Witam serdecznie jako skrytoczytacz, który forum zawdzięcza pomoc w wyborze rasy, a także konkretnego psa (znaczy się suki). Trzecia siostra, bo dwie już się pokazały. A mała czarna, ponieważ wybierałem rasę, która ma zastąpić beaucerona. To piękny pies, czarny podpalany, niezależny, z honorem na końcu ogona, ale o dość delikatnej psychice, co często kończy się psem strachliwym=agresywnym. I przez dwa lata po odejściu Bosy zaglądałem na różne fora, szukałem psa który byłby mniejszy i "gwarantował" znakomitą psychikę. No i pokazywałem rodzinie Ułana na Tropie, Żagwina a na koniec świetnie sfotografowaną gromadkę z Przewiesia. Udało się.
Do rzeczy - udało się to Brzana, córka Vika i Polki. W domu Beza lub Besa (rzadziej). Suka, jak do tej pory o świetnej (dla nas) psychice-przyjazna względem wszystkich ludzi i próbująca się zaprzyjażnić z wszystkimi psami. Czasami przez chwilę z podkulonym ogonem, ale generalnie z sukcesami.
Dobra, żeby nie pisać dlaczego mój pies jest najlepszy, moje metody wychowawcze też, to parę zdjęć (telefon przeważnie) z cyklu gdzie jest pies i zeszłotygodniowy spacer, żeby coś było widać z aktualnego psa
Pozdrawiam,
Witold