ogon szczątkowy, to wtedy kiedy pies rodzi się już z krótkim ogonem, gdzie nikt mu go nie skrócił.
Tak się rodzą też PONy, ale wtedy podobno nie można kojarzyć ze sobą takich osobników, które mają naturalnie krótkie ogony, podobno wchodzi tam jakiś konflikt i szczenięta rodzą się albo martwe, albo potem umierają albo są słabe. Ale nie wiem, jak jest teraz, bo tak samo było z chińskimi grzywaczami, że nie było wolno kojarzyć ze sobą 2 nagich, bo szczenięta rodziły się martwe lub z jakimiś defektami. A teraz kojarzą nagminnie nagie z nagimi, więc nie wiem.
A może gdzieś indziej stworzyć jakiś temat z takimi pytaniami i odpowiedziami, żeby Nutkowego bloga nie zaśmiecać, co?
Do nas ostatnio przychodzi w gości, pewien gość albo gościówa...nie wiem Jednego dnia widziałam jedna kuropatwę, parę dni były już dwie ślizgające się po śniegu jak pingwiny A dwa dni temu widziałam już 3. Normalnie nie wiem co się dzieje, może u nas na ogródku znalazły jakieś jedzonko i to je zwabia. Niestety dwie ostatnie wizyty nie zdążyłam sfotografować. A to osobnik który jako pierwszy zawitał u nas. Dodam że Nuta obszczekała go zza szyby od piórka na czubku głowy po same pazurki Oczywiście wypuszczałam ja kiedy oddaliły się na bezpieczna odległość. Mogła wtedy poszczekać do woli i poniuchać ślady ...
Dziękujemy za poprawienie mnie Niestety nie znam się na ptakach, stąd ta pomyłka
Troszkę je dokarmiamy, oczywiście jeśli Nuta nie sprzątnie jedzonka zanim ptaszki przylecą