Korek całkiem Liliowy ;)

Awatar użytkownika
Jotka

Re: Korek całkiem Liliowy ;)

Post autor: Jotka »

Dał radę, chociaż warunki były hardcorowe :wow_3: .
Zdjęcia zaraz wkleję, acz światła ostatnio brak i zdjęć mało :placzek: . Pani Hania cyknęła dziś Korka i wyszła bardzo piękna morda, może co wklei. Jeszcze mi się trzęsą łapy, bo na wieczornym spacerze psiun dał czadu i zwiał.
Chadzamy - już od wielu tygodni - zgraną ekipą psiarzy po parku, rano i wieczorem. Koło ośmiu osób, psów czasem więcej :happy3: . Fajnie jest, Korek socjalizuje się na całego, no i trzyma się psiej gromady, w związku z czym mogę go swobodnie puszczać wieczorem, kiedy ciemno, choć oko wykol. Od kilku dni nagle zaczął bardzo nerwowo reagować na szczekanie kumpli. Parę razy poszedł w długą - odszukałam, uspokoiłam etc. A dziś zniknął. Rozpełzliśmy się po całym parku - nie ma, jak ludzka solidarność! ... ale psa nie było. Wpadłam na to, żeby sprawdzić pod domem, a tam siedział nerwowo mój ciapek, szczekając żałośnie od czasu do czasu.
Wróciłam z psem na smyczy, wszyscy się ucieszyli, że jest i popędziliśmy do domu na nocne chrapanie. Ale mi napędził strachu...
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
endo
Gadu-Gadu: 0

Post autor: endo »

Skąd my to znamy? :happy3: Wczoraj Endo też napędził nam strachu, dał nogę na wieś. Zgodnie z relacją sąsiada 3godziny wariował z jego psem, a potem jeszcze im było mało i udali się do następnego kumpla. Wrócił tak zmęczony, że spał na stojąco, ale za to jaki szczęśliwy :D
A wszystko przez dziurę w ogrodzeniu, która "sama" się zrobiła :silacz:
Obrazek
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

endo pisze:...Wrócił tak zmęczony, że spał na stojąco, ale za to jaki szczęśliwy :D
A wszystko przez dziurę w ogrodzeniu, która "sama" się zrobiła :silacz:
Normalnie jak z dziećmi :gleba:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Korek portretowy :

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
martaimicho

Post autor: martaimicho »

hohoho cóż za przystojniacha!! :fiufiu:
Awatar użytkownika
wszoleczek
Gadu-Gadu: 3431453
Kontakt:

Post autor: wszoleczek »

Raczej skupiony ;) Widać, że słucha :)
Natalia i Nero
Awatar użytkownika
EiMI

Post autor: EiMI »

Pierwsze mi się nie otwiera, ale drugie super!!!! :silacz: Piękny Korek rośnie :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jotka

Post autor: Jotka »

wszoleczek pisze:Raczej skupiony ;) Widać, że słucha :)
- ekhm, nie całkiem... chodziło o to, żeby pies choć przez chwilę posiedział nieruchomo, tymczasem z tyłu hasał Sokół i Rusałka, nie było szans. Więc nastąpiła udana próba przekupstwa i stylowo zrealizowana komenda "Siad!", oraz coś smacznego w ręku pani. To temu właśnie smacznemu przygląda się w takim skupieniu :gleba: :gleba: :gleba: .

Pani Haniu, prześliczne portrety! Mogłabym dostać załącznik z fotką? Bo ja takiego pięknego Korka jeszcze nie widziałam (na zdjęciu, na zdjęciu, w rzeczywistości - jak najbardziej :happy3: ).
Korek ;) viewtopic.php?f=5&t=1058" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
makaveli

Post autor: makaveli »

No cóż jedynie Sokołek może przeprosić, że rozpraszał modela podczas sesji fotograficznej, może następnym razem uda się zrobić wspólne i ładne zdjęcia :)
Sokół z Rodu Udry i jego rodzinka
Awatar użytkownika
makaveli

Post autor: makaveli »

Co do uciekania do Sokół jak był mniejszy bardzo się pilnował i spokojnie można było go spuszczać. Odkąd odkrył, że można galopować z nosem przy ziemi zwiał nam 2 razy w lesie- za pierwszym razem po kilku minutach wrócił, natomiast przy drugim szukaliśmy go dobre pół godziny. Teraz jedynie spuszczamy go na spacerach, kiedy towarzyszą nam inne psy, wtedy ich się pilnuje i można być spokojnym, że nie ucieknie. Musimy ostro popracować, żeby wyszkolić go do powrotów na komendę, mam nadzieję że nam się uda :prosze_1:
Sokół z Rodu Udry i jego rodzinka
ODPOWIEDZ