Hodowla Poszły w Las FCI >zaprasza na pogaduchy
Re: Hodowla Poszły w Las zaprasza na pogaduchy
Serdeczne gratulacje dla Wszystkich 

Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Wigro- dzieki za gratulacje
PS Ewka- dzięki zajrzałam bo pomyliłam pisownię
.To roślinne (ale bardzo magiczne) imię
: Mandragora lekarska (Alrauna) MANDRAGORA OFFICINARUM Solanaceae 

PS Ewka- dzięki zajrzałam bo pomyliłam pisownię

Tak myślałam, że to o magię chodzi... 

Byleby w sercu ciągle maj!
Imię Awaria wybrał Xawer dla pierwszej urodzonej małej- wielkiej. Skrót może być Aria
Jest bardzo dumny, że "jego ukochana przyjaciółka" ma dzieci i który całą noc był przy porodzie i pomagał ! Wydaje mi się, że sucz dla niego tak szybko rodziła- bo to on ją prosił. Rodziła u niego na łóżku a on podkładał nawet swój jasieczek pod głowę Ostojki by jej pomóc... 

Gratulacje od całej rodzinki amonowej
A może imię dla pieska - Abstynent (chociaż nie wiem czy będzie mógł startować na klubowych)
albo Ancymon, Ananas, Achilles, Adiutant, Apacz, może Alebabka, Adelajda, Agawa. Azalia,

A może imię dla pieska - Abstynent (chociaż nie wiem czy będzie mógł startować na klubowych)
albo Ancymon, Ananas, Achilles, Adiutant, Apacz, może Alebabka, Adelajda, Agawa. Azalia,
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl
Dziękujemy za gratulacje
A Tobie Leszku za fajne imiona- ale tam gdzie są dzieci i tak długo czekały to one też współdecydują
Ja sama nie wiem, czy Apel zostanie Apelem jeszcze, dlatego dałam znak zapytania

A Tobie Leszku za fajne imiona- ale tam gdzie są dzieci i tak długo czekały to one też współdecydują

Ja sama nie wiem, czy Apel zostanie Apelem jeszcze, dlatego dałam znak zapytania

to może Amor - tyle miłości zawsze otacza szczeniaki...
Byleby w sercu ciągle maj!
Przysłowiowa łyżka dziegciu do beczki miodu żeby za fajnie nie było:
Ze strony hodowli Ogara Polskiego „Poszły w Las”: INNA OSTOJA urodziła się 3 października 2010 r. Znaczy, że 3 kwietnia 2012 r. skończy 18 miesięcy i zgodnie z „Regulaminem Hodowli Psów Rasowych” ZKwP będzie mogła zostać wpisana jako suka hodowlana i uzyska prawo do krycia.
Czy po Anecie - asystencie kynologicznym nie powinno się oczekiwać większej dbałości o przestrzeganie Regulaminów ZKwP? Czy ten od dawna planowany miot nie powinien poczekać do następnej cieczki?
A może asystentce kynologicznej łatwiej „załatwić papierki” na wcześniejsze krycie? Tym bardziej po zamieszaniu wokół tejże suki i uzyskiwaniu warunkowej zgody na miot Inna Ostoja/ Cyran niecałe pół roku wcześniej.
Bea100 – z pewnością kiedyś czytałam Twój wpis, że wg Ciebie suki ogara powinny być kryte nie wcześniej niż w 2,5 – 3 roku życia. W Twojej hodowli zawsze tak było.
Co skłoniło Ciebie do tak diametralnej zmiany poglądów?

Ze strony hodowli Ogara Polskiego „Poszły w Las”: INNA OSTOJA urodziła się 3 października 2010 r. Znaczy, że 3 kwietnia 2012 r. skończy 18 miesięcy i zgodnie z „Regulaminem Hodowli Psów Rasowych” ZKwP będzie mogła zostać wpisana jako suka hodowlana i uzyska prawo do krycia.
Jeśli umiem liczyć krycie nastąpiło około 26 stycznia, czyli gdy suka miała około 15 miesięcy i 23 dni. Suka po wcześniejszych przejściach i, wg hodowcy, po wchłonięciu miotu w okolicy 60 dnia ciąży.bea100 pisze:W dniu dzisiejszym tj 29 marca w hodowli Poszły w Las (w Olsztynie) urodziło się szczęśliwie 6 ogórcząt: 3 suczki i 3 pieski.
Od dawna planowany miot A.
Czy po Anecie - asystencie kynologicznym nie powinno się oczekiwać większej dbałości o przestrzeganie Regulaminów ZKwP? Czy ten od dawna planowany miot nie powinien poczekać do następnej cieczki?
A może asystentce kynologicznej łatwiej „załatwić papierki” na wcześniejsze krycie? Tym bardziej po zamieszaniu wokół tejże suki i uzyskiwaniu warunkowej zgody na miot Inna Ostoja/ Cyran niecałe pół roku wcześniej.
Bea100 – z pewnością kiedyś czytałam Twój wpis, że wg Ciebie suki ogara powinny być kryte nie wcześniej niż w 2,5 – 3 roku życia. W Twojej hodowli zawsze tak było.
Co skłoniło Ciebie do tak diametralnej zmiany poglądów?
Hmmm...bea100 pisze:Wielka to radość w naszej hodowli, którą się dzielimy![]()
![]()

Danuta, z tego co wiem było zalecenie lekarza wet po tamtych sprawach aby tak kryć, w takim terminie.
Amonowo pozdrawia leszek.piechocki@wp.pl