżka Hańczy i myślę, że udana, bo poszło jej sprawnie :happy3: Dostałyśmy farbę i niebawem w Puszczy Piskiej jeszcze potrenujemy. Ślicznie dziękujemy :)
Wczoraj, Maciej z Czujną wzięli mnie z Hańczą do dziczej zagrody w Jarach :happy3: Dużo by pisać i opowiadać jak psom się podobało, a najważniejsze, że reagowały na dzika i w zasadzie to Maciek jako fachowiec mógłby to ocenić, a ja po prostu jestem zachwycona i od strony laika to opiszę. Do tej pory latałam z Hańczą po polach w Bukowinie pod Wrocławiem, wyszukiwałam tropy dzika w bruzdach ziemniaków i oswajałam z nimi Hańczę, po czym towarzyszyłam jej jak goniła i głosiła na tropie pełna zachwytu, czasami lądowałam głową w kartoflach :gleba: , ale po tym co wczoraj pokazała Hańcza wiem, że było warto. Może tymi codziennymi gonitwami udało mi się w niej wzbudzić zainteresowanie tropami, bo je podejmuje i pięknie głosi. Wczoraj w zagrodzie również pięknie głosiła na tropie i aktywnie ją przemierzała :happy3: Ślicznie dziękujemy :)
Monika z Hańczą z Sarmackiej Tradycji

"Miejsce, w którym wzrosłem, było dla mnie czymś więcej niźli ojczyzną.(...)... las jest jedną z form boskości." Ernst Wiechert - Lasy i ludzie. Rozdział XI Szumią lasy.
Leśne Bytowanie Hodowla Ogarów Polskich "...nieśmiertelność tkwi w łańcuchu, nie w poszczególnych ogniwach." E.Wiechert
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Re: Hańcza z Sarmackiej Tradycji

Post autor: Ania W »

To się ostro wzięliście do roboty :)
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Jak widać dziewczyny są obie nakręcone :silacz: !
Trzymam kciuki za treningi w okolicach Jaśkowa i czekam na dalsze relacje.
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Gratuluję podopiecznej :zgoda: . Też jestem miłośniczką Ernsta Wiecherta :hi_1:
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Poniatowski Dwór
Kontakt:

Post autor: Poniatowski Dwór »

gratulacje dla siostrzyczki :zgoda: :piwko: :silacz:
z Poniatowskiego Dworku pozdrawiają Ania i Łukasz z dziećmi
oraz AS-ANI, HUSARZ, FELIX, MINA, ARIADNA i ZADZIOR
https://www.facebook.com/Ogary-Polskie- ... 921752356/
Kontakt do HODOWLI 515061115
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Poniatowski Dwór pisze:gratulacje dla siostrzyczki :zgoda: :piwko: :silacz:
Husarz musi się zebrać i konkurs dzikarza zaliczyć, bo go siostrunia wyprzedzi, a plany jak słyszałam u niej są tegoroczne :fiufiu:
MaciekSz

Post autor: MaciekSz »

Tak dziewczyny są nakręcone. Hańcza jak na pierwszy raz w zagrodzie wypadła całkiem dobrze. Pierwsze spotkanie z dzikiem odbyło się przez płot. Tu była rezerwa i zaskoczenie, bardziej wietrzenie nowego zapachu. W zagrodzie trochę pobiegała, z czasem zaczęło się podobać, dzik za daleko się nie oddalał, nawet Czujna miała okazję go zobaczyć i zagrać. Hańcza rozkręcała się, sprawdzała jedna gdzie zostaje jej pani. Ale, jak wiemy, w zagrodzie granie to nie wszystko. Natomiast wszystkich, łącznie ze swoim panem zaskoczył Czarny Ogarusy. Bardzo zainteresowany dzikiem, w pewnej odległości starał się podążać za nim, pięknie basowo grając. Wszystko bezpiecznie i pod naszym nadzorem. Czujna, gdy przyjechał braciszek, była już tylko zainteresowana zabawą, przeszkadzając chłopakowi. Hanto zapraszamy do działu przedstaw się. Blazer zadowolony i lekko kulejący.
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

MaciekSz pisze:. Blazer zadowolony i lekko kulejący.
Co się stało?

Zdjęcie jakieś robiłeś Macieju?
MaciekSz

Post autor: MaciekSz »

Robiłeś, robiłeś ale jeszcze się nie nauczyłeś. Jest nawet film z grającym Czarnym.
Dzisiaj już wszystko dobrze, musiał źle stanąć albo na czymś. A trochę się dziwiłem, że zgubił dzika, co mu się od dawna nie zdarzyło.
ODPOWIEDZ