heh. MOJE ! PzdrJózef pisze:A Ogary będą dalej. Jakie?????
Entropia to nie wszystko.. jakie wady może miec Ogar????
- ogończyk
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Re: Entropia to nie wszystko.. jakie wady może miec Ogar????
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
A brawo! No i teraz pytanie - jakie jest prawdopodobieństwo powtórzenia entropii jak używamy sztuki z entropią a jak bez. Nie pewność, PRAWDOPODOBIEŃSTWO.rafkow pisze:Oj chyba nie tak, pojedynczy pies i pojedyncza suka użyte w hodowli, mogą mieć duży wpływ na to jaki to mgnienie wiosny będzie miało przebieg i jakie nam nakreślą perspektywyJózef pisze:1 pies Twój, mój w dłuższej perspektywie wiesz.... nie ma znaczenia.
Logika podpowiada jasno, no chyba że dzieją się cuda... Ale jak się dzieją to ja naprawdę jestem racjonalny i to przyjmę.
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
- rafkow
- Gadu-Gadu: 34201
- Kontakt:
Józefie miej litość
Jeżeli Ci tak logika podpowiada, to się nią kieruj
Logika powinna powodować też, przed zadaniem po raz n'ty pytania w tym samym tonie, przeczytać wcześniejsze pytania i odpowiedzi i spróbować samemu coś wywnioskować.
To jest Twoja logika, a życie pokazuje też, że nie zawsze ta zdrowa logika jest najzdrowsza.
Poza tym, przeczytaj tytuł tego wątku i może to Ci da cień odpowiedzi dlaczego nie zawsze zdrowa logika jest najważniejsza
Może i Twoja logika jest zdrowa, ale podejście do tematu przez Ciebie jest moim zdaniem lekko chore

Jeżeli Ci tak logika podpowiada, to się nią kieruj

Logika powinna powodować też, przed zadaniem po raz n'ty pytania w tym samym tonie, przeczytać wcześniejsze pytania i odpowiedzi i spróbować samemu coś wywnioskować.
To jest Twoja logika, a życie pokazuje też, że nie zawsze ta zdrowa logika jest najzdrowsza.
Poza tym, przeczytaj tytuł tego wątku i może to Ci da cień odpowiedzi dlaczego nie zawsze zdrowa logika jest najważniejsza

Może i Twoja logika jest zdrowa, ale podejście do tematu przez Ciebie jest moim zdaniem lekko chore

Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Maczkowy blog
No i ważne żebyś miał jakieś zdanie, to wtedy z tego coś fajnego będzie Rafkow.rafkow pisze:Może i Twoja logika jest zdrowa, ale podejście do tematu przez Ciebie jest moim zdaniem lekko chore

Tak poważnie: temat "doszedł do ściany", dalsze drążenie prowokuje już tylko wycieczki personalne, a to niczemu i nikomu nie służy. To fakt. Też logiczny

I rzeczywiście - odpowiadając na bardzo ciekawą i otwartą uwagę Ani W niepotrzebnie wznowiłem dyskusję w tym miejscu.
Na logikę. Gdyby nie było predyspozycji- wynikającej jak można mniemać również z budowy czaszki (oczodołów) oraz dużej "skórzastości na głowie ogara"- to nie byłoby zapewne entropii nabytej.Leszek pisze:...Jezeli więc czynniki genetyczne i środowiskowe mogą wywołać entropie to przecież żadną tylko selekcją jej się nie wyeleminuje, chyba że dziedziczna jest predyspozycja do jej wystąpienia.

