Regionalny Konkurs Tropowców Tarchalice 29 sierpnia 2015
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Regionalny Konkurs Tropowców Tarchalice 29 sierpnia 2015
Wszystkich chętnych zapraszam do Tarchalic na konkurs tropowców.
Szczegółowych informacji udziela:
biuro ZO PZŁ we Wrocławiu tel. (71) 340 08 58
kol. Andrzej Kasperkiewicz tel. 609 520 562
formularz zgłoszeniowy:
http://www.wroclaw.pzlow.pl/kynologia" onclick="window.open(this.href);return false;
Szczegółowych informacji udziela:
biuro ZO PZŁ we Wrocławiu tel. (71) 340 08 58
kol. Andrzej Kasperkiewicz tel. 609 520 562
formularz zgłoszeniowy:
http://www.wroclaw.pzlow.pl/kynologia" onclick="window.open(this.href);return false;
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Re: Regionalny Konkurs Tropowców Tarchalice 29 sierpnia 2015
5 ogarów w Tarchalicach promuje rasę, mam nadzieję, że wszyscy wrócą z dyplomami. 
Wiadomości dalsze:
Bona maxymalna ilość punktów II miejsce - Wielkie Gratki Ewa za debiut, taki wynik i taki młody psiak!!!
Awra maxymalna ilość punktów
Vik maxymalna ilość punktów
Grom chyba 78 punktów - ten młody debiutant, rewelacja!!!
Vilia wycofana przez przewodnika
Bardzo się cieszę ilością zgłoszonych ogarów, wynikami - aby tak dalej,

Wiadomości dalsze:
Bona maxymalna ilość punktów II miejsce - Wielkie Gratki Ewa za debiut, taki wynik i taki młody psiak!!!
Awra maxymalna ilość punktów
Vik maxymalna ilość punktów
Grom chyba 78 punktów - ten młody debiutant, rewelacja!!!
Vilia wycofana przez przewodnika
Bardzo się cieszę ilością zgłoszonych ogarów, wynikami - aby tak dalej,
Pięknie!
Gratulacje zwłaszcza dla debiutantów i
dla Bony. 

Gratulacje zwłaszcza dla debiutantów i

Gratulacje

"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
W konkursie w Tarchalicach startowały 4 posokowce i 13 tropowców (ogary, jamniki, spaniel, wachtelhund, gończe polskie i labradory). Pogoda dopisała, choć potem zrobiło się gorąco ale w nocy trochę popadało co trochę „przykuło” zapach do podłoża.
No i my już pierwszy konkurs mamy za sobą. Trochę się denerwowałam (w końcu to nasz debiut) ale jak już zaczęły się konkurencje to napięcie całkowicie ustąpiło. Na ścieżce tropowej to ani razu nie odezwałam się do Bony, choć czasami to kręciła się w kółko i wyglądało na to, że schodzi ze ścieżki. Ale czułam, że zaraz na nią wróci – i rzeczywiście tak się działo. To na warsztatach w Białej poznałam sposób tropienia Bony i nie próbowałam go zmienić, choć przyznam, że na początku było to denerwujące zwłaszcza jak się znało przebieg wczesniej ułożonej ściezki.
Jeśli chodzi o odłożenie to nie było większego problemu, była odłożona luzem i ani drgnęła przy strzałach.
A to ogary, które brały udział w tym konkursie.
Bona

Awra (przyrodnia siostra Bony)

Vik (tatuś)

Wilia

Był również i Grom, ale nie zdążyłam zrobić mu zdjęcia bo zaraz po zakończeniu konkurencji odjechali.
A to Amber, nasza znajoma z warsztatów w Białej. To też jej debiut, zdobyła 90 pkt. i dyplom pierwszego stopnia.

Zmęczone labradory i do tego zrobiło sie gorąco

Był tez poczęstunek – kiełbaski z grilla, grochówka, kawa, herbata, schłodzona woda, ciastka.

Czekając na ogłoszenie wyników

Puchary dla zwycięzców

Sekretariat

Zaraz zostaną ogłoszone wyniki

Uczestnicy, wywoływani wg kolejności zajętych miejsc, odbierają puchary, dyplomy i nagrody

Zakończenie konkursu.

