Między borem a miastem - ARES, BONA, ERIA
- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Między borem a miastem - ARES, BONA, ERIA
Witam wszystkich ogarowiczów
Wreszcie dojrzałam do tego, by założyć blog mojemu SOKOŁOWI, który ma także drugie imię - ARES. Urodził się 07.01. 2009, w Stadninie Cisowiec koło Rzeszowa. Ojciec - JANTAR ze Stadniny Cisowiec, matka - ŁUNA , również ze Stadniny Cisowiec. Jest z nami od końca kwietnia 2009, a przywieźliśmy go nie z Rzeszowa, ale wprost z klubówki z Opola. Musiał zamienić ciszę, spokój, przestrzeń, las na cywilizacyjne niedogodności.
Nie lubił karetek pędzących na sygnale, dyszących ciężarówek i autobusów, porannego uruchomiania samochodów. Było zbyt dużo hałasu i ruchu. Teraz nie jest to już problemem, ale wtedy było inaczej.
Blog ten chcę prowadzić tematycznie z zachowaniem pewnej chronologii, ale zapewne będą odstępstwa. Przy okazji mam okazję zrobić porządek w moim komputerze.
Na razie tyle, szykujemy się z Aresem na długi spacer. Niedługo się ponownie odezwę, by kontynuować to, co zaczęłam.
Wreszcie dojrzałam do tego, by założyć blog mojemu SOKOŁOWI, który ma także drugie imię - ARES. Urodził się 07.01. 2009, w Stadninie Cisowiec koło Rzeszowa. Ojciec - JANTAR ze Stadniny Cisowiec, matka - ŁUNA , również ze Stadniny Cisowiec. Jest z nami od końca kwietnia 2009, a przywieźliśmy go nie z Rzeszowa, ale wprost z klubówki z Opola. Musiał zamienić ciszę, spokój, przestrzeń, las na cywilizacyjne niedogodności.
Nie lubił karetek pędzących na sygnale, dyszących ciężarówek i autobusów, porannego uruchomiania samochodów. Było zbyt dużo hałasu i ruchu. Teraz nie jest to już problemem, ale wtedy było inaczej.
Blog ten chcę prowadzić tematycznie z zachowaniem pewnej chronologii, ale zapewne będą odstępstwa. Przy okazji mam okazję zrobić porządek w moim komputerze.
Na razie tyle, szykujemy się z Aresem na długi spacer. Niedługo się ponownie odezwę, by kontynuować to, co zaczęłam.
- wladekbud
Re: SOKÓŁ / ARES - ogar z wielkiego miasta
Oleśnica pozdrawia 

"Whoever loveth me, loveth my hound." - Thomas More
- 1e2w3a
- Kontakt:
Między borem a miastem - ARES i BONA
No i z zaplanowanego długiego spaceru nic nie wyszło, przez burzę, która nas mocno zmoczyła i musieliśmy uciekać.
A wracając do blogu, to zacznijmy wszystko od początku, czyli od lat szczenięcych. Aby zmniejszyć Aresowi miastowy stress, przeprowadziłam się z nim do domu na peryferiach Wrocławia. Przebywaliśmy tam , z małymi przerwami, do końca września. A oto kilka fotek z tego okresu:
A wracając do blogu, to zacznijmy wszystko od początku, czyli od lat szczenięcych. Aby zmniejszyć Aresowi miastowy stress, przeprowadziłam się z nim do domu na peryferiach Wrocławia. Przebywaliśmy tam , z małymi przerwami, do końca września. A oto kilka fotek z tego okresu:
- Załączniki
-
- w domu na peryferiach
- DSCF2204.JPG (97.36 KiB) Przejrzano 93889 razy
-
- w domu na peryferiach
- DSCF2199.JPG (59.79 KiB) Przejrzano 93823 razy
-
- w domu na peryferiach
- DSCF2207.JPG (95.77 KiB) Przejrzano 93868 razy
-
- w domu na peryferiach
- DSCF2222.JPG (53.33 KiB) Przejrzano 93809 razy
-
- w domu na peryferiach
- DSCF2221.JPG (62.01 KiB) Przejrzano 93928 razy
-
- w domu na peryferiach
- DSCF2223.JPG (58.62 KiB) Przejrzano 93788 razy
Witamy Aresa! Niezwykle wyrozumiałego na szczeniackie wybryki ogara 

Łoza z równie wielkiego miasta wita Sokoła 
Ona też przeprowadziła się z sielskich klimatów do betonowej jungli więc kumpla rozumie (chociaż akurat na niej miejskie hałasy nie robiły wrażenia to jednak łono natury to jest to

Ona też przeprowadziła się z sielskich klimatów do betonowej jungli więc kumpla rozumie (chociaż akurat na niej miejskie hałasy nie robiły wrażenia to jednak łono natury to jest to

- 1e2w3a
- Kontakt:
Po powrocie na stare śmieci (czyli do właściwego domu naszego zamieszkania), ARES był już przystosowany do nowego, miejskiego środowiska. Ten nasz właściwy dom nie znajduje bezpośrednio w centrum, hałasu dużego tu nie ma, ale brak mu bezpośredniego wybiegu jak na peryferiach. Za to jest tu większa możliwość spotkania się z pobratymcami ARESA.
Nie narzekamy i rekompensujemy to długimi spacerami. A teraz kilka ujęć na starych śmieciach. Wszystkie poniższe zdjęcia były wykonane na dwóch ulubionych kanapach ARESA - mojej i syna, bo tam najłatwiej było go "obcykać".
Nie narzekamy i rekompensujemy to długimi spacerami. A teraz kilka ujęć na starych śmieciach. Wszystkie poniższe zdjęcia były wykonane na dwóch ulubionych kanapach ARESA - mojej i syna, bo tam najłatwiej było go "obcykać".
- Załączniki
-
- na starych śmieciach
- DSCF2248.JPG (81.19 KiB) Przejrzano 93255 razy
-
- na starych śmieciach
- DSCF2249.JPG (79.78 KiB) Przejrzano 92806 razy
-
- na starych śmieciach
- DSCF2236.JPG (73.5 KiB) Przejrzano 92142 razy
-
- na starych śmieciach
- DSCF2234.JPG (62.38 KiB) Przejrzano 91344 razy
-
- na starych śmieciach
- DSCF2232.JPG (79.44 KiB) Przejrzano 90452 razy
-
- j.w.
- DSCF2244.JPG (89.31 KiB) Przejrzano 88756 razy
-
- j.w.
- DSCF2251.JPG (108.14 KiB) Przejrzano 84278 razy
-
- ulubiona zabawa w gryzienie
- DSCF2253.JPG (98.29 KiB) Przejrzano 83160 razy
-
- DSCF2274.JPG (97.89 KiB) Przejrzano 82912 razy
Pozdrawiamy
z Zojką i Łazikiem
Na starych śmieciach czyli dobrze główką na poduszce a najlepiej kuperkiem
w każdym razie widać ,że Sokół szybko się przystosował 

Na starych śmieciach czyli dobrze główką na poduszce a najlepiej kuperkiem

pozdrawiamy młodszego brata 

- 1e2w3a
- Kontakt:
A ten starszy brat to, tak rozumiem, ma takich samych rodziców jak ARES, urodził się w Stadninie Cisowiec, ale w którym roku?
Pogoń ze Stadniny Cisowiec, po tych samych rodzicach, urodzony 30. maja 2008
Czy są podobni można sprawdzić na blogu viewtopic.php?f=5&t=554" onclick="window.open(this.href);return false;