CALVADOS i ETNA

Awatar użytkownika
EiMI
Gadu-Gadu: 0

Re: CALVADOS i ETNA - Malejący Calvados :) - 84

Post autor: EiMI »

:gleba: :gleba: :gleba:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MAsop

Post autor: MAsop »

EiMI pisze:.....Tylko, że żadne próby odchudzenia go jak na razie nie zdają specjalnie egzaminu.
My też nie jesteśmy dietetykami :zdziw_4: ale jak odwiedziła nas Szyszki siostra to zrozumieliśmy, że hodujemy spuchlona. Dwa dni szperania w internecie i Szyszka schudła do tej pory 2 kg. Dieta nadal trwa. I co najaważniejsze najwięcej to nas kosztowała, żeby trzymać reżim pokarmowy :prosze_1:
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

EiMI pisze: Tylko, że żadne próby odchudzenia go jak na razie nie zdają specjalnie egzaminu.
To ja miałam podobnie z Zagajem, tylko że chciałam aby ciut przytył i niestety w pewnym momencie już zaczął nawet zostawiać w misce a wciąż nie przytył.
EiMi dokładnie tak ja napisałaś dobrze że w klatce się zwiększył a nie na brzuchu, ile Calvados waży?
Awatar użytkownika
EiMI

Przed akcją odchudzanie ważył ok. 39 kg. Teraz wygląda nieco szczuplej, a urósł wg wcześniejszych informacji.
Szczerze mówiąc nie ważyliśmy go ostatnio, bo jak się okazuje nie ma to znaczenia...
Przy mniej więcej takich samych rozmiarach (wyższy wtedy o 2 cm, szczuplejszy w kl. p. i pasie o 2 cm) Chyży ważył o 2 kg więcej niż Calvados, a wyglądał znacznie szczuplej...
Etna, która je więcej niż Calvados i to nie karmy dla odchudzanych! wygląda jak wyścigówka... A Calvados przy niej jak smok.
Chyba taka jego uroda :D Pan, który wygrał w Antoninku (tzn. jego pies wygrał :D)
stwierdził, że Calvados jest ładny i dobrze wygląda. Jego zdaniem nie jest za gruby, bo on lubi takie mocne, postawne psy. Pani Hania powtarza od kilku miesięcy, że jest za gruby i na żywo orzekła jak wyżej.
Ja widzę, że z lotu ptaka jest dość ;) szeroki, ale żebra ma bez dramatycznego ich poszukiwania... Nie jestem pewna czy on bez zamorzenia głodem może wyglądać jak chart...albo przynajmniej wyżeł ;)

Ja osobiście nie mam problemy z wagą i wyglądem mojego psa. Jedyny argument dla mnie to zdrowie.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Danuta

Post autor: Danuta »

:strach_2: Przeczytałam 'Malejący Calvados' i się wystraszyłam :strach_2:
Myślę, Calvados tak po prostu ma... on jeszcze rośnie, rozwija się... nie można mu radykalnie ograniczyć żarełka... :mysl_1:
Również nie sądzę, że dostaje papu, kiedy tylko poprosi, bo ogar w takim wypadku jadłby raz dziennie: od rana do wieczora :D
Najważniejszy jest zdrowy rozsądek, a tego Wam chyba nie brakuje :mrgreen:
Danuta i Lokis

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
EiMI

Bardzo dziękujemy za dobre słowo :szacun_1:

Oby tylko nasz okruszek oby miary nie zgubił :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Danuta pisze: bo ogar w takim wypadku jadłby raz dziennie: od rana do wieczora :D :mrgreen:
Znam jednego za którym Pani od kilku dni chodzi, karmiąc na zasadzie-za tatusia, za mamusię, :gleba: bo się boi czy będzie miała co do Krka przywieżć. :jezyk:
A biedny piesek :psiako: przy swoich 30kg na zabiedzonego wcale nie wygląda.
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Z fotek widzę, ze chłopak jest dość dość ;), jeśli Hania mówi że ma do zrzucić to pewnie też jak zobaczyłabym go na żywo powiedziałabym to samo ;)
Fajnie, że macie świadomość, powolutku zrzuci ciut ciut a reszta zamieni się w mięśnie skoro ma tyle ruchu.
Awatar użytkownika
EiMI

Re: CALVADOS i ETNA - Spacerowo - 86

:P Chciałam wrzucić aktualne fotki i okazało się, że nie mogę... wyskakuje mi komunikat, że : "Przekroczono maksymalną przestrzeń na dysku zajmowaną przez załączniki" :niewka:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AsiaB

Re: CALVADOS i ETNA - Spacerowo - 86

Post autor: AsiaB »

EiMl zrób szybciutko porządek na dysku, bo brak kontynuacji telenoweli Calvadosa i Etny w roli głównej bardzo nas zasmuca :placzek:
Obrazek
ODPOWIEDZ