Polecam do zapoznania się http://dog-natural.blog.onet.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kilkoro znajomych leczy psy u tego Zielarza i efekty są zaskakujące. Zaletą leków ziołowych jest brak skutków ubocznych które zawsze są przy lekach syntetycznych. Od ziół często odstręcza nas fakt, że sporo z nimi zachodu - zaparzanie, cedzenie itd.... Dla psów ten pan robi kapsułki ziołowe. Bardzo wygodne w podawaniu.
Ja ziółek używam i wiem że są skuteczne i bezpieczne. I ciesze się, że wreszcie znalazłam -sprawdzonego już przez innych-zielarza dla psów.
Info podaję, bo może komuś się przyda.
Ziołolecznictwo dla psów
Re: Ziołolecznictwo dla psów
Organizm psa wielokrotnie skuteczniej reaguje na zioła- niż np. nasz ludzki.
Wierzę w zioła, stosuję od wieków u swoich psów.
Polecam.
Nawet zwykły rumianek potrafi u psa zdziałać cuda...brawo za tą stronę
Wierzę w zioła, stosuję od wieków u swoich psów.
Polecam.
Nawet zwykły rumianek potrafi u psa zdziałać cuda...brawo za tą stronę

Zioła tak ,ale bioenergoterapia dla psów i ludzi i radiestezja
,radziłabym się nie pchać

co do radiestezji to nie mam opinii, natomiast znam doskonałego bioenergoterapeutę (kuzyn mojego proboszcza), do którego się kolejki zawijają. Naprawdę pomaga. Natomiast tu generalnie polecam zioła, bo temat sprawdzony.nulka pisze:Zioła tak ,ale bioenergoterapia dla psów i ludzi i radiestezja![]()
,radziłabym się nie pchać
Nie do końca jest to prawdą- zarówno zioła mogą szkodzić, jak i nie wszystkie leki syntetyczne mają skutki uboczne. Wszystko jest kwestią dawki, jak mawiał Paracelsuskerovynn7 pisze: Zaletą leków ziołowych jest brak skutków ubocznych które zawsze są przy lekach syntetycznych

Trucizny swego czasu wytwarzano także z ziółek...

Przepraszam, zapomniałam dopisać, że mam na myśli zioła tzw "bezpieczne" czyli takie które w zwiększonej dawce nie trują. Poza tym nie zachęcam do bezmyślnego stosowania ziół, lecz podaję temat do zapoznania się i namiar na sprawdzonego fachowca. A to chyba duża różnica, prawda?
Ja nie neguję skuteczności ziołolecznictwa, chodziło mi o to konkretne zdanie, ze zioła nie mają żadnych skutków ubocznych, a leki syntetyczne mają je zawsze- moim zdaniem jest to zbyt duże uogólnienie, które wzięte na ślepo za dobrą radę przez osobę niedoświadczoną może mieć opłakane skutki.