Znaleziono szczeniaka ogara w Beskidzie Żywieckim
Znaleziono szczeniaka ogara w Beskidzie Żywieckim
http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/3080/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdyby ktoś coś słyszał o zrozpaczonym właścicielu, proszę o kontakt.
Gdyby ktoś coś słyszał o zrozpaczonym właścicielu, proszę o kontakt.
Re: Znaleziono szczeniaka ogara w Beskidzie Żywieckim
Śliczny mały, no i ogar z tego co widać.
Nasi znajomi prowadzą schronisko na Przegibku.
Rycerzowa jest najbliższym schroniskiem od Przegibka więc dowiem się czy ktoś tam nie szuka pieska.
Nasi znajomi prowadzą schronisko na Przegibku.
Rycerzowa jest najbliższym schroniskiem od Przegibka więc dowiem się czy ktoś tam nie szuka pieska.

Już z rozpędu napisałam w innym wątku ale powtórzę.
Biorąc pod uwagę okolice w jakiej został znaleziony to raczej typ "górski" ogara czyt. drugi obieg.
Zerknijcie czy ma tatuaż ale wątpię.
W takich obrożach psy polują, więc zastanawia mnie dlaczego numer na niej zapisany jest zły....Zazwyczaj właściciel po to ją zakłada, żeby pies był widoczny i w razie zaginięcia szybko do niego z powrotem trafił....Może cyfry niewyraźne?
Biorąc pod uwagę okolice w jakiej został znaleziony to raczej typ "górski" ogara czyt. drugi obieg.
Zerknijcie czy ma tatuaż ale wątpię.
W takich obrożach psy polują, więc zastanawia mnie dlaczego numer na niej zapisany jest zły....Zazwyczaj właściciel po to ją zakłada, żeby pies był widoczny i w razie zaginięcia szybko do niego z powrotem trafił....Może cyfry niewyraźne?
To nie obroża, to chustka. Numer nieaktualny. Młody siedzi u znajomych mojej koleżanki, znaleziono go na szlaku. Maluch błąkał się w lesie na szlaku w Beskidzie Żywieckim (miejscowości najbliższe to Glinka, Soblówka, Ujsoły). Siedzi u ludzi, schronisko mu nie grozi, ale może ktoś go szuka?
Jutro rano będę wiedzieć czy ktoś nie dał znać do schronisk górskich, że psa zgubił.

Jakiej on jest wysokości? I w jakim mniej więcej jest wieku? Bo na fotce nie wygląda już na szczeniaka.
Cyfry były bardzo wyraźne, nie sposób pomylić numeru. Jak zadzwoniliśmy to zgłosił pan, który zupełnie nie wiedział o co chodzi...Ania W pisze:Może cyfry niewyraźne?
Sięga do kolan;) Nie wiem w jakim wieku, myślę że nie ma roku.hania pisze:Jakiej on jest wysokości? I w jakim mniej więcej jest wieku? Bo na fotce nie wygląda już na szczeniaka.
Dziękuję za zainteresowanie wątkiem, może uda się odnaleźć właściciela.
Ostatnio zmieniony wtorek 29 lis 2011, 16:14 przez kdrakula, łącznie zmieniany 1 raz.
Może to jest czaprakowy gończy polski?
Moim zdaniem to nie gończy
Wygląda jak młody ogarek przecież.

Swego czasu gończy w takim kolorze nawet na wystawy jeździł
Basiu przypomnij sobie jak wygladał Uchaty jak siegał do kolan - był dużo bardziej szczeniakowaty (wyraz twarzy, wyglad łap). Ten psiak szczeniakiem juz nie jest - w każdym razie dla mnie tak wynika ze zdjęcia. A roczny pies do kolan to bardziej pod gończego podchodzi.
I nie chodzi mi tu o dyskusje na temat jednej właściwej rasy
tylko o to, żeby nie zawężać puli mozliwości odnelezienia psu domu twierdząc, że to ogar bo ma czaprak.

Basiu przypomnij sobie jak wygladał Uchaty jak siegał do kolan - był dużo bardziej szczeniakowaty (wyraz twarzy, wyglad łap). Ten psiak szczeniakiem juz nie jest - w każdym razie dla mnie tak wynika ze zdjęcia. A roczny pies do kolan to bardziej pod gończego podchodzi.
I nie chodzi mi tu o dyskusje na temat jednej właściwej rasy