Zaogarzona czyli co tam słychać w Psiej Comecie ;-)

Awatar użytkownika
ania N
Gadu-Gadu: 0

Re: Zaogarzona czyli co tam słychać w Psiej Comecie ;-)

Post autor: ania N »

Kasiu ciśnie mi się parę komentarzy na usta ale się powstrzymam, chyba, no przynajmniej na razie... :jezyk:
Jak się nie uda inaczej to pewnie będziesz musiała uzyskać duplikat rodowodu suki, wysłać do oddziału Szczecin po pieczątkę i potuptać z nim do związku. A kosztami obciążyć hodowcę. :mrgreen: Tylko czasu i nerwów szkoda. :zly1:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
SARABANDA

Post autor: SARABANDA »

To potrwa. Ja bym zrobiła rodowód małej w Szczecinie, pewnie będzie prościej i szybciej.
Ile razy jestem w swoim oddziale ( a staram się być jak najrzadziej ) od razu przychodzi mi do głowy że to takie towarzystwo wzajemnej adoracji :roll:

Małgosia&S&C
"...wcale nie wyprzedziliśmy zwierząt i roślin na drodze ewolucji. Po prostu one poszły w jedną stronę, a my w drugą."
Awatar użytkownika
qzia
Gadu-Gadu: 9909298
Kontakt:

Post autor: qzia »

Tak mam zamiar zrobić i wcale się nie migam. Tylko to trwa i na dodatek nie wiem dlaczego ma cierpieć za hodowcę Aronia. :niewka: Ja zrobiłam wszystko co powinnam a i tak dostaję po łapach. Nawet nie wiesz jaki dziś miałam ochrzan i to od osoby, którą bardzo szanuję i cenię. :placzek: :placzek: I w sumie nie wiem za co.
Awatar użytkownika
ania N

Post autor: ania N »

Za blond włosy zapewne. ;) - spoko jakoś to się naprawi. Tylko faktycznie Aronii wystaw szkoda. :zly1:
„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."

https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Aronia do 18 miesiąca może się wystawiać na samą rejestrację. Do tego czasu wszystko się załatwi. A, że blondynka jestem to wiadomo i że sobie źle niektórych przyjaciół dobieram to też wiadomo. :placzek: :placzek: Ale przecież człowiek uczy się na błędach. :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Azja

Post autor: Azja »

qzia pisze:Aronia do 18 miesiąca może się wystawiać na samą rejestrację. Do tego czasu wszystko się załatwi. A, że blondynka jestem to wiadomo i że sobie źle niektórych przyjaciół dobieram to też wiadomo. :placzek: :placzek: Ale przecież człowiek uczy się na błędach. :mrgreen: :mrgreen:
Tak jak pisałam wcześniej w razie co słuzymy pomocą, do szczecina mamy blisko:)
Awatar użytkownika
ketrin

Post autor: ketrin »

haha to tak jak W co mi zrobisz jak mnie złapiesz
"Do Bydgoszczy będę jeździł, a tu nie będę kupował!"
:niewka: czasami to ręce opadają
Awatar użytkownika
qzia
Kontakt:

Metrykę odebrałam. Obiecali nawet oddać kasę, tylko muszę paragon znaleźć. Aronia wystąpi jutro na wystawie nielegalnie. :sekret: Przestała istnieć w bazie ZKwP. Ale to szczenior więc panie machnęły ręką. Niech się wystawia na stary numer. :uff:
Awatar użytkownika
Wigro

Post autor: Wigro »

qzia pisze:Stare przysłowie, że dobre uczynki odwracają się zawsze przeciwko nam bardzo dobrze się tu sprawdza. Bohun się uparł, że przy kryciu nie przerejestruje suki do Szczecina, bo wg niego przepisy są niejasne, a pani Korpetta z Komisji Hodowlanej uparła się, że w związku z tym nie uzna mojego szczeniaka. Inne dostały rodowody bo są z innych oddziałów. Mój nie dostanie bo nie. :zly3: :zly3: I jeszcze dostałam bure, że to moja wina. I, że powinnam być wdzięczna, że w ogóle miot jest legalny. Czy tu o kasę chodzi czy o ośli upór. Ja już nie łapię. :zly2: Najgorsze, że fajna suka i można by ją pokazać na światówce. :placzek: :placzek: Oj Kuba się wkurzy.
znam wszystkich wymienionych tu z nazwiska i obawiam się że zareagują niestety, jak się dowiedzą, ale życzę dobrego wszystkiego psiego
Ostatnio zmieniony piątek 15 mar 2013, 09:21 przez Wigro, łącznie zmieniany 1 raz.
Ogar dobry:Gęby długiej. Paznokci tępych. Zadu przestronnego, łakomy, zwajca.
Awatar użytkownika
weszynoska
Gadu-Gadu: 9111199
Kontakt:

Post autor: weszynoska »

Kasiu, a metryki masz ze Szczecina??? To jakim cudem je wydali nie mając suki w ewidencji?? Przecież w dokumentach pisze się numer rejestracyjny suki...oprócz innych danych.

Jak przepisy się mają do wypełnienia dokumentów ( karty krycia, karty miotu) tam się pisze dane miotu...i miedzy innymi numer rejestracyjny rodziców....i metryki wydaje ten oddział w którym zarejestrowana jest matka

Tu nie ma nic niejasnego :niewka:
http://weszynoska.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
ODPOWIEDZ