Wakacje właścicieli

edybre

Wakacje właścicieli

Post autor: edybre »

Mam prośbę o poradzenie, która opcja zapewnienia naszemu ogarowi opieki w czasie wakacji będzie lepsza (12 dni).
Pies zostaje w ogrodzie, gdzie ma wiatę z legowiskiem i sąsiadka zza płota codziennie przynosi jej jedzenie i wodę.
Czy może na noc sąsiadka powinna wpuszczać ją do domu?
Normalnie nasza sunia spędza sporo czasu w ogrodzie, ale śpi zawsze w domu.
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Re: Wakacje właścicieli

Post autor: Ola i Dunaj »

Osobiście albo zabrałabym psa ze sobą albo zapewniła mu opiekę hotelową. W życiu nie zostawiłabym na tak długo samego i bez kontroli.
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
edybre

Wiem, że tak by było najlepiej ale do samolotu psa nie możemy zabrać a w okolicznych hotelach brak miejsc. Poza tym pies nie zostaje sam. Sąsiadka zna naszą sunię, bardzo lubi psy (miała bokserkę, która odeszła 2 lata temu) i chętnie zaoferowała nam pomoc. Niestety nie widzę na razie lepszej opcji, chyba że ktoś coś doradzi.
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

Jeśli jest taka sytuacja, to nie ma co zmieniać nagle psich przyzwyczajeń. Jeśli nocowała w domu to po co to zmieniać... A może ktoś z rodziny mógłby się zaopiekować psem ? Ew. sąsiadka może by ją wzięła do siebie ?
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
irie
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: irie »

Ola i Dunaj pisze:A może ktoś z rodziny mógłby się zaopiekować psem ? Ew. sąsiadka może by ją wzięła do siebie ?
Tez o tym pomyslalam. Moze wlasnie sunia moglaby sie przeniesc do sasiadki na czas Waszego wyjazdu, skoro dobrze sie znaja, a i sasiadka ma pojecie o psach. Suka bylaby wtedy pod nadzorem, do tego blisko domu i miejsc, ktore zna.
Trzeba by dac jej legowisko i jakis zadaszony kacik na dworze zorganizowac. Na noc moglaby isc spac do swojego domu (albo do domu sasiadki) - lepiej zeby nie zostawala na noc na zewnatrz, jesli nie jest tego nauczona.
Obrazek
edybre

No ale niestety sąsiadka ma 6 kotów (przychodzą na naszą posesję i Kajka czasami je pogoni a czasami toleruje) więc wprowadzka naszej suni do sąsiadki niestety nie wchodzi w grę. Rodziny też nie posiadamy :(
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

edybre

gdzie mieszkacie ? może możemy pomóc poszukać hoteliku ?

Jeśli chodzi o nas to też nie wchodzi w grę ani sąsiadka ani rodzina.
Jak muszę to zawożę psa do sprawdzonego miejsca, do hoteliku,gdzie jestem pewna, że pies będzie mieć super wakacje :psiako:
Mnie nie przeszkadza, że mam ten hotelik 280km od domu , ale przynajmniej wiem, że będzie tam bezpieczny i nic mu się nie stanie :marzyc:
Oczywiście polecam hotelik naszej forumowej weszynoski :silacz:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

No właśnie. Gdzie mieszkacie? Pomysł z psem we własnym ogrodzie nie jest zły. Wszystko zależy od tego jak długo na co dzień właściciele się psiakiem zajmują. Może jest przyzwyczajony do bycia na dworze samotnie. :mysl_1: Moje psiaki też często zostają same na cały dzień, ale one są razem.
Kasia
edybre

Do węszynoski mam 550 km. Mieszkamy w okolicach Leszna. W czasie wakacji Kajka praktycznie od rana do późnego wieczora jest w ogrodzie, sama lub z nami - to różnie wychodzi. 2 -3 razy w tygodniu wychodzimy na długi spacer. Śpi w domu. Sąsiadka pewnie trochę by się z nią bawiła (nie boi się jej). Poza wakacjami od 7 do 16 jest sama (my w pracy), potem w zależności od naszego grafika, trochę spędzamy z nią czasu - my lub dzieci. W domu lubi przebywać z nami. Jak ja pracuję w ogrodzie to też mi asystuje. W ubiegłym roku zabraliśmy ją na wakacje, specjalnie szukaliśmy ośrodka nad jeziorem gdzie akceptuje się psy. Dwa lata temu była szczeniakiem, więc całe wakacje spędziliśmy w domu. W tym roku znajomi namówili nas na dalszy wyjazd i jak pisałam zabranie psa jest niemożliwe. Czasem człowiek chce trochę świata zobaczyć, zwłaszcza, że bardzo żadko nam się to przytrafia, no i dzieciom też potrzebne wytchnienie w kurorcie...
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

edybre pisze:Do węszynoski mam 550 km. Mieszkamy w okolicach Leszna...
To faktycznie macie sporo kilometrów :(
Może w ciągu dnia Kaja mogłaby być u sąsiadki a na noc w swoim domu ?
Wkońcu i koty by się przyzwyczaiły ? :mysl_1:
Ja na pewno nie zostawiłabym psów samych na ogrodzie :niewka:
Ostatnio zmieniony czwartek 19 lip 2012, 21:53 przez BasiaM, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