Już od dłuższego czasu narastała we mnie chęć napisanie tego na forum i jakoś dziś po przeczytaniu ogłoszenie powyżej przy śniadanku wyszło

Kasia nie bierz tego do siebie, tyczy się to wielu ogłoszeń.
Ja osobiście cenię Ajszą za różne rzeczy i nadal uważam, że jest to jedyny ogar, który najlepiej prezentuje się na ringu

Poza tym wiem, że każdy z nas w swoich psach widzi wszystko w innych barwach (też tak mam do Pasi, a Tomek do Zagaja

Uważam być może się mylę to mnie prostujcie, że nie powinno się w ogłoszeniach pisać nie tak jak nam się wydaje, tylko jak jest w rzeczywistości i jak ludzie to odbierają

To w takim takim razie zapytam inaczej co mają napisać osoby, które mają psy będące co najmniej raz w tygodniu w łowisku i na polowaniach, posiadające x dyplomów z konkursów dzikarzy i tropowców, poza tym spełniają wypisane przez Ciebie cechy?qzia pisze:"Wybitnie użytkowa" to chyba znaczyże i kota pogoni i dzika, a nawet zająca, myszy łapie i do ogrzewania kanapy się nadaje. A tak naprawdę to Ajsza w miocie pracuje świetnie. Można pytać świadków. Nie gubi się. Ładnie wraca na koniec co bardzo u niej cenię. Potrafi cały dzień ganiać i szukać. Dzika pięknie głosi i ostrożnie, bez zbytniej brawury ale za to wytrwale goni. Na ostatnim polowaniu zebrała bardzo dużo pochwał. Ładnie też pracowała na farbie postrzałka choć nie doszła do końca bo kazali wracać.
![]()
Kolejny przykład na to jak piszemy ogłoszenie, a jak ktoś chętny do zakupu szczeniaka to odbiera.qzia pisze: Starsze rodzeństwo to same championy i także psy użytkowe.![]()
Chodzi o miot "Z" i wygląda na to, że to championy i użytki (polujące i posiadające dyplomy). Na wystawach widzimy 4 ogary z miotu, a na konkursach 2-3(i tak uważam to za świetną frekwencję na cały miot)?
Z zapisu wygląda inaczej