PS Czy Panowie (wczoraj rozchulani

Wrzucę tu kilka słów...może coś wyjaśnią.
Po słynnym sympozjum zadzwoniłam do dr-a Kielbowicza, bo chciałam zbadać oczy ŻMIŁKI.... i dowiedzieć sie raz na zawsze czy dobrze robię, że juz chyba 4 raz wymrażam jej ciągle odrastające rzęsy. Do tej pory Żmiłka po pół roku od zabiegu znowu zaczynała łzawić i podwijajć powieki...Ma przez ucznia Kielbowicza, dr-a KOMENDĘ , rozpoznane: distichiasis.Wtedy dosc długo z nim rozmawiałam i.... wychodzi na to Bea i Rafkow, że Kielbowicz nie jest w opozycji do Garncarza....też uważa, że mogą iść w parze te dolegliwości, tak mi przynajmniej powiedział, ale co do ŻMIŁKI mieliśmy o konkretach pogadać jak przyjade do Wrocławia - miał zrobić jej dokładne badania.
Jak wiecie nie miałam kiedy pojechać, w międzyczasie u Żmiłki następna narkoza, operacja ratująca życie i przy okazji następne wymrażanie ...wedlug dr-a Orla już ostatnie ze względu na zbyt duże obciążenie znieczuleniem ogólnym.... i straszny wyrok: bedzie musiała do końca życia cierpieć z powodu wrastających rzęsek....
Ale.....na razie odpukać...oczy są piękne...nie łzawi...nie podwija...i humor oraz chęć do zycia większa...może wreszcie udało sie wydepilować na amen
Więc nie skupiajcie sie tak na entropium, bo jak juz mówiłam DISTICHIASIS to dopiero problem dla pasa!!! (nie wiem czy dziedziczy się również poligenicznie???)...
Dość restrykcyjnie patrzy sie u ogara na wady uzębienia, bardziej niż na oczy.....psy sobie jednak jakoś radzą bez zębów (np. nagie grzywacze chińskie, ktore nie maja wogóle P... brak przedtrzonowcow idzie w parze z brakiem siersci.... a jednak się je hoduje i jak ich jest dużo!!!) mimo braku TYLU zebów prosperuja doskonale (znam to z autopsji: mamy CZADZIKA).
Po słynnym sympozjum zadzwoniłam do dr-a Kielbowicza, bo chciałam zbadać oczy ŻMIŁKI.... i dowiedzieć sie raz na zawsze czy dobrze robię, że juz chyba 4 raz wymrażam jej ciągle odrastające rzęsy. Do tej pory Żmiłka po pół roku od zabiegu znowu zaczynała łzawić i podwijajć powieki...Ma przez ucznia Kielbowicza, dr-a KOMENDĘ , rozpoznane: distichiasis.Wtedy dosc długo z nim rozmawiałam i.... wychodzi na to Bea i Rafkow, że Kielbowicz nie jest w opozycji do Garncarza....też uważa, że mogą iść w parze te dolegliwości, tak mi przynajmniej powiedział, ale co do ŻMIŁKI mieliśmy o konkretach pogadać jak przyjade do Wrocławia - miał zrobić jej dokładne badania.
Jak wiecie nie miałam kiedy pojechać, w międzyczasie u Żmiłki następna narkoza, operacja ratująca życie i przy okazji następne wymrażanie ...wedlug dr-a Orla już ostatnie ze względu na zbyt duże obciążenie znieczuleniem ogólnym.... i straszny wyrok: bedzie musiała do końca życia cierpieć z powodu wrastających rzęsek....
Ale.....na razie odpukać...oczy są piękne...nie łzawi...nie podwija...i humor oraz chęć do zycia większa...może wreszcie udało sie wydepilować na amen

Więc nie skupiajcie sie tak na entropium, bo jak juz mówiłam DISTICHIASIS to dopiero problem dla pasa!!! (nie wiem czy dziedziczy się również poligenicznie???)...
Dość restrykcyjnie patrzy sie u ogara na wady uzębienia, bardziej niż na oczy.....psy sobie jednak jakoś radzą bez zębów (np. nagie grzywacze chińskie, ktore nie maja wogóle P... brak przedtrzonowcow idzie w parze z brakiem siersci.... a jednak się je hoduje i jak ich jest dużo!!!) mimo braku TYLU zebów prosperuja doskonale (znam to z autopsji: mamy CZADZIKA).
Zależy jakie natężenie ma distichiasis- być może u Żmiłki jest to duże lub bardzo duże. Distichiasis ma bardzo różne natężenia. Zazwyczaj te 2 czy 3 wypalania ( zamrażania) wystarczają. To mówił dr Garncarz, a on wie co mówi.samograj pisze:...rozpoznane: distichiasis.Wtedy dosc długo z nim rozmawiałam i.... wychodzi na to Bea i Rafkow, że Kielbowicz nie jest w opozycji do Garncarza....też uważa, że mogą iść w parze te dolegliwości, tak mi przynajmniej powiedział,
Więc nie skupiajcie sie tak na entropium, bo jak juz mówiłam DISTICHIASIS to dopiero problem dla psa!!! ...
Samograjko- rozumiem sytuację i w związku z tym Twoje podejście.
Jednak distiichiasis nie występuje często, więc jednak skupienie się na entropium jest słuszne.
Ile znasz ogarów z tą wadą? Ja znam cztery. A ile znasz ogarów z entropią?
Co do Żmiłki- mam nadzieję, że już będzie dobrze i tak dobrze już u niej zostanie ( oby

Pisząc o dwóch podejściach- nie pisałam o "opozycji" Samograjko- oparłam się na tym, co sama na własne uszy usłyszałam od dr Kiełbowicza na sympozjum we Wrocławiu- było tam wielu świadków. Pytanie zadałam jasne- usłyszeliśmy wtedy jednoznaczną odpowiedź. Być może dr Kiełbowicz zmienił zdanie?

Z przyjemnością odpowiedziałem pozytywnie na apel Ogończyka, więc myślę Bea że Panowie idą w dobrym kierunku. Tylko Ogończyku jakbyś mnie przestał prowokować na PW będę zobowiązany. Specjalne pozdrowienia dla Ogończyka od Stonki. Jeszcze ktoś tak widzi człowieka co myśli trochę inaczejbea100 pisze:PS Czy Panowie (wczoraj rozchulani) mogą się uspokoić i zacząć normalnie rozmawiać? Bo jeśli nie- to ja jestem za czasowym ( do ochłonięcia
) zawieszeniem tematu.

- ogończyk
- Kontakt:
Niniejszym, wszem i wobec, przestaję. Pzdr.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
- czardasz
Szukałam, ale nie znalazłam informacji dot. prawidłowego zgryzu. Ktoś napisał, że nie może mieć przodozgryzu ani tyłozgryzu. Wnioskuję więc, że prawidłowy zgryz u ogarów to zgryz nożycowy?
Iwona i Czardasz