Wierna Ogarusy

Awatar użytkownika
nulka

Re: Wierna Ogarusy

Post autor: nulka »

Wasz synek na 2 zdjeciu jest fantastyczny :)
A córcia i mama to co ? :happy3: My też wróciliśmy ze spacerku "za domem " :mrgreen: ,ale do takiego lasku ,póki co :happy3: ,musimy dojechać samochodem .

Mężowi pokazałam wędzarnię ,że taka ma być ;) ,i że właściciel sam zrobił :silacz: ,naszej brakuje drzwiczek :D i na razie jest taka drewniana "wkładka " na wymiar i mamy chyba za krótki ten tunel z ogniska :wstydek: no i ogólnie nie ma czasu ,żeby tak ładnie ją dopieścić jak u Was
Bardzo mi się podoba :brawo_1:
Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Gadu-Gadu: 13373652

Post autor: kasiawro »

Wędzarnia super różne widziałam, ale ten projekt na 100% zostanie zrealizowany. Widzę, że nasi panowie mają z nami przekichane zobaczyły teraz "damy" będą "jęczeć" i czekać...
Jeśli zrobiłeś ją sam tym większy szacunek, nasze szynki podobne ale wędzone w beczce :(
Awatar użytkownika
Aszemi
Gadu-Gadu: 4921992
Kontakt:

Post autor: Aszemi »

Hehe mi też się podoba i też mam plany stawiać za rok, oczywiście rękami męża :D Tylko ja chcę mieć taką z grillem od razu ;)
wkręcanie żarówki mi się przypomniało
miszakai pisze: Z czego pokrycie daszku ma?
w wersji zima ze śniegu :jezyk_3:
Obrazek
Obrazek
"Pies nie dba o to, czy jesteś bogaty, czy biedny...
bystry czy tępy, mądry czy głupi.
Oddaj mu swoje serce, a on odda ci swoje.
O ilu ludziach można to powiedzieć?
Ilu ludzi może cię uczynić rzadkim, czystym i wyjątkowym?"
Awatar użytkownika
Jacek
Gadu-Gadu: 0

Post autor: Jacek »

Witamy po długiej przerwie w blogowaniu.
najnowsze fotki Wiernej.
Pozdrawiamy ze słonecznej (wreszcie) Dobrzycy.
Załączniki
TRENUJEMY.jpg
TRZYMAJCIE MNIE BO GO ZABIJE.jpg
ODŁOŻENIE. JAKA JESTEM GRZECZNA !!.jpg
Awatar użytkownika
Jacek

Witamy po przerwie w blogowaniu.
Ale nie myślcie że próżnowaliśmy przez ten czas.
Wierna fizycznie "zmężniała", psychicznie to już też nie ten sam zwariowany ogarek więc czas było zająć się polowaczką na poważnie, i powiem wam że efekty naszej wspólnej pracy jak i pasja myśliwska Ogara mnie nie zawiodła. Myśliwi z koła do którego należę często korzystają z naszej pomocy w szukaniu postrzałków a i na polowaniach zbiorowych w których uczestniczymy też fajnie jest widzieć zadowolonych myśliwych którym Wierna pomogła strzelić zwierza.
Pozwolę sobie opisać niedzielną 05.02. fajną akcję polowania indywidualnego w którym Wierna grała pierwsze skrzypce.
Rano pojechałem z psem do lasu z zamiarem podłożenia Wiernej w młodnik w którym spodziewałem się dzików( teraz jest to już dozwolone ) po ok 3minutach słyszę głoszenie więc pędzę w to miejsce no ale oczywiście nie zdążyłem więc otropiłem młodnik i widzę że pies prowadzi watahę dzików po chwili ciągłe głoszenie gdzieś daleko przechodzi tak jakby w stanowienie więc znów pędzę, widzę że pies odbił jedną sztukę z watahy i tańczy wokół kabanka, dzik jednak dobiega do następnego młodnika w który nie idzie wejść taki gęsty więc ja znów biegiem wokół młodnika-trochę to trwało zmachany obiegłem młodnik i widzę że jakieś 70 metrów ode mnie Wierna tańczy wokół dzika no to gazu i już jestem na odległość pewnego i bezpiecznego strzału. Dzik po komorowym strzale zostaje w ogniu. Akcja trwała około 30 minut, przy patroszeniu swetr miałem pokryty szronem i dopiero przypomniałem sobie że jest -20 stopni. Ale warto było, dla edukacji psa przede wszystkim. Dobra nie zanudzam
DB. Jacek
Załączniki
wypracowany kabanek..jpg
wypracowany kabanek..jpg (240.59 KiB) Przejrzano 829 razy
Awatar użytkownika
Jacek

Jeszcze kilka marnej jakości fotek z "akcji".
znaleziony postrzałek dzika w kukurydzy.jpg
znaleziony postrzałek dzika w kukurydzy.jpg (93.4 KiB) Przejrzano 815 razy
Załączniki
postrzałek warchlak sek.II.jpg
postrzałek warchlak sek.II.jpg (27.18 KiB) Przejrzano 814 razy
POSTRZAŁEK ŁANIA.jpg
POSTRZAŁEK ŁANIA.jpg (21.99 KiB) Przejrzano 818 razy
Awatar użytkownika
Jacek

Postaramy się na przyszłość wrzucać trochę więcej zdjęć na ale najpierw muszę sobie sprawić mały szpiegowski aparacik foto i przywiązać go chyba do sztucera to go nie będę zapominał :zly2: he he.
Awatar użytkownika
Ola i Dunaj
Gadu-Gadu: 9495783

Post autor: Ola i Dunaj »

Nie zanudzasz ;) Nawet jak nie zabierzesz aparatu ze sobą, to przynajmniej opisuj polowanie z podchodu :) Wielkie gratulacje !!!
Utopista widzi raj,
realista widzi raj plus węża.
Helmut Walters
Awatar użytkownika
hania
Gadu-Gadu: 4788548

Post autor: hania »

Gratulacje :)
I pisz :)
Awatar użytkownika
Jacek

Nawiązując jeszcze do polowań mam nadzieję że mi się Wierna zbytnio z pasją nie rozkręci i nie pójdzie w ślady mamusi Łownej bo sobie nie dam z nią rady sam i wtedy trzeba się będzie jednak do Krzysia uśmiechnąć he he. a tak nawiasem to podobieństwo coraz bardziej wyłazi.
ODPOWIEDZ