MWPR, Katowice, 21-23 marca 2014 r. – CACIB
Moderator: BACHMATsforanemroda
- klimolki
- Gadu-Gadu: 0
Re: MWPR, Katowice, 21-23 marca 2014 r. – CACIB
Dziś odbył się finał ras polskich
- Załączniki
-
- Chart właśnie biega
- DSC00320.JPG (210.3 KiB) Przejrzano 1421 razy
-
- I podium ;-)
- DSC00334.JPG (175.63 KiB) Przejrzano 1420 razy
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Gratuluje wszystkim występów w Katowicach!!!
Moje 5 groszy
Nie lubię wystaw halowych jak już pewnie część z Was wie i dlatego nie często pojawiam się z psem na takowych wystawach. Gratuluję tym, którym na takie wystawy się chce zgłaszać psiaki i jeździć.
Sędziowanie dla mnie bardzo obiektywne i 90% sprawdzało się według moich w głowie lokat.
Co zauważyłam i już pisałam kiedyś, poziom wystawiania psów się znacznie poprawił
. Tutaj nie chcę pisać o Kubie bo on już dla mnie zawodowiec, ale o "szarych" posiadaczach ogarów.
Grom był wystawiany rewelacyjnie, pies poza jeszcze nie do końca rozbudowaną głową (ma na to czas jeszcze) super proporcjonalny bardzo zwarty w ruchu i to chyba jedyny pies któremu Pani cały czas oddawała chodnik
. Myślę, że chłopak na nie jedne podium jeszcze wejdzie.
Niestety zgłaszając psy na halówki kochani kontrolujcie to po czym pies biega. Ja wiem że jestem cwaniara bo stoję obok i komentuję, ale czasami aż mi żal było jak psy biegały po śliskiej powierzchni, a panie i panowie jak królowie
. Nawet jeśli osoba oceniająca prosi o bieganie po prostej to macie prawo przesunąć się aby jeden i drugi pies biegł równolegle po chodniku. Jakie szanse na ładny kłus ma pies biegnący po śliskim skoro drugi biegnie sobie pewnie po chodniku ...?
Co jeszcze mnie bardzo ucieszyło to może 2-3 ogary z ciut nadmierna ilością kilogramów , a doskonale wiecie jak mocno na to zwracam uwagę
.
Kasię i Age jeszcze Kuba przypilnuje, aby końce ringówki trzymały w garści i tym samym nie zasłaniają głów, a mogą konkurować z Gromem.
Pozdrawiam Wszystkich, Maćkowi Dziękuję za pełne wyniki.
Gromowej Pańci gratuluje wyników na finałach nie wiem jak w ruchu ten gończy, ale postawą powinniście być przed nim, oczywiście to mojej osoby opinia.
Do zobaczenia w Opolu.
Moje 5 groszy

Nie lubię wystaw halowych jak już pewnie część z Was wie i dlatego nie często pojawiam się z psem na takowych wystawach. Gratuluję tym, którym na takie wystawy się chce zgłaszać psiaki i jeździć.
Sędziowanie dla mnie bardzo obiektywne i 90% sprawdzało się według moich w głowie lokat.
Co zauważyłam i już pisałam kiedyś, poziom wystawiania psów się znacznie poprawił

Grom był wystawiany rewelacyjnie, pies poza jeszcze nie do końca rozbudowaną głową (ma na to czas jeszcze) super proporcjonalny bardzo zwarty w ruchu i to chyba jedyny pies któremu Pani cały czas oddawała chodnik

Niestety zgłaszając psy na halówki kochani kontrolujcie to po czym pies biega. Ja wiem że jestem cwaniara bo stoję obok i komentuję, ale czasami aż mi żal było jak psy biegały po śliskiej powierzchni, a panie i panowie jak królowie

Co jeszcze mnie bardzo ucieszyło to może 2-3 ogary z ciut nadmierna ilością kilogramów , a doskonale wiecie jak mocno na to zwracam uwagę

Kasię i Age jeszcze Kuba przypilnuje, aby końce ringówki trzymały w garści i tym samym nie zasłaniają głów, a mogą konkurować z Gromem.
Pozdrawiam Wszystkich, Maćkowi Dziękuję za pełne wyniki.
Gromowej Pańci gratuluje wyników na finałach nie wiem jak w ruchu ten gończy, ale postawą powinniście być przed nim, oczywiście to mojej osoby opinia.
Do zobaczenia w Opolu.
- klimolki
kasiawro napisał, cyt: "nie wiem jak w ruchu ten gończy, ale postawą powinniście być przed nim, oczywiście to mojej osoby opinia"
Grom w finale ras polskich pobiegł słabo, skacząc przy tym, czuł sukę gończego i na niej sie koncentrował. Moja ocena: "gończa" lepiej biegła i wygrała.
Grom w finale ras polskich pobiegł słabo, skacząc przy tym, czuł sukę gończego i na niej sie koncentrował. Moja ocena: "gończa" lepiej biegła i wygrała.
- kasiawro
- Sołtys Wsi Ogarkowo
- Gadu-Gadu: 13373652
Ja na finałach nie byłam, widziałam sunię w finale gończych tylko.klimolki pisze:kasiawro napisał, cyt: "nie wiem jak w ruchu ten gończy, ale postawą powinniście być przed nim, oczywiście to mojej osoby opinia"
Na 100% jakaś sunia gończa miała cieczkę bo Fuks strasznie wariował na chodniku, aż mu szczęka latała, Grom zresztą też, ale wiedziała Pani co robić

- qzia
- Gadu-Gadu: 9909298
- Kontakt:
Wielkie gratulacje dla Gromka.
No cóż. Konkurencja była nie do pokonania.
Gromek to piękny pies. Hodowczyni może być dumna.
Wystawa jak zwykle całkiem fajna, choć dla nas pechowa. Zaginęło zgłoszenie Kuby do MP i mimo, że zapłaciliśmy nie mógł wystąpić.
Trochę było mu przykro.
Ale psiaki wynagrodziły mu przykrości. Bardzo nas cieszy drugi już CACIB Aroni i jej BOS w tak wysokiej stawce. Prezentem dla mnie był też resCACIB Aksamitki.
Brawa dla sprawnej handlerki.
W piątek Zbyszko z Zuzią zdobyli jeszcze III miejsce w Parach Hodowlanych.
Na 3 pary.
W niedzielę nasz absolutnie boski Najid zdobył kolejnego CACIBa i CWC i zakończył swój Championat Polski.
Zbyszko wystąpił w MP, tym razem bez Kuby i wraz z uroczą prezenterką zajęli II miejsce.
Co celebryta to celebryta.

Wystawa jak zwykle całkiem fajna, choć dla nas pechowa. Zaginęło zgłoszenie Kuby do MP i mimo, że zapłaciliśmy nie mógł wystąpić.

- klimolki
Gromek i jego pani dziękują za gratulacje
i gratulują wszystkim przedstawicielom tej najpiękniejszej rasy polskiej
Dziękują też bardzo za miłe spotkanie z dwunożnymi i czworonożnymi koleżankami i kolegami, a właściwie jedną wielką ogarzą rodziną
Do zobaczenia na następnych wystawach 

Dziękują też bardzo za miłe spotkanie z dwunożnymi i czworonożnymi koleżankami i kolegami, a właściwie jedną wielką ogarzą rodziną

Serdeczne gratulacje i dla tych z pudła
, i dla tych tylko z bieżni...

Byleby w sercu ciągle maj!
- Hekate
Wielkie gratulacje!