Nocna wystawa skończyła się tuż przed godziną 3:00. Część survivalowców pozostała na hali na noc. My wybraliśmy hotel, gorący prysznic, miękkie łóżko i poranne śniadanko. Rano zabrałam ekipę na godzinny spacerek do lasu. Cudnie wyglądają 3 ogary galopujące razem. Za nimi głosząca Sisi.

Że też musiałam zapomnieć aparatu.

Dodam jeszcze, że w Bydgoszczy nie było grama śniegu.
Drugiego dnia wyniki były identyczne z wyjątkiem Sisi, która za to, że zapomniała się wytrymować

dostała ocenę bdb.

Ale championat i tak już skończyłyśmy. Na BISach poszło nam nieco lepiej. Kubie wróciła wiara w handling.

Wprawdzie nie dostał się w MP do finałów ale dostał 5 punktów i pochwały od pani Witkowskiej. Konkurencja w MP była bezlitosna a walka zawzięta. W ogarach Zbyś BOB choć pani Chwalibóg długo nie mogła podjąć decyzji. Biegaliśmy z Zuzią i Zbyszkiem parę kółek zamieniając się psami, bo ponoć Zuzia ma "lepszy wykrok" ale "te jasne oczy..." I tu spotkała mnie miła niespodzianka.

Dawno nie wystawiałam swoich psów sama.

Ze Zbyszkiem super się biega. Bez ciągnięcia na ringówce. Idealnie przy nodze. Reagujący na każde zwolnienie czy przyspieszenie. Jednak trening czyni mistrza. Zuzia kolejne CWC. Aronia WO. Podobała się pani sędzinie.
Teraz BISy. Rasy Polskie miejsce III na 3 psy ale ta sama sędzina co na nocnej.
Psy Użytkowe II miejsce.
Grupa VI lokata III. Tu przy sędziowaniu odbyła się mała przepychanka.

Miała sędziować pani Chwalibóg ale na ring przygotowawczy wkroczył bardzo miły pan sędzia z Włoch M. Mannucci i zaczął oglądać psy. Sprawdził wszystkim zęby (psom oczywiście), jajka (tym co mieli), grzbieciki pomacał, łapy poprzestawiał. Na to wparowała pani Chwalibóg i zaczęła się dyskusja włosko-angielsko-polska.

Koniec końców Włoch wygrał.

Podobno w sobotę pani sędzina go zastępowała na BISach to w niedzielę poczuł się w obowiązku ją wyręczyć. No i to uratowała moich chłopaków.
No i tak Psia Cometa wyrandkowała 4 pucharki, wielkie pudło na karmę, różową,pedalską skrzyneczkę Eukanuby, jakieś paczuszki karmy i 2 wielkie albumy psich zdjęć też Eukanuby.