To prawdziwy Fuks!!!

Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Re: To prawdziwy Fuks!!!

Post autor: qzia »

No jakbym siebie widziała w nocy. :mysl_1: :mysl_1: Ale ja samotna kobieta to chociaż Zbyś lub Ryś się przytuli. Jestem zdania, że pies tak samo Cię kocha na łóżku jak i na legowisku. Wszystko zależy jakie ustalisz granice. Byle konsekwentnie. :silacz: :silacz:
Awatar użytkownika
smoko
Gadu-Gadu: 0

Post autor: smoko »

Będę walczyć, choć już wiem, że łatwo nie będzie. Skubaniec uparty.... :zly2:
Najbardziej podobała mi się dzisiaj moja Zuzia, która usiłuje pospołu z mamusią zapanować nad pieseczkiem, również bez sukcesów, głównie dlatego, że jest przekupna i piesek ją łamie buziakiem oraz spojrzeniem skatowanego ogara. (pewnie wiecie co mam na myśli) Otóż dzisiaj Zuzia zmęczona ciągłym wypraszaniem Fuksa z kanapy złapała go za uszy, przyciągnęła do swojej twarzy i mówiąc czułym głosem "ty bandyto niegrzeczny jak ja cię nie lubię" obcałowała bestialsko po całej paszczy ze szczególnym uwzględnieniem nochala. Piesek zachwycony. To dziecko jest tak samo niereformowalne jak pies - 100 razy mówię, żeby go nie całowała... :evil: Co z tego, że mnie też się to zdarza? Zdarza się wyłącznie kiedy ona nie patrzy... :roll:

Byliśmy dzisiaj pierwszy raz na spacerku w czasie deszczu. Fuksiowi deszcz nie tylko nie przeszkadza, ale nawet chyba się podoba. Zboczeniec... :wow_3: Oczywiście mimo łażenia przez pół godziny wokół bloku nie załatwił się na dworze, ale natychmiast po powrocie do domu strzelił dorodną kupę i obfite siku. Ehhhh... :placzek:
Obrazek

Co dzień budzę się piękniejsza, ale dzisiaj, to już przesadziłam!Obrazek
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

smoko pisze:Fuksiowi deszcz nie tylko nie przeszkadza, ale nawet chyba się podoba. Zboczeniec... :wow_3:
:D a to dopiero początek :gleba:
Mówiłam, szybciutko do tkmaxxa, kup porządne ciuchy na deszcz, śnieg, grad i co tam jeszcze.
aaaaa i konieczne wypaśne kaloszki :mrgreen: Częściej będziesz w nich chodzić niż w szpilkach :gleba:

Nie miała baba kłopotu kupiła se ogara :jezyk_3: :D :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Grot

Post autor: Grot »

BasiaM pisze:
smoko pisze:Fuksiowi deszcz nie tylko nie przeszkadza, ale nawet chyba się podoba. Zboczeniec... :wow_3:
:D a to dopiero początek :gleba:
Mówiłam, szybciutko do tkmaxxa, kup porządne ciuchy na deszcz, śnieg, grad i co tam jeszcze.
aaaaa i konieczne wypaśne kaloszki :mrgreen: Częściej będziesz w nich chodzić niż w szpilkach :gleba:

Nie miała baba kłopotu kupiła se ogara :jezyk_3: :D :D
Też jakimś dziwnym trafem ogar zmienił moją garderobę na bardziej outdoorową. :niewka: Zobaczymy jak dorośnie kto będzie większym twardzielem.
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Nic tylko musicie wychodzić na dwór i rozkładać mu gazetę. ;) A na obrazku brakowało kota. :jezyk:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
smoko

Post autor: smoko »

E tam.... Moja garderoba niemal wyłącznie trekkingowa. Szpilek nie posiadam. Kaloszy na razie też nie, ewentualnie trzewiki z membraną. Jeden wyjściowy płaszczyk i tyle, reszta wszystko sportowe. Ale zanabędę sobie kalosze, albo nawet wodery drogą kupna, ponieważ podejrzewam, że przypuszczam.... że będą potrzebne :strach_4:

A kłopot to moje drugie imię jest. Dotąd kłopoty były w postaci rozlicznych kotów wywlekanych ze schroniska, albo znajdywanych na spacerze. Czym bardziej chory, brudny, zarobaczony, śmierdzący, tym lepiej :roll: Te atrakcje zawdzięczam głównie mojemu dziecięciu, które każdą biedę do domu przywlecze i domaga się wyleczenia, nakarmienia i odchuchania. :roll: A potem robi sceny jak trzeba wyadoptować - a trzeba, bo inaczej miałabym już kilkadziesiąt kotów. Odkąd jest pies, mam z tym spokój :twisted: Przynajmniej na razie.... Myślicie, że Fuks może przebić upierdliwością trzy 4-tygodniowe kocięta na gumowym cycku? Chyba nie. :cwaniak:

A na gazetę rozkładaną na dworze wpadłam już, ale nie zadziałało. :mysl_1:
Obrazek

Co dzień budzę się piękniejsza, ale dzisiaj, to już przesadziłam!Obrazek
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Moje psy raczej od razu załatwiały się na spacerze ale skuteczny może być następujący sposób.
Zaczekaj na trochę lepszą pogodę. Przygotuj super nagrodę. Daj psiakowi przed spacerem dużą porcję gotowanego jedzenia o papkowatej konsystencji. Idź na spacer od razu po jedzeniu na 2-3 godziny. Nie ma takich jelit i pęcherza które by to wytrzymały. Zaczekaj na efekt i entuzjastycznie zareaguj , nie szczędź pochwał, zachwytów , całusów i nagród. Powtarzaj jak najczęściej. Po kilku razach zacznij wyrażać dezaprobatę jeśli załatwi się w domu przy Tobie. Powinno pomóc. :silacz:

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Kontakt:

Post autor: Ania W »

Mam wrażenie, że psom nieco dłużej zajmuje nauczenie się załatwiania na dworze niż sukom...ale może to nadinterpretacja ;)
Jego na razie tak wszystko wokół pewnie fascynuje, że nie ma czasu na głupoty ;)
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Bo to czasem trzeba wyjść już z gazetą troszkę nadsiuśniętą, albo go przeczekać tak jak mówi Małgosia. ;) Teraz stara się nie pobrudzić trawki, tylko grzecznie czeka do domu. :D

A najlepiej niech popatrzy na jakieś psiaki no ale to po szczepieniach. ;)

Cierpliwości. To w sumie fajnie tak stawiać pierwsze kroki, no a na pewno fajnie powspominać. :D
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Problem w tym że trudno psu wytłumaczyć czego od niego oczekujemy. Jak załapie to potem z górki.
AniaW - zawsze miałam suki, nie mam porównania. Ale wiem ze przede wszystkim spokój, na pewno się nauczy.

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
ODPOWIEDZ