ja_Tańcza

Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Re: ja_Tańcza

Post autor: Józef »

Józef pisze:to ja wyrażam,
Aha,jakby się tam gdzieś ludzie zaplątali na jakimś zdjęciu to nie wyrażam, wyrażam na publikację psa lub psów czyli piękna w czystej psiej krasie hej :mysl_1: Only dogs :nunu: Chyba tak o się pisało :brawo_1:
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
bea100

Post autor: bea100 »

Tańcza ślicznie rośnie :silacz:

A jaka jest? Samodzielna i nieustraszona i zawsze ciekawa świata? A jednocześnie bardzo czuła i wymagająca wiele uwagi i miłości? Bo jako mały maluch taka właśnie była...
Awatar użytkownika
jut
Gadu-Gadu: 0

Post autor: jut »

bea100
Tańcza jest na pewno indywidualistką. Lubi sama decydować ale z drugiej stron jest bardzo posłuszna i bez specjalnych problemów słucha naszych poleceń. Jest też niebywale towarzyska- wszyscy ludzie i psy to wg. niej jej najlepsi przyjaciele...co bywa czasem problemem gdyż chce sie witać z kazdym człowiekiem, a mieszkamy w centrum miasta więc wiekszosć ludzi to po prostu obcy , więc bywa zabawnie).
Ale czasem jest tez strachliwa. W nowym terenie i wobec nowych zjawisk(traktor np ostatnio) raczej się "czai" lub chowa za naszymi nogami...ale gdy już się przyjrzy dokładnie "zjawisku' rusza na rozpoznanie..;)
Ale jej najwazniejszą cechą jest bycie "przylepą". Uwielbia być głaskana, drapana i przytulana i bardzo chce brać udział we wszystkim co sie dzieje w domu...
Właściwie tylko z jednym mamy problem: Tańcza nie znosi zostawać sama w domu. Robi wtedy bałagan i wydaje mi się, że zostawanie samej w domu bardzo ją stresuje..
Z resztą nieczęsto zostaje sama bo zazwyczaj spędza ze mną cały dzień..jeździ też dużo autem i chodzi po mieście a nawet na niektóre moje spotkania zawodowe jest zapraszana gdyż bardzo kulturalnie się zachowuje. Mam wrażenie,że wyczuwa bez problemu kiedy może sobie poszaleć i prowokowac zabawę a kiedy ma być prawie niezauważalna..
Jest cudna!!!!!!!!
"......trochę człowieka i technika się gubi......"
bea100

Miło to czytać :P
Tak trzymać. Tańcza pozna traktory i inne potwory i z czasem niewiele ją zadziwi. Pokazuj jej świat. Doskonale robisz.
Co do zostawania w domu- powinnaś ją zostawiać jak najczęściej (choćby na trochę). Wtedy i to stanie się normalne dla niej, że musi spokojnie poczekać.
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Genialna przejażdżka :gleba:
Józef pisze:Józef napisał(a):
to ja wyrażam,

Aha,jakby się tam gdzieś ludzie zaplątali na jakimś zdjęciu to nie wyrażam, wyrażam na publikację psa lub psów czyli piękna w czystej psiej krasie hej :mysl_1: Only dogs :nunu: Chyba tak o się pisało :brawo_1:
A co Ty masz z Tańczą wspólnego :mysl_1: coś przeoczyłam :oops:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
jut

Aszemi pisze:Genialna przejażdżka :gleba:
Józef pisze:Józef napisał(a):
to ja wyrażam,

A co Ty masz z Tańczą wspólnego :mysl_1: coś przeoczyłam :oops:
mi tam o tym nic nie wiadomo:) :jezyk_3: :D ale ja też zgodę wyrazam jakby sie ktoś pytał... :hi_1:
bea100

Józef się tu wstrzelił między wódkę a zakąskę :gleba:
Awatar użytkownika
jut

a dzis Tańcza miała psi dzień że ho ho. Niby poszłysmy na krótki spacer... a tu telefon dzwoni i od razu musiałam pójść do banku..więc Tańcza siedziała grzecznie przy stole i dostała wodę w misce nawet... Potem juz chciałam do dom wracać a tu spotkałam znajomą-klienta i polazłyśmy na obiad i Tańcza znów pod stołem siedziała...choć przez moment to próbowała nawet popisać na laptopie. Za to wszyscy kelnerzy jej i gdy jakiś inny klient próbował zaprotestować przeciw obecności psa w restauracji to od obsługi usłyszał, że "tak kulturalni goście są zawsze mile widziani, niezależnie od gatunku!!!" :D A w drodze powrotnej wstąpiłam do fryzjera z zamiarem umówienia się na kiedyś ale akurat było miejsce wiec zostałyśmy... Ja miałam nową fryzurę robioną a Tańcza bawiła sie w berka po całym salonie z panem fryzjerem drugim... :gleba: Nie wiem kto był badziej ucieszony tą zabawą ale wyglądało to cudnie...hihi...
A teraz ja wreszcie mogę popracować bo Tańcza po tych atrakcjach robi to:
Załączniki
10.jpg
10.jpg (253.18 KiB) Przejrzano 707 razy
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

bea100 pisze:Józef się tu wstrzelił między wódkę a zakąskę :gleba:
No właśnie i nawet bloga Kusemu nie założył :mysl_1: więc jak chce to musi naprawić to niedociągnięcie ;)
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Józef
Gadu-Gadu: 3660621

Post autor: Józef »

bea100 pisze:Józef się tu wstrzelił między wódkę a zakąskę :gleba:
Hm... Ktoś pytał to odpowiedziałem :gleba: Zakąskę mam, gdzie ta wódka? :happy3:
http://www.ogarpolski.strefa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
STANOWCZE "NIE" DLA PRAKTYKI ROZMNAŻANIA OGARÓW POLSKICH Z ENTROPIĄ! - KONSEKWENCJI ŁAMANIA NORM FCI NA WYSTAWACH PSÓW RASOWYCH W POLSCE.
ODPOWIEDZ