Chciałbym opowiedzieć coś o sobie … nazywają mnie Gromosław, albo Krecik, choć tak naprawdę nie wiem czemu tak mówią skoro nazywam się Grom.

Urodziłem się 12 lipca, jako 8 z rodzeństwa, ale szybko postanowiłem udowodnić że ostatni są pierwszymi i dużo jadłem, dużo hałasowałem i dużo podgryzałem innych.

W swoim nowym domu zamieszkałem 1 września… Moja pierwsza Pani była trochę smutna jak sobie pojechałem z nowymi Ludziami, ale teraz chyba już nie jest, znaczy mam taką nadzieję.

Moi nowi Ludzie zabrali mnie na taki ogrodzony plac, gdzie było dużo drzew takich tylko dla mnie i krzaczków i nie było żadnych dziwnych hałasów, ale netu też nie było, więc nie mogłem nic napisać na forum. I były też takie inne psy z wioski, ale jak tylko stanąłem w mojej furtce, to te inne omijały mnie szerokim łukiem.

A potem przyjechaliśmy do drugiego nowego domu, choć ten pierwszy nowy dom bardziej mi się podobał. Tu jest jakaś paskudna cywilizacja, wprawdzie mieszkam w domu to za oknem słychać innych Ludziów, miejscowe pieskie towarzystwo i jakiś hałas… Moi mówią na to tramwaj. No i w końcu jest Internet, więc i ja jestem na forum, w końcu.

Teraz powiem wam coś tych moich Ludziach. Mam dużo Ludziów do kochania i podgryzania. Wszyscy są tacy wysocy, tylko jeden Ludź jest taki mały. W sumie to chyba fajnie byłoby się z tym małym pobawić, tylko on a właściwie ona na mój widok zaraz woła „piesiek nie jusiaj Nisi” i nie chce dać swoich zabawek.

Moim ulubionym zajęciem jest podgryzanie wszystkich.