3 X CACIB Moletai Litva (plus Baltic Winner) 23-25. 05.2014

Moderator: BACHMATsforanemroda

Awatar użytkownika
panbazyl
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

3 X CACIB Moletai Litva (plus Baltic Winner) 23-25. 05.2014

Post autor: panbazyl »

Wróciliśmy z litewskich wystaw - ja z Gryzoniem (Drużba Herbu Węszynos). Dumnie reprezentowaliśmy naszą rasę. Gryzold wzbogacil się o nowy championat (Litwy) oraz o Baltic Winner, oraz o nowe doświadczenia wystaw. Ja o kolejne pucharusie, rozetki i piękne medale.

Może coś o samej wystawie - była ona li tylko dla wystawców - do najbliższej cywilizacji było ok 15 km, wystawa na płycie lotniska w szczerych polach wśród cudnych polodowcowych pagórków i jezior. Wystawa olbrzymia, prawie 3 tys psów!!!! Oczywiście ogary reprezentowaliśmy tylko my.... Robiliśmy to dumnie i z honorami :) Na bisy zostalismy tylko pierwszego dnia (bez jakiś spektakularnych efektów), a następne dwa dni poświeciliśmy jednak na obejrzenie Wilna i Trok, bo pogoda na lotniskowej wystawie dawała się we znaki, myślę że spokojnie było ok 40 stopni na plusie i zero drzew (jak to na lotnisku) a jedyne lotniskowe jezioro okupowane było przez dzieci i psy dowodne...
Wystawa zorganizowana doskonale - wypisane godziny oceny psów (co 3 min wejście nowego psa) - sędziowie sie tego trzymali, wystawcy też. Upał był niemiłosierny. Sędziom przynosozno co jakiś czas krem do opalania. Za caciby dawali śliczne medale, pucharusie za boba mozna było odbierać w sekretariacie, za cace były rozetki. Championat Litwy wydawano z dnia na dzień - bardzo ladny, zalaminowany od razu (oczywiście bez rozetki go wykupiłam, bo szkoda mi sie zrobiło 15 € za coś co sama zrobię i to sporo ładniej)

Oprócz Gryzolda drugiego dnia wystawy były jeszcze dwa gończe polskie. Mielismy też okazję porozmawiać z właścicielami gończej litewskiej - śliczny pies!

Dopiero co przyjechaliśmy z Gryzoniem do domu, Gryzoń odpoczywa, ja za chwilę tez idę w jego ślady.

na minus (i to olbrzymi) zaliczam ogromną ilosc kleszczy :strach_2: czekając na bisy z Gryza sciągnełam ich ze 20.... i tak co dnia.
labradory i ogar :) rozety na zamówienie https://www.facebook.com/HerbuBazylFciKennel" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Iza i Sławek
Kontakt:

Re: 3 X CACIB Moletai Litva (plus Baltic Winner) 23-25. 05.2014

Post autor: Iza i Sławek »

Gratulacje !!!!
Wesna z Gończaków
Awatar użytkownika
panbazyl
Kontakt:

dzięki - chciałam doświadczyć dużych wystaw bardzo międzynarodowych - udało mi się to. Sędziowały nas sędziny z Litwy, Białorusi i Słowacji, więc osoby kompetentne w ogarach.
Zestaw psów na wystawę dużo się różnił od naszych wystaw - tylu psów faraona w jednym miejscu w życiu nie spotkałam. Oczywiście labki ponad wszystko w ilościach hurtowych, ale inne rasy wcale w tyle nie były. Dużo wystawców z Finlandii.
labradory i ogar :) rozety na zamówienie https://www.facebook.com/HerbuBazylFciKennel" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Gratulacje :piwko:
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

:piwko: :piwko: Super gratulacje. Też się wybierałam ale rodzina mi nie dała jechać. MP i MP. :niewka: :placzek: :placzek: Za rok na bank się wybiorę. :happy3: :happy3:
Awatar użytkownika
panbazyl
Kontakt:

dzięki

Qzia - Ty tu nie gadaj tylko zapierniczaj za granicę i zrób w końcu tego intera bo blokujesz innym caciby :jezyk_3: więc koniec gadania i do dzieła! A MP to i za granicą też jest wyobraź sobie, ba, nawet jest old junior handling :jezyk_3:
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Interów do skończenia to ja mam 3 sztuki od zaraz. Tylko po jednym CACIBie im brakuje. Tylko ten MP i kasa. :niewka: :niewka:
Awatar użytkownika
delia

Post autor: delia »

No to WIELKIE GRATULACJE się należą! :brawo_1:
Awatar użytkownika
panbazyl
Kontakt:

Obrazek

nasze wystawowe gadżety

a to Gryzold w tle z litewskimi jeziorami

Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

:marzyc_2: :marzyc_2: :fiufiu: :fiufiu: :mrgreen:
ODPOWIEDZ