Myślę, że też zasługuja na swój wątek - i ze względu na szacunek dla takich psów i ze względu na informacje potrzebne hodowcom. A myśle, że jak "złożymy" nasza wiedzę to parę ogarzych imion w tym wątku sie pojawi .
To bardzo dobry pomysł
Zgłaszam MANTRĘ GAJUS TROPUS i Ł-BOHUNA Z JAŚMINOWEJ ULICY.
Obydwa ogary są w rękach myśliwych i polują. Uczestniczą także w konkursach
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Hmm... Wymienione przeze mnie przede wszystkim polują i cieszą się uznaniem swoich opiekunów jako znakomici towarzysze łowów. Konkursy w ich przypadku są przy okazji.
Może trochę nie w temacie ale czy mógłby odezwać się do mnie ktoś ,kto poluje i mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań ? Mój pies właśnie skończył rok i chciałabym żeby w przyszłosci był psem użytkowym.Sama nie poluję ale zamierzam nawiązać współpracę z myśliwymi a psa przeszkolić w tym kierunku. To wiosną.Póki co interesuje mnie jak przygotowywać psa w czasie codziennej pracy do pracy z na polowaniu.Czy ktoś mógłby udzielić mi paru wskazówek ?
Małgorzata na zielonym forum jest sporo ludzi z Twojej okolicy (Poznań) co polują głównie to gończarze , ale myślę że chętnie pomogą.
link na zielone: http://www.forum.polskigonczy.avx.pl/portal.php" onclick="window.open(this.href);return false;