Cieczka
- Aszemi
- Gadu-Gadu: 4921992
- Kontakt:
Cieczka
Oświadczam wszem i wobec że Szajka osiągnęła dorosłość no i dostała tytułową cieczkę.
Jednak mam pytanie do bardziej doświadczonych bo pomimo posiadania piątej suczki już na swoim koncie nie spotkałam się z tak długim okresem dostawaniem cieczki tzn
mniej więcej tydzień czasu może nawet ciut ponad tydzień plamiła nie w dużych ilościach- znalazłam na samym początki jakieś dwie plamki krwi a potem miała lekką podpuchniętą cipcię a jak sprawdzałam papierem czy już to był lekko brązowawy i zastanawiam się czy to normalne. Dopiero dziś plami krwią tak jak powinna.
Jednak mam pytanie do bardziej doświadczonych bo pomimo posiadania piątej suczki już na swoim koncie nie spotkałam się z tak długim okresem dostawaniem cieczki tzn
mniej więcej tydzień czasu może nawet ciut ponad tydzień plamiła nie w dużych ilościach- znalazłam na samym początki jakieś dwie plamki krwi a potem miała lekką podpuchniętą cipcię a jak sprawdzałam papierem czy już to był lekko brązowawy i zastanawiam się czy to normalne. Dopiero dziś plami krwią tak jak powinna.
- weszynoska
- Gadu-Gadu: 9111199
- Kontakt:
Re: Cieczka
Rozbiegówka za długa???
chyba musisz poczekać do końca cieczki, zapisuj spostrzeżenia i czas trwania faz...bedzie jak znalazł w razie co
ale myślę, że jest ok, system hormonalny jak u dziewczynki...niedojrzały to jeszcze ma wzloty i upadki
chyba musisz poczekać do końca cieczki, zapisuj spostrzeżenia i czas trwania faz...bedzie jak znalazł w razie co
ale myślę, że jest ok, system hormonalny jak u dziewczynki...niedojrzały to jeszcze ma wzloty i upadki
a mam takie pytanie...
w jakim wieku Wasze panienki ogareczki dostawaly pierwszej cieczki??
jak to sie objawialo itp?
pozdrawiam
w jakim wieku Wasze panienki ogareczki dostawaly pierwszej cieczki??
jak to sie objawialo itp?
pozdrawiam
http://www.ism-soft.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Szyszka miała 9 miesięcy i może tydzień. Przed nie zuważyliśmy nic szczególnego, za to w trakcie - prawie zero kontaktu 

- Aszemi
- Kontakt:
Szajka 10 miesięcy
Salwa równo rok- taki prezent
Srom troszkę puchnie ale to w zasadzie na przed dzień albo w dzień cieczki wcześniejszymi objawami może być wzmożone zainteresowanie płci przeciwnej
Salwa równo rok- taki prezent

Srom troszkę puchnie ale to w zasadzie na przed dzień albo w dzień cieczki wcześniejszymi objawami może być wzmożone zainteresowanie płci przeciwnej

- Basia
- Gadu-Gadu: 3582961
Mina też pierwszej cieczki dostała na pierwsze urodziny 
Objawy od ok 10 m-ca:
- lekko opuchnięty srom
- 100 % pms -wahania nastroju niesamowite
- dominacja nad innymi sukami
- większe wąchanie miejsc gdzie sie załatwiały psy
- uciekanie na spacerach
Teraz od 1,5 m-ca jesteśmy "przed" drugą cieczką i objawy dokładnie te same

Objawy od ok 10 m-ca:
- lekko opuchnięty srom
- 100 % pms -wahania nastroju niesamowite
- uciekanie na spacerach
Teraz od 1,5 m-ca jesteśmy "przed" drugą cieczką i objawy dokładnie te same

Pozdrawiamy,
Basia i Zuzia
Basia i Zuzia
- Aszemi
- Kontakt:
Jejku juz przy pierwszej cieczce taka jazdaBasia pisze:- 100 % pms -wahania nastroju niesamowite
- uciekanie na spacerach

Druga cieczka u Salwy już inaczej wyglądała

az sie boje co mnie czeka 

http://www.ism-soft.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Iwona rozumiem, że Twoje pytanie wynikło po trosze z zachowania Lokisa w Krakowie? Czy tylko Lokis tak traktował Sabę, czy też inne psy są nią mocno zainteresowane?
Przepraszam za mojego erotomana
!
Przepraszam za mojego erotomana

- Aszemi
- Kontakt:
Ano właśnie ja zawsze pytam właściciela psa który intensywniej interesuje się suką czy pies tak ma zawsze- wtedy wykluczam bądź potwierdzam zbliżająca się cieczkę