bea100
Tańcza jest na pewno indywidualistką. Lubi sama decydować ale z drugiej stron jest bardzo posłuszna i bez specjalnych problemów słucha naszych poleceń. Jest też niebywale towarzyska- wszyscy ludzie i psy to wg. niej jej najlepsi przyjaciele...co bywa czasem problemem gdyż chce sie witać z kazdym człowiekiem, a mieszkamy w centrum miasta więc wiekszosć ludzi to po prostu obcy , więc bywa zabawnie).
Ale czasem jest tez strachliwa. W nowym terenie i wobec nowych zjawisk(traktor np ostatnio) raczej się "czai" lub chowa za naszymi nogami...ale gdy już się przyjrzy dokładnie "zjawisku' rusza na rozpoznanie..

Ale jej najwazniejszą cechą jest bycie "przylepą". Uwielbia być głaskana, drapana i przytulana i bardzo chce brać udział we wszystkim co sie dzieje w domu...
Właściwie tylko z jednym mamy problem: Tańcza nie znosi zostawać sama w domu. Robi wtedy bałagan i wydaje mi się, że zostawanie samej w domu bardzo ją stresuje..
Z resztą nieczęsto zostaje sama bo zazwyczaj spędza ze mną cały dzień..jeździ też dużo autem i chodzi po mieście a nawet na niektóre moje spotkania zawodowe jest zapraszana gdyż bardzo kulturalnie się zachowuje. Mam wrażenie,że wyczuwa bez problemu kiedy może sobie poszaleć i prowokowac zabawę a kiedy ma być prawie niezauważalna..
Jest cudna!!!!!!!!