nieOGARnięty blog:)
Re: nieOGARnięty blog:)
a jak Cyga?
- miszakai
- Gadu-Gadu: 0
- Kontakt:
Dziękujemy; Cyga już ok. Wróciłam do karmy, trawi dobrze...Dziś poszliśmy na spacer i wytarzała się w śmierdzącej białej mazi
(ja chyba pisałam, że Cyga się raczej nie tarza
)czyli chyba jest w dobrej formie.
Krystian też na razie dobrze; lekarz powiedział, żeby profilaktycznie zdjęcia płuc nie robić tylko go obserwować. Z kolei jeszcze czytałam o zapaleniu płuc u świnek i jako błąd było wymienione leczenie tylko enrofloksacyną właśnie i że ponoć nie zawsze działa...Ale to tak zawsze jest, że wyczytać można wszystko...
Byliśmy wczoraj na działce i zrobiliśmy grobek. Iwo narysował jej zieloną koniczynkę na tekturowej trumience...I słonko i pełno soczystej trawy...
Powiem Wam, że po tych 2 tygodniach jestem zmęczona...

Krystian też na razie dobrze; lekarz powiedział, żeby profilaktycznie zdjęcia płuc nie robić tylko go obserwować. Z kolei jeszcze czytałam o zapaleniu płuc u świnek i jako błąd było wymienione leczenie tylko enrofloksacyną właśnie i że ponoć nie zawsze działa...Ale to tak zawsze jest, że wyczytać można wszystko...
Byliśmy wczoraj na działce i zrobiliśmy grobek. Iwo narysował jej zieloną koniczynkę na tekturowej trumience...I słonko i pełno soczystej trawy...
Powiem Wam, że po tych 2 tygodniach jestem zmęczona...
Nie dziwię Ci się... człowiek czuje się wyprany psychicznie po tylu dniach strachu i stresu...
Cieszę się, że z Cygą już dobrze...
Pozdrawiam serdecznie
Cieszę się, że z Cygą już dobrze...
Pozdrawiam serdecznie
Byleby w sercu ciągle maj!
- martaimicho
przeczytałam całego bloga.dzięki wielkie,za to iż dzieliłaś się swoimi przeżyciami,miłością do ogarów..dzięki.Cyga cudna:)
Marta
Marta

- miszakai
- Kontakt:

Niestety migawka nam padła w aparacie a kosztuje ta naprawa ok. 4 stów, dlatego zdjęć nie ma ostatnio

Postanowiliśmy, że Krystian doczeka się żony i bedzie to ostatnia świnia morska w naszym domu, tzn. tylko ta jedna parka hodowlana. I tak Kuba mówi, że śmierdzi jak w zoologiku

Krystian sam taki siedzi a przecież miała byc ich w sumie trójka z Senią, więc albo musiałabym go oddać, czego nie zrobię albo niechaj ma towarzyszkę...Ehhh...
Muszę chociaż pozrzucać fotki z telefonów...
- miszakai
- Kontakt:
Kilka wspominkowych jak to Senia w koszyku zakupowym izolowana przed Krystianem się wylegiwała latem...Przyszła jesień i Senia na działkę wróciła... Może trochę to pretensjonalne ale Iwkowi taki ceremoniał daje poczucie bezpieczeństwa, oswaja się z odchodzeniem naszych zwierzaków. Powspominaliśmy, przynieśliśmy kwiatki. Dzieci w niesamowity sposób racjonalizują śmierć i oswajają. Na grobie mojej ukochanej babci - Pola - moja siostrzenica po tym jak mama wyszorowała gąbką i umyła wodą płytę nagrobka skomentowała:
No, to babcia już wykąpana
.......
'Przyjedzie do nas żona dla Krystiana to się pochwalimy niedługo...
A ten brzydki pies to Cyga w kantarze, żeby nie zeżarła na wsi jakiego paskudztwa...Była tak wyczeprana walką z czarnym wrogiem, że padła na tej słomie jak bida...
No, to babcia już wykąpana

'Przyjedzie do nas żona dla Krystiana to się pochwalimy niedługo...
A ten brzydki pies to Cyga w kantarze, żeby nie zeżarła na wsi jakiego paskudztwa...Była tak wyczeprana walką z czarnym wrogiem, że padła na tej słomie jak bida...
- Załączniki
-
- Zdjęcie0057.jpg (224.06 KiB) Przejrzano 462 razy
-
- Zdjęcie0058.jpg (216.76 KiB) Przejrzano 463 razy
-
- Krystian czuwa przy koszyczku
- Zdjęcie0053.jpg (282.38 KiB) Przejrzano 463 razy
-
- Zdjęcie0065.jpg (125.74 KiB) Przejrzano 463 razy
-
- Zdjęcie0066.jpg (137.65 KiB) Przejrzano 463 razy
-
- Zdjęcie0067.jpg (267.47 KiB) Przejrzano 462 razy
-
- Brzydkie kaczątka...
- IMAG0139.jpg (199.4 KiB) Przejrzano 460 razy
-
- IMAG0138.jpg (270.34 KiB) Przejrzano 460 razy
-
- Brzydkie kaczątko 2:)
- IMAG0111.jpg (322.54 KiB) Przejrzano 460 razy
-
- IMAG0110.jpg (371.11 KiB) Przejrzano 458 razy
- miszakai
- Kontakt:
I dwa jeziera jesiennego na koniec...
- Załączniki
-
- IMAG0143.jpg (218.1 KiB) Przejrzano 457 razy
-
- IMAG0144.jpg (171.75 KiB) Przejrzano 454 razy
- Ola i Dunaj
- Gadu-Gadu: 9495783
Cyga wygląda jakby sobie gniazdo uwiła 
Senia została godnie odprowadzona i myślę, że nie ma w tym nic pretensjonalnego, tym bardziej ze wzgl na dziecko

Senia została godnie odprowadzona i myślę, że nie ma w tym nic pretensjonalnego, tym bardziej ze wzgl na dziecko

Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
- ania N
Piękne pożegnanie... 

„Jak ktoś chce coś robić to szuka sposobu, jak ktoś nie chce nic robić to szuka powodu."
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/HodowlaOgaraWislanaOsada/" onclick="window.open(this.href);return false;