ALTO - nowy kurs szczeniaczkowa w Warszawie
ALTO - nowy kurs szczeniaczkowa w Warszawie
Na początku października ruszamy z kursem dla grupy maluchów.
Przedszkole dla szczeniąt to kurs przeznaczony dla szczeniąt, które w momencie rozpoczęcia kursu nie ukończyły 5go miesiąca życia. Podstawowe założenia tego kursu to: socjalizacja, zabawa, szkolenie, budowanie więzi z opiekunem oraz edukacja opiekuna psa.
Celem zajęć jest wyrobienie dobrych nawyków u opiekuna i psa, budowanie dobrego kontaktu z przewodnikiem, przekazanie opiekunom wiedzy niezbędnej do wychowania spokojnego, odważnego, posłusznego psa. W najistotniejszym dla dalszego rozwoju psa okresie socjalizacji pokazujemy mu, jak różnorodny i miły jest otaczający świat, że od opiekuna zawsze może oczekiwać pomocy, że są inne, małe i duże, ale zawsze miłe psy, które uczą maluchy komunikacji między psami, że biegające dzieci, rowery, deskorolki, parasolki i wózki inwalidzkie są niegroźne, że zabawa z innym szczeniakiem jest super, że zawsze warto wracać do opiekuna.. Że jak pan poprosi, trzeba wypluć znalezioną kość, bo nagroda będzie wspaniała... Aby maluchy mogły ćwiczyć także bez ukończenia cyklu szczepień, w razie potrzeby nasze zajęcia odbywają się w bezpiecznym otoczeniu, na terenie, na który wstęp maja tylko zdrowe, zaszczepione psy.
Na kurs składa się:
16 godzinnych spotkań grupowych, 2 spotkania wykładowe oraz 1 godzina pracy indywidualnej z instruktorem do dowolnego wykorzystania przez kursantów: na naukę dodatkowych umiejętności, eliminację zachowań problemowych lub np. nadrobienie nieobecności.
Przedszkole dla szczeniąt to kurs przeznaczony dla szczeniąt, które w momencie rozpoczęcia kursu nie ukończyły 5go miesiąca życia. Podstawowe założenia tego kursu to: socjalizacja, zabawa, szkolenie, budowanie więzi z opiekunem oraz edukacja opiekuna psa.
Celem zajęć jest wyrobienie dobrych nawyków u opiekuna i psa, budowanie dobrego kontaktu z przewodnikiem, przekazanie opiekunom wiedzy niezbędnej do wychowania spokojnego, odważnego, posłusznego psa. W najistotniejszym dla dalszego rozwoju psa okresie socjalizacji pokazujemy mu, jak różnorodny i miły jest otaczający świat, że od opiekuna zawsze może oczekiwać pomocy, że są inne, małe i duże, ale zawsze miłe psy, które uczą maluchy komunikacji między psami, że biegające dzieci, rowery, deskorolki, parasolki i wózki inwalidzkie są niegroźne, że zabawa z innym szczeniakiem jest super, że zawsze warto wracać do opiekuna.. Że jak pan poprosi, trzeba wypluć znalezioną kość, bo nagroda będzie wspaniała... Aby maluchy mogły ćwiczyć także bez ukończenia cyklu szczepień, w razie potrzeby nasze zajęcia odbywają się w bezpiecznym otoczeniu, na terenie, na który wstęp maja tylko zdrowe, zaszczepione psy.
Na kurs składa się:
16 godzinnych spotkań grupowych, 2 spotkania wykładowe oraz 1 godzina pracy indywidualnej z instruktorem do dowolnego wykorzystania przez kursantów: na naukę dodatkowych umiejętności, eliminację zachowań problemowych lub np. nadrobienie nieobecności.
Re: ALTO - nowy kurs szczeniaczkowa w Warszawie
Kolejny kurs szczeniaczkowy rozpoczyna się spotkaniem organizacyjnym w najbliższą sobotę.
Chętnych zapraszamy
olfactus1@poczta.onet.pl
yulma@tlen.pl
Chętnych zapraszamy

olfactus1@poczta.onet.pl
yulma@tlen.pl
Parę fotek ze szczeniaczkowa:

- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
bulterierek jest boski
Napisz Hania co to za ogry są proszę.

Napisz Hania co to za ogry są proszę.
Bulterierek miniaturowy - Vegas - jest boooska naprawdę. Elemelek też tak uważa.
Ogarki to Natenczas - na tych fotkach mało widoczny i Igraszka.
Ogarki to Natenczas - na tych fotkach mało widoczny i Igraszka.
Super, że maluchy się uczą. Są kapitalne na tych zdjęciach, wszystkie
.
Fajnie, że dwa ogareczki uczęszczają razem na zajęcia
PS Dziękuję Haniu za zdjęcia małej. Mam nadzieję, że Igraszka jest pilną uczennicą
Czy mogę jej któreś zdjęcie (one są z podpisem strony) porwać na swoją stronę internetową? Chciałabym wkleić zdjęcie ogarka uczącego się w przedszkolu...

Fajnie, że dwa ogareczki uczęszczają razem na zajęcia

PS Dziękuję Haniu za zdjęcia małej. Mam nadzieję, że Igraszka jest pilną uczennicą

Czy mogę jej któreś zdjęcie (one są z podpisem strony) porwać na swoją stronę internetową? Chciałabym wkleić zdjęcie ogarka uczącego się w przedszkolu...
Ostatnio zmieniony piątek 11 lut 2011, 12:43 przez bea100, łącznie zmieniany 1 raz.
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
o matko to Elemelek
teraz dopatrzyłam się, ze to chłopak - byłam pewna że to Szyszol się bawi z Vegas.

Nie dziwię się - ja ciągle jak patrzę na Vegas to przeżywam szok, że jest taka malutka - jestem przyzwyczajona do innego rozmiaru szczeniaka bulla 

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
A kiedy będzie następna edycja szczeniaczkowa? Mamy 2 maluszki chętne do chodzenia.
Pozdrawiam Kasia
Pozdrawiam Kasia
- Asiun
- Gadu-Gadu: 4129240
Ale fajne zdjęcia
Klucha (znaczy Cavo
) świetnie się dobrała kolorystycznie z "narzeczoną" - będą śliczne blenki