Kasiu- nie umiem cytować wielu cytatami- więc tak Ci odpowiem.
Nie napisałam, że jest trudno ale, że będzie (mylę się?)- a pisząc "wszystkim"- miałam na myśli nie tylko tych paru właścicieli suk (faktycznie z "wielu" to przesadziłam). Myślałam praktycznie tak od strony (zwykłego zakładam)hodowcy ogarzej suki, który np. (zakładam) zgłosi się do Ciebie na krycie Zagajem. Bo Zagaj (patrząc na zdjęcia) jest pięknym psem. I zdrowym. I mocnym poprzez dolewkę. I bez wątpienia również ogarem. I popatrzyłam od strony takiego zwykłego hodowcy, który chciałby mieć miot jednak ogarów (też od strony papierów). O tym pomyślałam.
Bo żeby wybrać co najlepsze- np. Twój Zagaj powinien kryć ogarze damy- i to nie jedną a najlepiej z paru linii hodowlanych. Są też coogary psy, które powinny kryć.
Nie widziałam "na żywo"- więc moja wypowiedż co do eksterieru- opiera się na zdjęciach, które widzę ( i tyle). Widzę co widzę

. Nie przeczę- to może być mylące (dlatego napisałam tak ostrożnie).
Nie widzę powodu by porównywać Zagraja z Zagajem (zwłaszcza, że tego pierwszego znam od początku i mam obok- i nie opieram się wyłącznie na fotkach). Każdy KW- zresztą- to oddzielna bajka
Myślę, że jesteś Kasiu przewrażliwiona (co mnie jakoś nie dziwi

) i dlatego tak jakoś źle odczytałaś moje wpisy.
Myślę, że Węszynoska- patrząc na jej odpowiedzi- prawidłowo odczytała moje myśli. I nie widzę powodu, by "walczyła" z tym np. co napisałam, naprawdę nie widzę powodu- a że jest "dzielna"- to wiem i wiemy
PS
Myślę też, że Komisja Hodowlana w swej mądrości rozpatrzyła wiele aspektów ( o których ja np. skromniak nie mam pojęcia), skoro wydała taką "restrykcyjną" opinię- nie inną. I myślę też, że możecie liczyć na pomoc i poradę KH i Klubu w każdej kwestii (nie opisanej np. dostatecznie jasno w opinii).