No to jak moi drodzy.... Zaczynamy.... Komu uda się podać łapę na wystawie w Sosnowcu?
Ja z racji tego, że mieszkam "za płotem" nie omieszkam przybyć.... Kto jeszcze się pisze?
"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie." - M. Siegal
Ja mam taką prośbę - może od razu jak ktoś będzie zakładał wątek wystawowy to wpisujmy w pierwszy post informacje na temat wystawy.
Gdzie jest wystawa, jaka ranga, kto sędziuje, do kiedy termin zgłoszeń, opłaty...wszystko co się może przydać np. nowicjuszom.
No i jeżeli ktoś sam zgłasza psa to do jakiej klasy.
Ułatwi to potem usystematyzowanie wątków wystawowych i przyda się przy uzupełnianiu bazy o wyniki wystaw.
III Zimowa Krajowa Wystawa Psów Rasowych EXPOSILESIA DOGSHOW 2014
19.01.2014
Centrum Targowo - Wystawiennicze Expo Silesia
ul. Braci Mieroszewskich 124
Sosnowiec
Opłaty: Psy ras polskich 15 zł do dnia 7.01.2013
Opłaty po dniu 7.01.2013 150 zł wszystkie rasy i klasy w tym polskie
Sędzia : Leszek Salamon
Zgłoszenia do dnia 7.01.2013
Na terenie wystawy będzie można zbadać oczy pieskom
Badania okulistyczne z certyfikatem.
Zapraszamy serdecznie na badania okulistyczne, które odbędą się 19.01.2014r. podczas wystawy.
Badania będzie przeprowadzał wybitny lekarz weterynarii z wieloletnim doświadczeniem Paweł Stefanowicz, specjalista chorób oczu, członek sekcji okulistycznej PSLWMZ oraz Europejskiego Stowarzyszenia Okulistów Weterynaryjnych (ESVO).
Cennik:
Badanie z certyfikatem - 120 zł
Badanie bez certyfikatu - 90 zł
Badanie miotu szczeniąt - 70 zł od szczenięcia
Przy badaniu 3 lub więcej psów jednego właściciela rabat 10%
AKSAMITKA PC Ogarowe Granie zgłoszona w pośredniej
A co do opłat to cyt. ze strony oddziału Będzin:
"Opłaty pozostają bez zmian. Wystawcy, którzy opłacą zgłoszenie po 07.01.2014 proszeni są o zabranie na wystawę potwierdzenia wpłaty. Podwyższona jest TYLKO opłata dokonana w dniu wystawy i wynosi 150 zł niezależnie od klasy i rasy."
Panu Bogu świeczkę a diabłu OGAREK Hodowla Ogara Polskiego
"z Sarmackiej Tradycji FCI"
534 992 136