Zagineły 2 ogary !!!
- Żaneta
- Gadu-Gadu: 6116854
Zagineły 2 ogary !!!
Prosimy o pomoc
Informacje proszę kierować również do Nadleśnictwa Nawojowa pod nr tel. 0-18 445 70 12 lub 0-18 445 70 60
Informacje proszę kierować również do Nadleśnictwa Nawojowa pod nr tel. 0-18 445 70 12 lub 0-18 445 70 60
Ostatnio zmieniony niedziela 18 gru 2011, 22:14 przez Żaneta, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy domu psy szczekają , w kniei zaś grają.
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Re: Zagineły 2 ogary !!!
A można wiedzieć gdzie zginęły...bo nie bardzo wiem gdzie mieszkacie i w jakich okolicznościach...a może jeszcze dorzuć jakie to Ogary...
- Żaneta
Psy zagineły w okolicach Nowego Sącza i Krynicy Górskiej, z tego co wiem zagineły we wtorek w lesie dokładnych okoliczności nie znam. Są to psy polujące i niestety nierodowodowe. Właściciele podejrzewają kradzież.
- Chaszczy
- Gadu-Gadu: 0
Z tego co słyszałam to ogary zwykle wracają po swoim tropie, gdy za daleko odbiegną. O ile w ogóle taka okoliczność jest brana pod uwagę. Warto monitorować miejsce w którym ostatnio widziały się z panem. Najlepiej oczywiście by było w tym miejscu po prostu czekać. Ael nie wiem czy nie są to moje mądrości wynikające po prostu z braku doświadczenia. Z góry przepraszam.
Ze swej strony dam znać paru osobom, bo mieszkamy w Małopolsce.
Pozdrowienia serdeczne!!!
ilona
ilona
Karbon i Pańciostwo - Ilona, Paweł, Cyprian
- Żaneta
Cały teren został przeszukany przez ludzi znających te tereny dwa razy, okoliczni myśliwi i leśnicy poinformowani, również nadleśnictwa oraz straż leśna, poinformowani zostali również znajomi myśliwi. Był pozostawiony samochód z bluzą w miejscu, w którym zgineły niestety to też nie przyniosło skutku. Zawiadomiony jest weterynarz. No i właśnie to co napisałaś Ilona zawsze wracały po tropie choć zdarzało się, że suka ufała obcym ludziom. Dlatego podejrzewana jest kradzież. Nie są to twoje mądrości dobrze piszesz.Chaszczy pisze:Z tego co słyszałam to ogary zwykle wracają po swoim tropie, gdy za daleko odbiegną. O ile w ogóle taka okoliczność jest brana pod uwagę. Warto monitorować miejsce w którym ostatnio widziały się z panem. Najlepiej oczywiście by było w tym miejscu po prostu czekać. Ael nie wiem czy nie są to moje mądrości wynikające po prostu z braku doświadczenia. Z góry przepraszam.
ilona
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Kto by tam kradł ogary...
poszły w las po prostu
poszukiwania olterowego Hebana i posokowca Demona bodajże ciągnęły się gruuuubo ponad "dwa dni"
standardowo...ogłoszenia w każdej okolicznej wsi ze zdjęciami psów i notką o nagrodzie

poszły w las po prostu

poszukiwania olterowego Hebana i posokowca Demona bodajże ciągnęły się gruuuubo ponad "dwa dni"
standardowo...ogłoszenia w każdej okolicznej wsi ze zdjęciami psów i notką o nagrodzie
A były jakoś "podpisane" ? Telefon na obroży?
Bo jeżeli poszły w las "nago" to kradzież to określenie nieco na wyrost. Może ktoś po prostu przygarnął.
Poinformowałabym więcej niż jednego weterynarza i po wsiach porozwieszała ogłoszenia.
Bo jeżeli poszły w las "nago" to kradzież to określenie nieco na wyrost. Może ktoś po prostu przygarnął.
Poinformowałabym więcej niż jednego weterynarza i po wsiach porozwieszała ogłoszenia.
- ogończyk
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Albo wilcy, nie daj Bóg, zećpali. O "ginących" na swoim terenie "terenowych" Ogarach, nie słyszałem jeszcze. PZdr.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
- Żaneta
Mam nadzieje ogończyku, że wilki nie dały im rady. Choć jeden ogar kilka lat temu tak niestety skończył swój żywot w tych okolicachogończyk pisze:Albo wilcy, nie daj Bóg, zećpali. O "ginących" na swoim terenie "terenowych" Ogarach, nie słyszałem jeszcze. PZdr.

Niestety z tego co wiem to nie były "podpisane"