No i my już pierwszy konkurs mamy za sobą. Trochę się denerwowałam (w końcu to nasz debiut) ale jak już zaczęły się konkurencje to napięcie całkowicie ustąpiło. Na ścieżce tropowej to ani razu nie odezwałam się do Bony, choć czasami to kręciła się w kółko i wyglądało na to, że schodzi ze ścieżki. Ale czułam, że zaraz na nią wróci – i rzeczywiście tak się działo. To na warsztatach w Białej poznałam sposób tropienia Bony i nie próbowałam go zmienić, choć przyznam, że na początku było to denerwujące zwłaszcza jak się znało przebieg wczesniej ułożonej ściezki.
Jeśli chodzi o odłożenie to nie było większego problemu, była odłożona luzem i ani drgnęła przy strzałach.
A to ogary, które brały udział w tym konkursie.
Bona
Awra (przyrodnia siostra Bony)
Vik (tatuś)
Wilia
Był również i Grom, ale nie zdążyłam zrobić mu zdjęcia bo zaraz po zakończeniu konkurencji odjechali.
A to Amber, nasza znajoma z warsztatów w Białej. To też jej debiut, zdobyła 90 pkt. i dyplom pierwszego stopnia.
Zmęczone labradory i do tego zrobiło sie gorąco
Był tez poczęstunek – kiełbaski z grilla, grochówka, kawa, herbata, schłodzona woda, ciastka.
Czekając na ogłoszenie wyników
Puchary dla zwycięzców
Sekretariat
Zaraz zostaną ogłoszone wyniki
Uczestnicy, wywoływani wg kolejności zajętych miejsc, odbierają puchary, dyplomy i nagrody
Zakończenie konkursu.
Gratulacje dla przewodniczek, przewodników i ogarów.
Wielkie gratulacje również dla drugiej pary debiutantów konkursowych GROMA Poszły w Las i Marzeny.
Marcin tak trzymaj.

Wielkie gratulacje również dla drugiej pary debiutantów konkursowych GROMA Poszły w Las i Marzeny.
Marcin tak trzymaj.

Gratulacje dla MaćkaSZ. On nam pokazał jak robić ścieżki, dostarczał krwi, skórę i dopingował a na koniec prawie sam zapisał i kazał jechać na konkurs.
Ponieważ u nas od miesiąca jest zakaz wchodzenia do lasu ze względu na suszę to nie wierzyłam Gromowi bo zachowuje się teraz w lesie jak "pies spuszczony z łańcucha" i martwiłam się, czy przy odłożeniu a potem na ścieżce nie pójdzie mi na samotne szwędanie się po lesie. Chyba niepotrzebnie mu nie ufałam.
Ponieważ u nas od miesiąca jest zakaz wchodzenia do lasu ze względu na suszę to nie wierzyłam Gromowi bo zachowuje się teraz w lesie jak "pies spuszczony z łańcucha" i martwiłam się, czy przy odłożeniu a potem na ścieżce nie pójdzie mi na samotne szwędanie się po lesie. Chyba niepotrzebnie mu nie ufałam.
- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
No to ja też chciałam coś dorzucić w tej sprawie. Wprawdzie nie musiał zapisywać i nie musiał kazać ale ja też dużo zawdzięczam Maćkowi jeśli chodzi o materiały niezbędne do nauki tropienia.Gromkowa pisze:Gratulacje dla MaćkaSZ. On nam pokazał jak robić ścieżki, dostarczał krwi, skórę i dopingował a na koniec prawie sam zapisał i kazał jechać na konkurs.

Na zlocie ogarów u niego (KIEŁBASKA Z OGAREM) też założył ścieżkę po której już przeszła Bona (inne ogary , obecne na tym spotkaniu, również miały taką mozliwość).
Chcę również podziękować Kasi i Tomkowi, Wojtkowi i mojemu obecnemu sąsiadowi (który jest mysliwym), ze miałam na czym pracować.

Najważniejsza jest Wasza praca z psami. To dzięki niej macie ułożone ogary.
Materiały do ścieżek, niestety, przestały mi być potrzebne. Dobrze, że zrobiłyście z nich właściwy użytek.
- Ola i Dunaj
- Gadu-Gadu: 9495783
Spóźnione ale wielkie
dla wszystkich startujących ogarków 

Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters