Entropia to nie wszystko.. jakie wady może miec Ogar????

Awatar użytkownika
ogończyk
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Entropia to nie wszystko.. jakie wady może miec Ogar????

Post autor: ogończyk »

Józef pisze:A Ogary będą dalej. Jakie?????
heh. MOJE ! Pzdr
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Post autor: Józef »

rafkow pisze:
Józef pisze:1 pies Twój, mój w dłuższej perspektywie wiesz.... nie ma znaczenia.
Oj chyba nie tak, pojedynczy pies i pojedyncza suka użyte w hodowli, mogą mieć duży wpływ na to jaki to mgnienie wiosny będzie miało przebieg i jakie nam nakreślą perspektywy ;)
A brawo! No i teraz pytanie - jakie jest prawdopodobieństwo powtórzenia entropii jak używamy sztuki z entropią a jak bez. Nie pewność, PRAWDOPODOBIEŃSTWO.
Logika podpowiada jasno, no chyba że dzieją się cuda... Ale jak się dzieją to ja naprawdę jestem racjonalny i to przyjmę.
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
Awatar użytkownika
rafkow
Gadu-Gadu: 34201
Kontakt:

Post autor: rafkow »

Józefie miej litość :zly2:
Jeżeli Ci tak logika podpowiada, to się nią kieruj :niewka:
Logika powinna powodować też, przed zadaniem po raz n'ty pytania w tym samym tonie, przeczytać wcześniejsze pytania i odpowiedzi i spróbować samemu coś wywnioskować.
To jest Twoja logika, a życie pokazuje też, że nie zawsze ta zdrowa logika jest najzdrowsza.
Poza tym, przeczytaj tytuł tego wątku i może to Ci da cień odpowiedzi dlaczego nie zawsze zdrowa logika jest najważniejsza :zly2:
Może i Twoja logika jest zdrowa, ale podejście do tematu przez Ciebie jest moim zdaniem lekko chore :zly3:
Pozdrawiamy !!!
Maczkowy blog
Józef

rafkow pisze:Może i Twoja logika jest zdrowa, ale podejście do tematu przez Ciebie jest moim zdaniem lekko chore :zly3:
No i ważne żebyś miał jakieś zdanie, to wtedy z tego coś fajnego będzie Rafkow. :zly2: Nie bij już w tę ścianę bo ją zdeformujesz :) , głowę na pewno masz mocną. :piwko:

Tak poważnie: temat "doszedł do ściany", dalsze drążenie prowokuje już tylko wycieczki personalne, a to niczemu i nikomu nie służy. To fakt. Też logiczny ;)

I rzeczywiście - odpowiadając na bardzo ciekawą i otwartą uwagę Ani W niepotrzebnie wznowiłem dyskusję w tym miejscu.
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
bea100

Post autor: bea100 »

Leszek pisze:...Jezeli więc czynniki genetyczne i środowiskowe mogą wywołać entropie to przecież żadną tylko selekcją jej się nie wyeleminuje, chyba że dziedziczna jest predyspozycja do jej wystąpienia.
Na logikę. Gdyby nie było predyspozycji- wynikającej jak można mniemać również z budowy czaszki (oczodołów) oraz dużej "skórzastości na głowie ogara"- to nie byłoby zapewne entropii nabytej.
:mysl_1: . Na ile luźna skóra plus mówiąc ogólnie-budowa głowy psa tutaj ma znaczenie?

PS Czy Panowie (wczoraj rozchulani ;) ) mogą się uspokoić i zacząć normalnie rozmawiać? Bo jeśli nie- to ja jestem za czasowym ( do ochłonięcia :aniol: ) zawieszeniem tematu.
samograj

Post autor: samograj »

