Cykada Goniwiatr

Awatar użytkownika
SARABANDA

Re: Cykada Goniwiatr

Post autor: SARABANDA »

Gratulacje dla Cygi :silacz: Ja bym chciała wiedzieć jak wytłumaczyć psu że ma szukać coś innego niż żarcie :mysl_1:
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

SARABANDA pisze:Gratulacje dla Cygi :silacz: Ja bym chciała wiedzieć jak wytłumaczyć psu że ma szukać coś innego niż żarcie :mysl_1:
Najpierw szuka żarcia. Potem szuka zapachu z żarciem. A potem zapachu.
Awatar użytkownika
SARABANDA

Podobają mi się te doniczki , ja używałam zwykłych kubków. A jeszcze mam pytanie, jak jest z tym zapachem, co pies ma szukać? od czego najlepiej zaczynać? czy jest jakiś schemat i czy używać samej substancji czy np waty potartej tym czymś?
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Monika M-S
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Monika M-S »

SARABANDA pisze:Podobają mi się te doniczki , ja używałam zwykłych kubków. A jeszcze mam pytanie, jak jest z tym zapachem, co pies ma szukać? od czego najlepiej zaczynać? czy jest jakiś schemat i czy używać samej substancji czy np waty potartej tym czymś?
Dołączam się do pytania :mysl_1:
Bardzo fajna sprawa z tym szkoleniem węchowym :piwko: Hańcza też byłaby w niebo wzięta, a ja nie mniej :D i tak jak qiza, mam ochotę rzucić się w wir szkoleń zamiast............. :fiufiu:
Leśne Bytowanie Hodowla Ogarów Polskich "...nieśmiertelność tkwi w łańcuchu, nie w poszczególnych ogniwach." E.Wiechert
Wilga

Post autor: Wilga »

Hania i Ania mają doświadczenia w takim szkoleniu, początek jest łatwy, pewnie potem trzeba się więcej nakombinować. Może Hania i Ania dadzą się namówić na poprowadzenie jakiegoś szkolenia dla ogarów?
Doniczki bardzo praktyczne, bo cięższe i sie nie dają tak łatwo przesuwać. To istotne w przypadku tak energicznych psów jak Cykada, albo próbujących operować łapami.
Awatar użytkownika
SARABANDA

W doniczkach jest otwór w dnie, zapach rozprzestrzenia się do góry, w kubkach tego nie ma i Sara wąchała przy podłodze i przesuwała nosem
Wilga

Dzisiaj był wypad nad morze. Wzburzone, wiało i miast powitania wiosny było pożegnanie zimy. Plaża tylko w jedną stronę, powrót już leśna ścieżką.
Załączniki
Zdjęcia jedynego  wytrwałego dzisiaj fotografika Adama
Zdjęcia jedynego wytrwałego dzisiaj fotografika Adama
spacer 19 marca 2017 A. Janczyszyn male.jpg
Cykada 19 marca 2017 - 2 A. Janczyszyn male.jpg
Cykada spacer 19 marca 2017 - 1 A. Janczyszyn male.jpg
Cykada 1 spacer 19 marca 2017 A. Janczyszyn małe.jpg
Cykada marzec 2016 A. Janczyszyn male.jpg
I Szelma
I Szelma
Awatar użytkownika
BACHMATsforanemroda
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: BACHMATsforanemroda »

Ale Cykada ma przyjaciół! :marzyc_2: Gdyby u nas było z kim spacerować :marzyc_2:
hodowla znad Sarczego Brzegu
https://www.facebook.com/BACHMATsforanemroda/" onclick="window.open(this.href);return false;
U[PS]

Post autor: U[PS] »

W imieniu kolejnego grona przyjaciol Bogny i Cykady - dziekujemy za urocze nadmorskie zimowe spacery.
Wszystkiego najlepszego z okazji wiosny - w tym oby kolejnych spacerow
Pozdrawiam(y)
Asia, Pyza, Saba, Urszula, Prezes i Szaman
Załączniki
piec psow na piatke :)
piec psow na piatke :)
morze_grupa.jpg (27.2 KiB) Przejrzano 1236 razy
nad polskim morzem polskie psy ;)
nad polskim morzem polskie psy ;)
CS2.jpg (23.28 KiB) Przejrzano 1235 razy
w polskim lozku polskie psy ;)
w polskim lozku polskie psy ;)
CS1.jpg (28.38 KiB) Przejrzano 1235 razy
Wilga

Oooo, jak miło. Dzięki Ula za wstawienie zdjęć z zimowych wczasów na wyspie Sobieszewskiej :).
Wczasy były w lutym, zimowe i sztormowe, w bardzo miłym towarzystwie Uli (od Zuli), razem z Prezesem i Szamanem oraz Asi od Pyzy i Saby.
Pozdrawiam(y)
Bogna i Cykada
ODPOWIEDZ