nieOGARnięty blog:)

Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Re: nieOGARnięty blog:)

Post autor: kasiawro »

Ja jeszcze trochę offa pociągnę.
Gosiu jeśli mogę poradzić to jesion. Siostra moja ma 2 psy z różnym umaszczeniam i bardzo fajnie się sprawdza.
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

A jak z twardością? nie wiem czy jesion będzie pasował do mebli z teku. Nie zdążyłam jeszcze nawiedzić sklepu a najlepiej zobaczyć w naturze . Poza tym musi pasować do płytek.

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

Nie wiem jak z płytkami, ale z tekowymi meblami wedle mojego gustu będzie dobrze :)
Jakiego koloru masz płytki?
Twardość znacznie lepsza od modrzewia, sosny ale nie taka jak grab czy buk.
Awatar użytkownika
miszakai
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: miszakai »

Jak tylko jeszcze dodam, że ta podłoga to nie drewno a kiepskie panele, więc w ogóle mi nie pasuje. Ciemna podłoga ładnie wygląda to fakt ale na pewno i kurz i sierść widać bardziej. Co do dębu bielonego to uczulam i ostrzegam - tylko lakierowane a ciężko taki znaleźć. Olejowany dąb bielony zareaguje z amoniakiem i zczernieje - nieodwracalnie. Wystarczy, że kot albo pies siknie czy posikuje czy znaczy i po podłodze. Amoniakiem barwi się nawet dąb na ciemny fabrycznie. Jest to silna reakcja, więc szczególnie olejowany bielony odpada :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Kasiu, to za miękki. Mam teraz buk, taki dość twardy, najpierw jamniczka trochę zniszczyła pazurkami a dziewczyny dokończyły dzieła, do tego Czupryna miała zwyczaj sikania na środku pokoju a przy ilości jaką sikała kałuża obejmowała pół pokoju. Inaczej jest jak się mieszka w domu , w mieszkaniu psy przebywają cały czas i podłoga bardziej jest narażona. Miszakai , mniejsza z czego ta podłoga, bardziej mi zależało na Twojej opinii jak się sprawdza ciemny kolor. Dzięki za ostrzeżenie o dębie - nie wiedziałam.
A płytki już są, nie chce mi się zdzierać bo gres, kolor taki przecierany, jakby blado żółty. Włosów psich nie powinno być widać.

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo

ja mam schody dębowe lakierowane i kilka razy dziennie przebiegają moja czorty po nich, ale źle nie wyglądają.
Jesion też jest lakierowany typowe długie deski i psy wchodzą i wychodzą przez taras od 2 lat i nie widać zniszczeń, bardziej piasek rysował jak jeszcze z tarasu wnosiły na łapach.
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

To chyba też kwestia lakieru. Ja mam jesion 10 lat - w niektórych najbardziej uczęszczanych miejscach faktycznie trochę wymaga odnowy. No ale akurat w tych miejscach była jedna warstwa lakieru mniej bo już mi nie starczyło z puchy. :mrgreen:
Natomiast zaobserwowałam że lakier ekologiczny - to równie dobrze można bez lakieru. ;)

Sorki za offa.
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
miszakai
Kontakt:

Post autor: miszakai »

A Cyga dostała legowisko i od tej pory...nie ma psa :niewka: Śpi śpi i śpi. Nie można jej wypędzić na dwór. Leniuch i łakomczuch. Ma taki apetyt a wcale nie tyje. Takie zachowanie napędziło mi stracha.Tak ją prosiłam, żeby kinderniespodzianki nie było z tego małego burka co to przelazł przez płot i Kubę ugryzł, że aż jej obiecałam, że następnym razem już może będzie miała dzieci...Na to Kuba: "nie składaj obietnic bez pokrycia". A ja: "ale z pokryciem, z pokryciem..."
:)
Załączniki
nie wiem co z tym się robi...
nie wiem co z tym się robi...
IMAG0582.jpg (88.63 KiB) Przejrzano 458 razy
555.jpg
555.jpg (92.21 KiB) Przejrzano 458 razy
Obrazek
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

A burek chociaż przystojny był? ;)
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasianiolek

Post autor: kasianiolek »

Śliczna Cygucha :) i jaką obrożę ma elegancką!
Kasia, Huba i Huzar
Hodowla Ogarów Polskich z Zatrzebia
http://www.hodowlaogara.pl/
ODPOWIEDZ