CALVADOS i ETNA

Awatar użytkownika
ketrin
Gadu-Gadu: 0

Re: CALVADOS i ETNA -Elvis czyli nie wyprowadzać po zmierzchu 82

Post autor: ketrin »

Ecia w chabrach :marzyc: zakochałam sie :marzyc_2: :marzyc_2: oni to chyba maja rodzinne ten pociąg do kwiatów :D :D :D
...a to nie były żurawie???
Awatar użytkownika
EiMI

Post autor: EiMI »

Ja nie jestem ornitolog :D ale wyglądały jak najprawdziwsze bociany (odróżniam jeszcze wróble, sikorki, gile, jaskółki i od niedawna sójki, bo do nas przylatują od ubiegłego roku :tia: ) Tylko mi nie pasuje, żeby bociany taką kupą latały...
Aha, jeszcze wiem jak łabędzie wyglądają.... :jezyk:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

EiMI to na 100% żurawie, ja znawcą ptaków jestem średnim, ale od dziecka pasjonują mnie żurawie więc tyle mogę stwierdzić. Bocian nie ma tak zakończonych skrzydeł, lata w grupach na sejmiki, ale to jeszcze nie w czerwcu ;). Zazdroszczę widoku...
Od kiedy mieszkamy w górkach nie mamy możliwości podziwiać żurawi tak często.
Awatar użytkownika
EiMI

Ja się absolutnie nie zamierzam sprzeczać , bo się nie znam. Jak żurawie, to żurawie... :gleba: a ja lekko przyślepawa jestem na (-) co nie jest bez znaczenia, bo one wysoko strasznie leciały :gleba: Duże, za bardzo wyprostowane jak na czaple, które tu latają często ( i o dziwo wiem jak wyglądają), bo mają "rezerwat" w odrzańskich zaroślach... Maciek mówi że są też kormorany... ale ja muszę poszukać zdjęcia, bo mam tu lukę w wykształceniu :D I mówi jeszcze, że żurawie są i to dużo, bo znajomemu kradną ryby ze stawu :gleba:
A te co leciały mi przez zdjęcie, to wydawały mi się białe?/brudno białe?/popielate? z ciemniejszymi końcami skrzydeł - to na bank... ale może być mało precyzyjnie bo już szarawo dość było :P Pora taka o:
Fotka zrobiona z 5 minut PRZED ptaszorkami
Fotka zrobiona z 5 minut PRZED ptaszorkami
Ha ha ha, jaka ja inteligentna jestem :D Teraz wpadłam na to, że można sobie pootwierać różne fotki i porównać :D ŻURAWIE jak nic!Ale ja widzę szczerze mówiąc różnicę w proporcji dzioba, bo w skrzydłach... :oops: ... to niestety nie :fiufiu: ale ten kolor i te skrzydła, które zdążyłam zauważyć... wszystko się zgadza :D
:szacun_1: Pełny szacun dla I Ornitologa we wsi! :szacun_1:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MAsop

Post autor: MAsop »

EiMI pisze:Ja się absolutnie nie zamierzam sprzeczać , bo się nie znam. Jak żurawie, to żurawie... :gleba:
Na 800% to żurawie :silacz:
Ja pochodzę z zagłębia żurawiowego i to one
Obrazek
Awatar użytkownika
BasiaM

Post autor: BasiaM »

Fajne towarzystwo spacerowe :mrgreen:
Ostatnio na psim spacerze ktoś mnie zapytał "czy Pani psy bawią się jeszcze z innymi psami ? czy tylko z sobą ?" hihi
Pan był bardzo zaskoczony bo to zawsze jego suka musiała być w centrum uwagi i z nią mieli się wszyscy bawić a tu nagle klops :D Uchaty przyszedł ze swoim babiszonem i akurat głupawka je napadła :gleba:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EiMI

:D Wasz babiszon jeszcze "malutki" :D Nasz babiszon już nie zawsze chce się bawić, ale za to Calvados nadrabia za oboje :jezyk:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EiMI

Re: CALVADOS Ogary z Liliowych Łąk - Malejący Calvados :) 84

Pomiary z 4 marca 2011
EiMI pisze: Tak jak miał 86 - 86,5 cm w obwodzie kl. piersiowej i 68-69 cm "w talii" tak ma w dalszym ciągu, 64 - 65 cm w kłębie, 33 - 34 cm od podłogi do środka mostka....
Pomiary z 10 czerwca 2011
Efekty próby "zmniejszenia Calvadosa" :gleba:przez ograniczanie zawartości michy i aktualnie od tygodnia na karmie odchudzającej :fiufiu: na dziś są takie (średnia z kilku pomiarów, bo taśmą):
w kłębie - 69/70 cm - zależy jak bardzo się wyprostuje :D
obw. kl. piersiowej 89/90 cm
obw. "w talii" 70 cm
wys od podł. do mostka 36/37 cm

mniej więcej, bo trochę się wiercił...

Jak widać, nie bardzo chce nam się piesek kurczyć... :niewka:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

EiMI pisze:
Jak widać, nie bardzo chce nam się piesek kurczyć... :niewka:
Coś mi się widzi że on jednak rośnie ... i rośnie i niedługo z Calvadosa Clifford się zrobi. ;) :D
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zybalowie

Post autor: zybalowie »

ania N pisze:
Coś mi się widzi że on jednak rośnie ... i rośnie i niedługo z Calvadosa Clifford się zrobi. ;) :D
;-) Tak - i wyjdzie na to, że proporcje jak ta lala, ino klasa wagowa "Goliat" :-)

Jeśli mogę coś zasugerować, to ja kiedy widziałam u Mozia jakieś przerosty, szłam bardziej w stronę większego wybiegania, niż ograniczania michy. Tylko nie chcę zgrywać ęą eksperta :wstydek:
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