Wrzucę tu kilka słów...może coś wyjaśnią.
Po słynnym sympozjum zadzwoniłam do dr-a Kielbowicza, bo chciałam zbadać oczy ŻMIŁKI.... i dowiedzieć sie raz na zawsze czy dobrze robię, że juz chyba 4 raz wymrażam jej ciągle odrastające rzęsy. Do tej pory Żmiłka po pół roku od zabiegu znowu zaczynała łzawić i podwijajć powieki...Ma przez ucznia Kielbowicza, dr-a KOMENDĘ , rozpoznane: distichiasis.Wtedy dosc długo z nim rozmawiałam i.... wychodzi na to Bea i Rafkow, że Kielbowicz nie jest w opozycji do Garncarza....też uważa, że mogą iść w parze te dolegliwości, tak mi przynajmniej powiedział, ale co do ŻMIŁKI mieliśmy o konkretach pogadać jak przyjade do Wrocławia - miał zrobić jej dokładne badania.
Jak wiecie nie miałam kiedy pojechać, w międzyczasie u Żmiłki następna narkoza, operacja ratująca życie i przy okazji następne wymrażanie ...wedlug dr-a Orla już ostatnie ze względu na zbyt duże obciążenie znieczuleniem ogólnym.... i straszny wyrok: bedzie musiała do końca życia cierpieć z powodu wrastających rzęsek....
Ale.....na razie odpukać...oczy są piękne...nie łzawi...nie podwija...i humor oraz chęć do zycia większa...może wreszcie udało sie wydepilować na amen :happy3:

Więc nie skupiajcie sie tak na entropium, bo jak juz mówiłam DISTICHIASIS to dopiero problem dla pasa!!! (nie wiem czy dziedziczy się również poligenicznie???)...
Dość restrykcyjnie patrzy sie u ogara na wady uzębienia, bardziej niż na oczy.....psy sobie jednak jakoś radzą bez zębów (np. nagie grzywacze chińskie, ktore nie maja wogóle P... brak przedtrzonowcow idzie w parze z brakiem siersci.... a jednak się je hoduje i jak ich jest dużo!!!) mimo braku TYLU zebów prosperuja doskonale (znam to z autopsji: mamy CZADZIKA).
bea100

Post autor: bea100 »

samograj pisze:...rozpoznane: distichiasis.Wtedy dosc długo z nim rozmawiałam i.... wychodzi na to Bea i Rafkow, że Kielbowicz nie jest w opozycji do Garncarza....też uważa, że mogą iść w parze te dolegliwości, tak mi przynajmniej powiedział,

Więc nie skupiajcie sie tak na entropium, bo jak juz mówiłam DISTICHIASIS to dopiero problem dla psa!!! ...
Zależy jakie natężenie ma distichiasis- być może u Żmiłki jest to duże lub bardzo duże. Distichiasis ma bardzo różne natężenia. Zazwyczaj te 2 czy 3 wypalania ( zamrażania) wystarczają. To mówił dr Garncarz, a on wie co mówi.

Samograjko- rozumiem sytuację i w związku z tym Twoje podejście.
Jednak distiichiasis nie występuje często, więc jednak skupienie się na entropium jest słuszne.
Ile znasz ogarów z tą wadą? Ja znam cztery. A ile znasz ogarów z entropią?
Co do Żmiłki- mam nadzieję, że już będzie dobrze i tak dobrze już u niej zostanie ( oby :!: ).

Pisząc o dwóch podejściach- nie pisałam o "opozycji" Samograjko- oparłam się na tym, co sama na własne uszy usłyszałam od dr Kiełbowicza na sympozjum we Wrocławiu- było tam wielu świadków. Pytanie zadałam jasne- usłyszeliśmy wtedy jednoznaczną odpowiedź. Być może dr Kiełbowicz zmienił zdanie? :niewka:
Józef

bea100 pisze:PS Czy Panowie (wczoraj rozchulani ;) ) mogą się uspokoić i zacząć normalnie rozmawiać? Bo jeśli nie- to ja jestem za czasowym ( do ochłonięcia :aniol: ) zawieszeniem tematu.
Z przyjemnością odpowiedziałem pozytywnie na apel Ogończyka, więc myślę Bea że Panowie idą w dobrym kierunku. Tylko Ogończyku jakbyś mnie przestał prowokować na PW będę zobowiązany. Specjalne pozdrowienia dla Ogończyka od Stonki. Jeszcze ktoś tak widzi człowieka co myśli trochę inaczej :gleba: Spoko, traktuję to jak dobry żart :zgoda:
Awatar użytkownika
ogończyk
Kontakt:

Post autor: ogończyk »

Niniejszym, wszem i wobec, przestaję. Pzdr.
"...Czasem, psy dojadają po nas. Czasami my po psach...."
Awatar użytkownika
czardasz

Post autor: czardasz »

Szukałam, ale nie znalazłam informacji dot. prawidłowego zgryzu. Ktoś napisał, że nie może mieć przodozgryzu ani tyłozgryzu. Wnioskuję więc, że prawidłowy zgryz u ogarów to zgryz nożycowy?
Iwona i Czardasz

Obrazek
ODPOWIEDZ