Konkurs Pracy Dzikarzy i Tropowców dla OP i GP KLUBÓWKA !!!

hucuł

Re: Konkurs Pracy Dzikarzy i Tropowców dla OP i GP KLUBÓWKA !!!

Post autor: hucuł »

Wielkie gratulacje dla pudlarzy w tropowcach! Chyb zaskakująco wysoko, Hultaj zaskakująco nisko, a Łoza gratulacje największe. Dzikarzom też gratuluję, ale bardzo ozięble, bo jak wiemy organizatorzy nie dopuścili do konkursu wiele zgłoszonych i opłaconych psów. Mam nadzieję, że zwrócą im wpisowe i koszty dojazdu, ale smród zostanie :wow_3:
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Niedziela pokazała, że więcej ogarów dało by radę dzikowi. Moim zdaniem to granda, że ludzie popłacili i nawet nie mogli rozpocząć konkursu. Powinni napisać oficjalny protest to PZŁ, że organizuje się konkursy niezgodne z regulaminem, że bierze się od ludzi pieniądze za nic. :wow_3:
Długo myślałam jak taki problem rozwiązać. Jakby tak oddzielnie wysłać zgłoszenia na jeden konkurs a potem za kilka dni na drugi, to by się może nie kapnęli, że jeden i ten sam pies. :mysl_1: Wtedy tak jak ja, można by przejść wszystkie konkurencje. Tylko czy pies by to wytrzymał. :niewka: Pierwotna wersja, że dzikarze jednego dnia a tropowce drugiego, była chyba najlepsza. :piwko:
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
musia
Kontakt:

Post autor: musia »

Szkoda Kasiu , że nie wiedziałam o twoim obiedzie. Zatrzymałabym dla Ciebie. Ale choć poczekałam na Ciebie i Ryśka. Fakt. już prawie wszyscy się rozeszli. Trwało to i trwało.
"Zagraj ma ton niemal basowy.Śpiewak trochę wyższy i spełnia rolę barytonu. Lutnia ma piękny matowy głos, a Nutka najcieniej i najwyżej ciągnie. Wszystkie tworzą chór.
To jest myśliwski śpiew, w którym dźwięczy cała psia radość życia "
Awatar użytkownika
Krzych
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Krzych »

Ja także ciągle"trawię" tą imprezę.Psy odreagowały następnego ranka(postrzałek byk jelen)-4godz a na dokładkę jakieś 2godzinne wodzenie się z odyń cem po młodnikach.I jak tak sobie gorliwie pracowały,to miałem coraz większą pewność,że na zagrodzie w Głęboczku zagrano nam na nosie,nieelegancko wytykając przy tym na koniec niedoszkolenie
Awatar użytkownika
irie
Kontakt:

Post autor: irie »

Mnie sie wydaje, ze panskie psy sa klasa sama w sobie i niczego nie musza udowadniac na konkursach. Jako psy realnie pracujace w lesie.
Choc moze sie myle :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Irie na bank się nie mylisz bo każdy myśliwy powtarza to samo że konkursy nijak się mają do faktycznej pracy w lesie na prawdziwych postrzałkach.
Myślę że konkursy wypada zrobić bo skoro pies w rękach myśliwego i do tego hodowlany to KT w rodowodzie być powinno ;)
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

Podpisuje się pod opiniami zbulwersowanych, trochę dziwnie to wyszło. Wszystkie dzikarze powinny mieć możliwość pracy w zagrodzie. Chociaż dzik należał do mistrzów kamuflażu.
Przewagę miały bardzo doświadczone psy albo takie które które znały zagrodę. Nie wspominając o tych na które dzik sam wyszedł. Czyli jak to bywa - loteria.
My z Sarką padłyśmy na ścieżce. Moim zdaniem zawalili sędziowie. Konkretnie. Po odłożeniu jechaliśmy za sędziami do ścieżek. Zatrzymałam się autem kilka metrów za sędziami. W aucie Czupryna i uchylone okna. Krótka rozmowa ze wszystkimi którzy mieli iść na ścieżki, ustalenia.
Kto na którą ścieżkę. Wylosowałam nr 1 , więc decyzja sędziów że na 1 ścieżkę. I tu najlepszy numer. Okazuje się że ścieżka nr 1 jest klika metrów od tego miejsca, sędziowie podjechali autami pod samą ścieżkę. A 10 metrów dalej stoi moje auto z Czupryną w środku, która zaczęła szczekać.
Sara która po wyjściu z auta gdy jej pokazałam otok zaczęła się nakręcać , ale nie miała czasu i okazji żeby się skupić i nakręcić na ścieżkę. A jak usłyszała szczekającą Czuprynę to po prostu odmówiła pracy i w ogóle nie chciała iść. :placzek: I nie miało znaczenia że sędziowie generalnie byli pozytywnie nastawieni. Nie rozumiem tego. Zawsze jest zasada że 100 metrów od ścieżki nic psu nie powinno przeszkadzać ani go rozpraszać. A tu takie jajo. Nawet do nich nie dotarło że to oni zawalili. Powinni dać wszystkim psom równe szanse. Nigdy się nie podjeżdża pod same ścieżki. :nunu:
Co oczywiście nie znaczy że Sara by ścieżkę zaliczyła. Ale nie miała szansy spróbować. :zly2:

Małgosia&S&c
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
ZbyszekC

Post autor: ZbyszekC »

Dla przypomnienia :psiako:
Za organizację konkursów nie odpowiadał KOiGP tylko PZŁ O/o Włocławek. Czyli organizacja moich ulubionych ulubieńców. :jezyk_3:
Na jego konto wpłacana była kasa.

Edit: Już nie jestem pewny co jest co. Czy pies macha ogonem, czy ogon psem. :niewka:
Na stronie klubowej wyniki imprez towarzyszących, organizowanych przez PZŁ są a wyników imprezy organizowanej przez klub do dziś niet. :placzek:
"Moim prawdziwym obowiązkiem jest ocalić własne marzenia." - Arthur Schopenhauer
Awatar użytkownika
Krzych
Kontakt:

Post autor: Krzych »

Patrząc na to GŁĘBOCZKOWE wydanie konkursu z perspektywy20 lat,bywania na tego typu imprezach,powiem tylko szkoda ,że Organizatorzy wzięli za cel głównie sprawne "przeprowadzenie konkursu",co też im się udało.Takiej obsady życzyło by sobie wielu organizujących krajowe,a nawet międzyn.imprezy.Myślę,że tego nie docenili, taką ilość zgłoszonych potraktowali ,jak kłopot,z którym trzeba coś zrobić.Stąd te dodatkowe "ustalenia".A SZKODA,bo i sędziowie byli ludzcy i konkursanci w większości obyci.Może teraz komuś głupio że spanikował w obliczu takiej frekwencji,ipodejmowałtakie "rozpaczliwe"decyzje.SZKODA
Awatar użytkownika
panbazyl
Kontakt:

Post autor: panbazyl »

łączę się w Wami w bólu, choć nie byłam na powyższej imprezie. Nie mam dużego doświadczenia w konkursach, ale na polowania chodziłam już od 4 klasy podstawówki i NIGDY zwierzaki nie właziły w chaszcze i nie lazły tymi chaszczami 600 +/- metrów non stop... No chyba, że kiedyś było inaczej, a teraz to i postrzałki lezą kilometrami przez krzaki, jeżyny i zwalone kłody.
labradory i ogar :) rozety na zamówienie https://www.facebook.com/HerbuBazylFciKennel" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