Bona jest odrobinę większa od Aresa i po cieczce zrobiła się masywniejsze, a Ares wtedy bardzo schudł. Ile waży teraz - niestety nie wiem, ale przy nadarzającej się okazji zrobię to bo sama jestem ciekawa.
Między borem a miastem - ARES, BONA, ERIA
- 1e2w3a
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Re: Między borem a miastem - ARES i BONA
I jeszcze kilka fotek Bony, tak żeby lepiej móc ją porównać z Rosia.

Bona jest odrobinę większa od Aresa i po cieczce zrobiła się masywniejsze, a Ares wtedy bardzo schudł. Ile waży teraz - niestety nie wiem, ale przy nadarzającej się okazji zrobię to bo sama jestem ciekawa.
Fajnie wygląda 

Większa od Aresa??1e2w3a pisze:

Czyli Beza to mała, czarna, z lichym ogonkiem..... ogareczka.

Jakby co będziemy wołać większą siostrę na pomoc.

PS. Beza ok. 58cm, 34,5 kg

Miłego,
Witold
Witold
Cudnie
my wielkopolskie lasy atakujemy za tydzień
Uwielbiam spacery w lesie a psy tak mi się już przyzwyczaiły, że na popołudniowy spacer same wiedzą gdzie iść
W naszym nowym lesie odkrywamy na razie ścieżki spacerowe szczególnie te mniej uczęszczane przez ludzi
w zamian spotykamy stada jeleni i saren tylko tak szybko biegają, że nie mam jak im zdjęcia zrobić

Uwielbiam spacery w lesie a psy tak mi się już przyzwyczaiły, że na popołudniowy spacer same wiedzą gdzie iść

W naszym nowym lesie odkrywamy na razie ścieżki spacerowe szczególnie te mniej uczęszczane przez ludzi

- miszakai
- Kontakt:
Bo ona jest trochę bauceronemPsin+co pisze:Czyli Beza to mała, czarna, z lichym ogonkiem..... ogareczka.

A waga słuszna jak na ten wiek

Bona ładnie wyrosła

- 1e2w3a
- Kontakt:
To nieźle. Ares ma 61 cm wzrostu i waży teraz (trochę już zdążył przytyć ) 34,5 kgPsin+co pisze:PS. Beza ok. 58cm, 34,5 kg
Myślę, że jak dojdzie do swojej wagi (ok. 36 kg) to będzie wyglądał na trochę większego i zrówna się z Boną.

A Bona niech już nie rośnie w górę.

Ogon u Bony wygląda tak okazale bo na nim sporo futra. Ogonek Bezy wcale nie taki lichy, po prostu włos na nim leży tak bliżej ciała. U Aresa jest podobnie, tylko na spodniej części włos trochę dłuższy.Psin+co pisze:No i ten ogon . Dla tych co nie wiedzą, Bona jest największym futrzakiem spośród czterech sióstr.
Czyli Beza to mała, czarna, z lichym ogonkiem..... ogareczka.
A my zazdrościmy Bezie jej rudości.

- 1e2w3a
- Kontakt:
My też tak spacerujemy ale przyznam, że niektóre ściezki są tak poplątane, że rezygnuje po pewnym czasie z ich dalszego odkrywania. Wracam drogą która mnie tu przywiodła, a dalsze ich odkrywanie zostawiam na kolejny spacer. W ten sposób już poznalismy wiele nowych ścieżek ale przyznam, że ułożenie niektórych jest jakieś nietypowe i gdzieś nas wywodzą w pole.BasiaM pisze:W naszym nowym lesie odkrywamy na razie ścieżki spacerowe szczególnie te mniej uczęszczane przez ludzi
- 1e2w3a
- Kontakt:
My też spotykamy lesne zwierzęta. Najczęsciej są to sarny i jelenie (widzieliśmy też dwa piękne byki), ale też natrafiamy na lisy i zające. Dzik jeszcze nie był na naszej drodze.BasiaM pisze:w zamian spotykamy stada jeleni i saren tylko tak szybko biegają, że nie mam jak im zdjęcia zrobić
- 1e2w3a
- Kontakt:
No właśnie wróciliśmy z Boną od weterynarza (byliśmy po preparat na kleszcze) i Bona została zważona, jej ciężar to 33,5 kg.
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
To my mocno trzymamy kciuki za Bonę
.