Zdarty nos czy choroba skóry?
Zdarty nos czy choroba skóry?
Cóż, przewrażliwiona, jestem, przyznaje bez bicia, zatem pytam:
czy ogar może sobie pozdzierać skórę z nosa? czy to jakieś skórne choróbsko? Smarować mu to czymś?
czy ogar może sobie pozdzierać skórę z nosa? czy to jakieś skórne choróbsko? Smarować mu to czymś?
- Załączniki
-
- takie różowe plamki - wygląda jak świeża skóra po odpadnięciu strupka. Ale strupków nie miał...
- P1080466.JPG (41.3 KiB) Przejrzano 2020 razy
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Re: Zdarty nos czy choroba skóry?
Mi to wygląda raczej na zdarcie nosa ale ja się nie znam 

Oj może sobie obedrzeć.... może... zwłaszcza jak pcha gdzie nie trzeba...
Jak Calvados sobie obdrapał kilka tygodni temu, to mu niczym nie smarowałam. Sprawdzałam tylko czy nic się nie dzieje z tym, czy nie zaczyna się paprać... Samo się zagoiło.

ran jako takich nie ma, tylko takie łyse, różowe plamki 

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
zostawić zarośnie samo, pewnie starał się zakopać coś w ogródku lub pod dywanem 

aaaa widzisz, na to nie wpadłam....kasiawro pisze:zostawić zarośnie samo, pewnie starał się zakopać coś w ogródku lub pod dywanem

on ciągle ryje w ogrodzie a ja mam tam wybrukowane kamieniem polnym. ostatnio kilka sztuk wkopywałam ponownie. Może on nosem wykopywał te kamole i sobie mordę poobdzierał?

ano dba... ostatnio rąbnął mi(niepostrzeżenie) z torby metalowy tubus (po cygarze mojego SZM) w którym przechowuję szydełka. Pomemłał i porzucił na ogrodzie, a ktoś z domowników rozjechał to autem na placek. O dziwo szydełka przetrwały

Pogoń ma taki nos, jak coś zakopuje w dywan
- ogończyk
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Nie przejmuj się tylko przyjrzyj GAMOWEJ kufie. Poszorowała nią po ścianie. Goiło się bardzo długo, mimo maści, ale się zagoiło. Śladu nie ma. PZdr.

"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."