Się Kasia na tego Cwała Uparła. Nie jest na Cz.

aganowaczek pisze:Kasia - a uważasz, że zagraniczny sędzia z łatwością wymówi np: Dzięcielina, Daćko, Dzierzko
Nie uparła tylko jak napisała Aga, że na C to ja od razu ustaliłam sobie w głowie, że Cwał będzie i się już przywiązałam nawet, że Cwał z Sarmackiej Tradycji - nie pięknie?Marzena i Czarek pisze: Się Kasia na tego Cwała Uparła. Nie jest na Cz.Może jeszcze wyprosisz
![]()
Agaaganowaczek pisze: Kasia - a uważasz, że zagraniczny sędzia z łatwością wymówi np: Dzięcielina, Daćko, Dzierzko![]()
![]()
Zapomniałaś o Dziewannieaganowaczek pisze: Kasia - a uważasz, że zagraniczny sędzia z łatwością wymówi np: Dzięcielina, Daćko, Dzierzko![]()
![]()
No ja już raz prostowałam, że Dunaje tylko trzy...dokładnie tyle samo razy się pojawia co Zagłoba czy Arnikakasiawro pisze:Kasia z tymi imionami w bazie chyba trochę przesadziłaś.
Za to w niektórych wszystkie mioty wszystkich ras mają na daną literę. Wtedy trudniej się zorientować jak hodowla miała kilka miotów w danym roku.SARABANDA pisze:W niektórych krajach w ogóle nawet się nie przestrzega żeby szczenięta z jednego miotu miały imiona na tą samą literkę.